banner333

banner309

Torul Kalesinde uçurtma şenliği

Torul Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Torul Kalesi’nde ‘Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.

Torul 24.04.2019, 11:50
Torul Kalesinde uçurtma şenliği
banner400

Torul Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Torul Kalesi’nde ‘Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.

Şenliğe Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Torul Gençlik ve Spor Müdürü Veli Yılmazer ile Torul Kredi Yurtlar Kurumunda kalan kız öğrenciler, Yurt Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Torul Belediye Başkanı Özdemir, yaptığı konuşmada Torul Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile şenliğe katılan öğrencilere teşekkür ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümünde düzenlenmesinin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın birçok ülkesinden çocukların katıldığı uluslararası bir bayram olarak da kutlandığını belirten Özdemir, “Yarınlarımızın en büyük güvencesi olan çocuklarımızı, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, toplumumuzun her alandaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle anıyor, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin simgesi olan çocuklarımıza güzel bir gelecek umuduyla milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayrama ilçemizde özel bir anlam katan üniversiteli gençlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Torul Gençlik ve Spor Müdürü Veli Yılmazer ise yaptığı konuşmada, uçurtma şenliğini kurum içerisinde kurdukları “Al Bayrağım Gençlik ve Spor Kulübü” tarafından düzenlendiğini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hazırladığımız bir proje kapsamında başta gençlerimiz olmak üzere tüm insanlarımızı sporun içerisine çekmek istiyoruz. Uçurtma Şenliği de böyle bir projenin ürünüdür.  Kulübümüzün üyeleri Gümüşhane Üniversitesi Torul Meslek Yüksek Okulu ile Torul Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan üniversiteli öğrencilerimizden oluşmaktadır. Böyle bir şenliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapmak, bayramımıza da ayrı bir anlam katmıştır” ifadelerini kullandı.

Al Bayrağım Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Yılmazer ve Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktaroğlu desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir’e, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Veli Yılmazer’e teşekkür ederek şenlik ve etkinliklerin devam edeceğini dile getirdiler.

Uçurtmaların uçurtulmasının ardından katılımcılara yöresel ürünler olan kete ve lemis ikramında bulunuldu.
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11