banner333

banner309

11.10.2011, 17:18

GÜMÜŞHANE DE MUHATAP KİM?

Gümüşhane de muhatap kim ya da kimler? Öteden beri şehrin sahipsiz olduğu üzerine eleştiriler getiriliyor. Ama bu eleştiriyi üzerine alan sorumluluk sahibi bir merci yok. Böyle olunca söylenen sözler, yapılan eleştiriler, getirilen öneriler boşlukta kalıyor. Sahi muhatap kim? Sözgelimi bir dönem “daltaban çeşmesinin” hazin hali dile getirilince, muhatap belediye çıktı ve “daltaban çeşmesinin” çevre düzenlemesi yapılarak bir utançtan kurtulmamız sağlandı. Peki, bu bizi tarihe karşı sorumluluktan kurtarır mı? Ama bence burada tek muhatabın belediye olduğunu söylemekte haksızlık olur. Elbette en öncelikli muhatap belediye, ama birkaç yıl önce restore edilen konaklar üzerinden tarihe karşı sorumluluklarını yerine getirdiğini söyleyenlerin ağzından şimdiye kadar “kemer köprü” nün acı hali karşısında tek cümle duyulmuyor. İnsanın iyi ki konaklar restore edildi, edilmese acaba konakların içine düştüğü bu hazin durumu dile getirecek miydiniz? Sorunun cevabı çok basit, hayır. Çünkü şimdiye kadar konaklar üzerinden kendilerini gördüğümüz simaları, diğer tarihi eserlerin hali pür melalinde göremiyoruz.
***
Yıkılan belediye binasının yeri ile alakalı o kadar yazı yazdım tek bir muhatap çıkmadı. Demek ki herkes o yerin tekrar iş merkezi yapılmasında hem fikir. Karşı olur gibi olanlara da baktığımda çoktan pes ettiler. Belki de karşı gibi görünüyor olsalar da pekte rahatsız görünmüyorlar.
Sonuçta iş merkezinin yapılacağını bunu engellemenin mümkün olmadığını hatta benimde artık pes etmem gerektiği söylendi. Ben olaya pes etmek ya da kazanmak noktasından hiç bakmadım. Körü körüne ya da başka nedenlerle değil, şehir planı çerçevesinde yaklaşıyorum yıkılan belediye binası olayına. Şehir ne kazanacak ne kaybedecek, ben bu noktadan bakıyorum. Baştan buyana olan düşüncemi de hep saklı tutuyorum; ve iş merkezi yapıldığında kazananın Gümüşhane olmayacağını söylüyorum. Gelecekte bu daha net görülecek zira. Hele birde otopark yapılsın oraya, seyreyleyin siz o zaman trafik sorunu nedir.
***
Ben belediye binasının yeniden iş merkezi yapılmasında direk olarak başkanı ya da belediyeyi suçlamıyorum. Şimdiye kadar bu işe renksiz, sessiz kalanların bu işte daha büyük sorumluk sahibi olduklarını düşünüyorum. Sadece bu olayda değil, diğer tüm kent sorunlarında hep aynı renksizlik, sessizlik hüküm sürüyor.
Ve böyle geldi böylede gidecek.
Yorumlar (1)
Nazire Nalçacı 13 yıl önce
Gene içim kanadı.Bu ne kepazelik ? Birileri rant peşinde mi koşuyor !..Esefle ve şiddetle kınıyorum.
Anneciğimin bahçelerinin içinden, yol geçirip, Annemin onca emeğini mahvedip şimdi mezbeleye çevirdiler.Bu ihanettir, hem anneciğim HACI MÜNİRE NALÇACI' ya, Hemde büyük sevdam GÜMÜŞHANE'ye ..
Ne kazandılar ? Kocaman bir HİÇ !..
BU KUL HAKKIDIR VE BEN GEÇMİŞİMİ TEMSİLEN, HARAM OLSUN HAKKIMIZ DİYORUM.
Pes etmeyin lütfen. Saygılar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:07
Güneş 04:54
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:43
Yatsı 21:23