banner333

banner309

Butik Otel İçin İlk Kazma Vuruldu

Süleymaniye Mahallesinde Yapılacak Olan Butik Otel İçin İlk Kazma Vuruldu.

Gümüşhane 07.06.2018, 10:00 12.06.2018, 09:05
Butik Otel İçin İlk Kazma Vuruldu
banner400

Özel sektörün bir türlü sisteme dahil edilemediği Süleymaniye Mahallesinde konaklama sorunu yine kamu imkanları kullanılarak çözüme kavuşturuluyor. Kamu yatırımları ile yeniden ayağa kaldırılmaya çalışılan tarihi mahallede bu kez de yüzyıllar boyu ticaret merkezi olarak kullanılan Suluhan’ın olduğu alanda butik otel yapımına başlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlanıp, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı butik otelde çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren Süleymaniye Mahallesi’ni gündemden düşürmeyen, yaptığı her toplantıda, Gümüşhaneli iş adamlarına Süleymaniye Mahallesi’ne yatırım yapmaya davet etmesine karşın iş çevrelerinden olumlu bir cevap alamayan Vali Memiş, “Devletin görevi olmamasına rağmen, bu iş kamuya kaldı” diyerek, il turizmine önemli katkı sağlayacak butik otele ilk kazmanın vurulduğunu kaydetti.

Süleymaniye Mahallesi’nin yolunu en iyi şekilde yaptıklarını, doğalgaz, elektrik ve diğer altyapının tamamlandığını anlatan Vali Memiş, “Biz Süleymaniye Mahallesi’ni çok önemsiyoruz. Yıllardır Gümüşhane’nin gündeminde olan Süleymaniye Mahallesi’ne özel sektörün yatırım yapması konusunda çağrıda bulunmamıza karşın ne yazık ki elini taşın altına koyan olmadı” dedi.

“Süleymaniye Mahallesi’nin bir turizm destinasyonu olmasını istiyorsak mutlaka kamu ve özel sektör yatırım yapmalıdır” ifadelerini kullanan Vali Memiş, “Devlet otel yapmaz ama kamu olarak mecbur kaldık. Çünkü Süleymaniye Mahallesi’ne gelecek olan yerli ve yabancı turistler konaklama ister, hizmet ister. Tüm çağrılarımıza rağmen bir çay ocağı bir açan olmadı. Biz de butik otel yaparak az da olsa ihtiyaca cevap vermek istiyoruz. Suluhan mevkisine yapılacak olan 40 yataklı butik otelimizi kamu olarak yine biz işleteceğiz. Umarım bizim yapacağımız otel örnek olur ve Gümüşhaneli hemşerilerimiz de bu güzel, güzel olduğu kadar tarihi ve kültürel açıdan çok zengin olan bu mahallemize yatırım yaparlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45