banner333

banner309

Teras 49 Yıllığına Belediyenin

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, yapımı tamamlanan Torul Kalesi Cam Seyir Terasını 49 yıllığa belediye adına kiraladıklarını söyledi.

Torul 07.06.2018, 09:00 12.06.2018, 09:05
Teras 49 Yıllığına Belediyenin
banner400

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, yapımı tamamlanan Torul Kalesi Cam Seyir Terasını 49 yıllığa belediye adına kiraladıklarını söyledi.

Köroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Torul Kalesi Cam Seyir Terasının bulunduğu alanın Orman Genel Müdürlüğü’ne ait alanda bulunduğunu belirterek, “Biz belediye olarak o alana Tuğrul Bey Otağı, mescit, kazan dairesi, lavabolar ve çevre düzenlemesi ile kamelyalar yaptık. Yapılan 5 birimin iki birimini Orman Genel Müdürlüğü yaptıysa üç birimini de belediye olarak biz yaptık” dedi.

“Belediye Olarak Teslim Aldık”

Alanın mülk olarak Orman Genel Müdürlüğü’nün olduğunu yineleyen Başkan Köroğlu, şöyle devam etti: “Biz, belediye olarak 21 bin lira peşin ödeyerek kiraladık. Kiralama süresi 49 yıl olarak ve her yıl enflasyon oranında kirayı artırmak kaydı ile kiraladık. 21 bin lirayı Orman İşletme Müdürlüğüne yatırarak Torul Kalesi Cam Seyir Terasının bulunduğu alanı teslim aldık. Terası şu anda belediye olarak ziyarete açtık. Cam seyir terası ücreti sivil olarak 2 liraydı 4 liraya, öğrenci için 1 lira olan ücreti de 2 lira olarak belirledik.”

“Tuğrul Bey Otağı Bayramda Hizmette”

Belediye tarafından yapılan ve adını Torul ilçesinin Tuğrul Bey Mahallesi’nden alan Tuğrul Bey Otağını da bayramda hizmete açacaklarını kaydeden Başkan Köroğlu şunları kaydetti: “Otağımızda sabah kahvaltısı, gün boyu yöresel ürünler ve yemeklerin yanı sıra ızgara başta olmak üzere çeşitli et yemekleri verilecek. Otağımızı da belediye olarak işleteceğiz. Ziyaretçilerimize çağdaş ve modern bir hizmet sunacağız. Hem fiyat denetiminde hem de kalite denetiminde bulunacağız. Canımız kadar değer verdiğimiz Torul Kalesi’nde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli özeni göstereceğiz. Ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyeti önceliğimiz olacaktır. Bunu hem Torul için hem de gelecekteki beklentimizi göz önüne alarak yapacağız.”

Hedefimiz Yılda 400-500 Bin Ziyaretçi”

Hedeflerinin Torul Kalesi Cam Seyir terasında yılda ziyaretçi sayısının 400-500 bin kişi olduğunu ifade eden Başkan Köroğlu, “Gelen insanların yarısına biz hizmet versek elde edilecek gelirin hangi boyuta çıkacağını rahmin etmek bile zor. Biz, belediye olarak bu hizmeti verirken eti Torul’dan alacağız, ekmeği Torul’dan alacağız, diğer gıda ürünlerini Torul’dan alacağız. Hem esnafımız kazanacak hem de belediyemiz kazanacak. Bunun için çok iyi kalifiye elemanlarla profesyonel bir hizmet sunmanın peşindeyiz. Bir çay ikram ederken belki bir turizm işletmesi kadar nazik olamayacağız ama fahiş fiyatla satış yapmanın peşinde de olmayacağız. Belediyenin işletmesindeki asıl amacın bir diğer yönü ise fahiş fiyatın önüne geçmektir. Hatalarımız, kusurlarımız olursa da bunları zaman içerisinde telafi edeceğiz. Hem fiyat noktasında hem güven noktasında hem de hem de fiyat kalitemizi artırarak Torul Kalemizde insanlarımıza mutlu günler yaşatacağız” diye konuştu.

“Ekibimiz Hazır”

Ramazan’dan sonra belirttiği hizmetlerin verileceğini kaydeden Başkan Köroğlu, daha sonra şunları söyledi: “Ekibimiz hazır. Arz talebe göre hizmet alanlarımızı da artırmayı düşünüyoruz. Gelen ziyaretçilerimizin taleplerini dikkate alacağız. Şu an ilk planladığımız sabah kahvaltısı, et ve ızgara çeşitleridir. İlçemizde bulunan lokantaları da mağdur etmeyeceğiz. Her şeyi biz değil, lokantalarımızı da örgütleyerek, onların vereceği hizmetleri de dikkate alacağız. Lokantalarımız tanıtıcı afişler de asacağız. Yol güzergahı üzerinde yöresel ürünleri satma açısından Tufaniye Mahallesi sakinlerine her türlü imkan sağlanacaktır. Yöresel ürünler konusunda da 5 tane satış reyonu projemiz var. Giriş sağ tarafa 15’er metrekarelik satış reyonları yaparak kiraya vereceğiz.Para kazandıkça elimiz rahatlayacak ve hizmet alanlarını da buna paralel olarak artıracağız.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39