Fransa Çalışma Vizesi

Turizm 15.08.2022, 08:54 15.08.2022, 08:57
Fransa Çalışma Vizesi

Fransa’da çalışmak isteyenlerin öncelikle Fransa çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Fransa Çalışma Vizesi alabilmek için hazırlayacağınız evrakın güncel ve doğru olması son derece önemlidir. Yazımızın devamını okuyarak Fransa çalışma vizesi hakkındaki detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Fransa çalışma vizesi işlemlerinde yetkili kurum Fransa Konsolosluğu’dur. Fransa’da ne kadar kalmak istediğiniz çalışma vizenizin süresini belirleyecektir. Eğer Fransa’da 90 günden daha fazla bulunacaksanız uzun süreli çalışma vizesine başvurmanız yerinde olacaktır. Çalışma vizesi için yetkili olan kurum Fransa büyükelçliği/Konsolosluklardır. Başvuru işleminiz, başvuru yaptığınız işin niteliğine göre bazı değerlendirmelere tabi tutulmaktadır. Bu yeterliliklere sahip olup olmadığınızın anlaşılabilmesi için bu kurumlar sizleri görüşmeye çağırabilmektedir. Yapılan görüşmede Fransızca dil yeterliliği gibi konular hakkında bilgi alınmaktadır.

Fransa çalışma vizesi için gereken evrakı başvuru yaparken tam ve doğru şekilde hazırlayıp sunmanız gerekmektedir. Fransa çalışma vizesi için yapılacak başvuru sırasında sorun yaşamamanız için belgeleriniz bir kopyasını yanınızda bulundurmanız önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra Fransa Çalışma Bakanlığı’na ve Fransa Göç ve Entegrasyon Dairesi’ne yapılan başvurularda Fransa çalışma vizesi için istenilen belgelerin noterden onaylı Fransızca tercümeleri gerekmektedir. Fransa çalışma vizesi başlagıçta 1 sene olarak verilmektedir. Daha sonra vize yenileme sonucunda vize sürenizi uzatabilirsiniz. Fransa çalışma vizesi için gerekli başvuru evrakı arasında geçerli bir pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, kimlik kartı fotokopisi, ikametgâh ya da oturma izni ve Fransa’daki firmadan alınan iş izni bulunmaktadır. Hazırladığınız tüm belgelerin İngilizce veya Fransızca’ya çevrilerek noter tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Bazı durumlarda Konsolosluklar ek belgeler talep edilebilmektedir. Başvuru işleminizin hızlı şekilde onaylanması için belgelerinizin tam olması ve randevu saatinde hazır bulunulması faydalı olacaktır. Bu noktada tüm bu evrakı hazırlaması için yetkilendirilmiş bir danışmanlık firmasından yararlanabilirsiniz. Danışmanlık firmasının yetkin kişiler, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için tüm süreçlerde yanınızda olacaktır.

Fransa’da çalışma izni başvurusunda bulunmak için Fransa bulunan işverenin çalıştıracağı kişi için şahsen çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. İşveren istihdam etmek istediği kişi için çalışma iznini alınmasından sonra çalışacak kişi Fransız ulusal vizesi için başvuru yapabilmektedir. İstihdam sağlayacak olan işverenin çalıştıracağı kişinin yapacağı işin türüne göre çalışma iznine başvuruda bulunmak zorundadır. Bu iş türleri arasında en az 1 yıllık iş sözleşmesi çalışan, 1 yıldan az iş sözleşmesi geçici işçi, sezona bağlı çalışan işçiler, görevlendirilmiş çalışanlar, yüksek nitelikli işçiler, sanatsal ve kültürel meslek sahibi olan sanatçılar veya özel bir işyerinde geçici işçi bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra çalışma vize işlemleri için yetkilendirilmiş bir kurumla anlaşmanız halinde ilave ücretler ödeyerek çalışma vize işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Başvuru öncesi ve sonrası süreçlerinizde çalıştığınız iş birliğinde olduğunuz firmanın kurye hizmetinden faydalanarak yapabilirsiniz. Vize başvurunuzun zamanında tamamlanması için resmî tatiller haricinde vize işlemlerini tamamlamanız sizin için faydalı olacaktır Bunun yanı sıra ek ücretler karşılığında randevunuzu erken saatlere alabilirsiniz. Buna benzer şekilde form doldurma işlemlerinde yetkili firmadan destek alabilirsiniz. Hazırladığınız belgelerin çıktılarını alma ve bu belgelerin fotokopileri çektirme gibi hizmetleri de kullanabilirsiniz. Tüm bu vize işlemleri süreçlerinde SMS yoluyla bilgi alabilirsiniz. Eğer Fransa çalışma vizesi işlemlerini kendiniz gerçekleştirecekseniz vize işlemleri hakkında detaylı araştırmaları yaparak gerekli belgeye ulaştığınızdan emin olmanız faydanıza olacaktır. Fransa çalışma vizesi işlemleriniz kolayca gerçekleşmiş olacaktır. Vize işlemleri sürecinde herhangi bir terslik yaşamamak için vize işlemlerinde yol gösterici olan talimatları takip etmeniz gerekmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09