banner333

banner309

07.10.2011, 17:35

STEVE JOBS ÖLDÜ

Steve Jobs öldü. Ertuğrul Özkök yarını bekleyemeden bugün, Steve için ağıt yaktı bile. Gerçekten bir efsaneydi ve o efsane öldü. Hatta genç yaşta öldüğü bile söylenebilir. Hayatın zirvesindeyken ölmek nasıl bir şey acaba? Mucitler ve dehalar öldüğünde geriye o mucit ve dehaların eserleri kalır. 
Tüm dünyada Steve Jobs’un ölümü ilk haber. Amacım Steve Jobs’un ölümü üzerine güzellemeler serdetmek, onu anmak, değil. Onunla ilgili tüm dünya basınında her türlü yorum çıktı ve çıkacakta. Amacım bu ölüm üzerinden kendi yaşadığım topraklarda bu tür insanların olup olmadığına dikkat çekmek.  Kimin adını hatırlıyoruz bu şehre çivi çakan. Ahmet Ziyaüddin ve Nihal Atsız gibi isim yapmış olanlarda dışarıda büyüyüp, dışarıda yaşayıp, dışarıda öldüler. Bunların dışında Gümüşhane’ye kültürel, sosyal ve şehir adına ulusala yayılabilecek ne tür başarılı insanlarımız var? 
Yok! Olsaydı bu şehir bugün bu hale gelmezdi. Düşünce ve fikir adına sıfır çeken bir şehiriz. Bu yazıyı okuyup ta içinden muzipçe gülen varsa ona şunu hatırlatırım; eğer, cidden kendini bir şey sanıyorsan, bu şehir için, adını tarihe yazdıracak ne tür bir eserin yahut bir sözün var. 
Gümüşhane’den kimler geldi, kimler geçti. Kimin adını hatırlıyor ve hangi değerimizin adını biliyoruz? Yada şimdiye kadar bu şehir için kim ne yaptı ve adını bu şehre kazıdı? Var mı böyle biri? Eğer, vardır deniyor ve dışarıdan isimler veriliyorsa bu, bir mavaldır.
Steve Jobs öldü ve tüm dünya onu anıyor. Onu, geride bıraktığı eserleri ile anıyorlar. Gönül ister ki öyle güzel işler olsun ki o güzel işleri yapanlar öldüklerinde isimleri ölümsüz olsun.
Yeni kuruluşundan beri Gümüşhane’ye kalıcı bir eser bırakıldı mı? Kemaliye Cami’ne bakarak bile bu sonuca varılabilir. Hadi diyelim ki sanat değeri olan hiçbir kültürel ve sanatsal bir eserimiz yok? neden elimizde olanları koruma ve o eserleri yaşatmayı düşünen insanlarımız yok. Nedeni basit, çünkü ne tarihsel dokuya sahip çıkabilecek bir hevesimiz var ve nede aslında tarihi ve/veya sanat eserlerinin bu şehir için ne ifade ettiğini sezinleyecek duyarlılığa sahibiz. Ne demek istiyorsun diyenlere “Kemer Köprü bir şey hatırlatır mı? Bilmiyorum.
Eğer, bu şehirde, Steve Jobs gibi hayal edebilen, düşünebilen insanlar olmuş olsaydı, bu şehir, bugün, kasaba görüntüsüne sahip olur muydu?
 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14