banner333

banner309

20.10.2011, 09:50

TERÖR, TERÖRİST VE TERÖRİSTLER

TÜM Türkiye bu sabah (dün) 26 şehit haberiyle uyandı güne. Şehit sayısının fazlalığı, toplu halde olması, toplu bir infiale neden oldu tüm yurtta ister istemez. Bugün başka bir yazı konum vardı. Ne ki böyle bir günde, böyle bir anda o yazıyı bugün yayımlatmaya elim gitmedi. Asla hamaset sözlere itibar etmiyorum bu saatten sonra. Klişe açıklamaların karşılığı çoktan çöktü zira. Herkes konuşacak yazacak ama bu, o ölümleri, o genç bedenleri geri getirmeyecek. Laf kalabalığıyla bu ölümleri kirletmemek gerek. Çünkü sözün bir ağırlığı yok bu ölümler karşısında.
Çatışma gece yarısı başlayıp, sabaha kadar sürdü. Demek ki bizler rahat yataklarımızda mışıl mışıl uyarken Mehmetçik can veriyordu, o kanlı topraklarda. Dile kolay 26 şehit aynı gecede. Buna önceki günkü şehitleri kattığımız da 31 şehit, iki günde. Kime ne söyleyeceksin? Hainler, teröristler diye avazımızın çıktığı kadar bağırdığımızda biliyoruz ki bunlar hem hain, hem terörist. Bu neyi değiştirir ki haine hain demekten, teröriste terörist demekten başka.
Bugün gazeteleri elimize aldığımızda tüm manşetler tüm yorumlar 26 şehit (eğer bugün itibariyle değişmemişse sayı.) haberi üzerine olacak, 30 yıldır olduğu gibi. Büyük şehirlerde “terörü telin” mitingleri düzenlenecek, hep olduğu gibi. Herkes konuşacak, söyleyecek, yazacak ve sonra… Evet, sonra ne olacak? Sınır ötesi operasyon ve kandil bombalanacak. Bu tahmin edilebilecek bir şey ve zira saldırının ardından bu yapıldı ve yapılması da gerekiyordu.
Bu saldırıların bana göre amacı, ne kimlik, ne dil ve nede başka şey, bu saldırıların tek bir gerekçesi var oda yolun sonuna geldiklerine inancın artığı bu günlerde, bitmedik, bitmeyeceğiz meydan okumasıdır. Ama bu gerçeği değiştirmeyecektir. 30 yıldır kandırdıkları Kürtleri artık kandıramıyorlar, destanlarla, anılarla kandırmaya çalıştıkları ve onlara özgürlük vaat ettikleri Kürt gençlerini inandırma zorluğu yaşıyorlar. Bu saldırılar, içine düştükleri cendereden onları kurtarmayacak, bilakis daha çok kendi içlerinde karmaşa yaşayacaklar. 30 yılın bilançosunu açıklayamıyorlar Kürtlere. Kürt gençlerini bir hayalin peşinde olduklarına artık inandıramıyorlar. Tüm bu karmaşadan çıkmak için hain pusularla, çoluk çocuk, sivil demeden kalleşçe öldürerek var olacaklarını zannediyorlarsa, aldanıyorlar.
Size bir şey söyleyeyim mi; dün geceki 26 genç bedeni toprakla tanıştıran bu kanlı terör saldırısının örtük amacı, Filistin İsrail arasında ki esir değiş tokuşuna bir misilleme gibi geliyor bana. Zira buna benzer birçok benzeşen terör saldırıları yaşandı daha önce. Başbağlar, Hatay Dörtyol saldırısı ile benzeşen bir yanı var bu terör saldırısının.
Tüm şehitlere Allahtan rahmet diliyorum.
 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19