banner333

banner309

YRP İl Başkanı'ndan Bakan Uraloğlu'na “Trabzon’a Var, Gümüşhane’ye Yok” tepkisi

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sert sözlerle yüklendi. Nas, Gümüşhane’nin tasarruf tedbirleri bahanesiyle yatırımlardan mahrum bırakıldığını belirterek, “Siz sadece Trabzon’un değil, Türkiye’nin Bakanısınız” dedi.

Siyaset 18.08.2025, 11:10
23
YRP İl Başkanı'ndan Bakan Uraloğlu'na “Trabzon’a Var, Gümüşhane’ye Yok” tepkisi
banner400


Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, yaptığı yazılı açıklamada iktidarın "tasarruf tedbirleri" uygulamasının sadece Gümüşhane özelinde hayata geçirildiğine dikkat çekerek, şehrin sahipsizliğine isyan etti.

Gümüşhane'nin topraklarının komşu illere verilmesi başta olmak üzere, il genelinde başlanan ancak tasarruf tedbirleri bahanesiyle durdurulan yatırımlara işaret eden Başkan Nas, “Gümüşhane sahipsiz değildir. Bu halk sizleri ve sergilediğiniz sessizliği asla unutmayacaktır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na da seslenen Başkan Ziya Nas, bakanın sadece Trabzon’un değil, tüm Türkiye’nin bakanı olduğunu dile getirerek verilen ancak tutulmayan sözleri hatırlattı.

Basın açıklamasında Gümüşhane'nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kadim illerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Nas, şunları söyledi: “Gümüşhane, ne yazık ki son dönemde sistematik bir şekilde ihmal edilmekte ve adeta ‘üvey evlat’ muamelesi görmektedir. Seçimlerde oy kullanan, milletvekili seçen, anayasal haklarını eksiksiz yerine getiren Gümüşhane halkının iradesi, tasarruf tedbirleri bahanesiyle görmezden gelinmekte; ilimize yönelik tüm yatırımlar durdurulmakta, yeni projeler hayata geçirilmemektedir.”

Tasarruf adı altında yapılan uygulamaların yalnızca Gümüşhane’ye mi geçerli olduğunu soran Başkan Nas, “Ülkemizin her iline hizmet götürülürken neden sadece Gümüşhane’ye tasarruf hatırlatılmaktadır?” diyerek yarım bırakılan ve başlatılamayan projelerin durumunu sorguladı.

Her gün bir yenisinin ortaya çıktığı sınır problemlerinin artık normal karşılanır olmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Başkan Nas, şöyle konuştu: “Son dönemde köylerimiz ve yaylalarımızın sınırları üzerinde oynanan oyunlar artık kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır. Kürtün ilçemizde topraklarımızın başka illere verilmesi, Üçtaş’ın Giresun’a dahil edilmesi, Günyüzü köyünün araftaki durumu, başka köylerimizin de referanduma hazırlanıyor olması; Gümüşhane’nin toprak bütünlüğüne ve kültürel kimliğine yapılan açık bir müdahaledir. Bir yandan geçmişte Gümüşhane’ye bağlanma talebini dile getirmiş, hatta referandumda onaylamış Çamoluk ve Alucra gibi bölgelerin talepleri görmezden gelinirken; diğer yandan Gümüşhane’nin toprakları ve köyleri sessiz sedasız komşu illere dahil edilmektedir. Bunu görmüyor musunuz, duymuyor musunuz?”

Gümüşhane yaylalarının, Karadeniz bölgesinin en yüksek turizm potansiyeline sahip alanları arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Nas, “Ancak bugün bu yaylalar işgal altındadır. Gümüşhane halkı, yaylalarına sahip çıkmakta kararlıdır ve bu tür keyfi uygulamalara karşı sessiz kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanı’na da yeniden seslenen Başkan Nas, şu sözleri dile getirdi: “Siz artık sadece kendi ilinizin değil, tüm Türkiye’nin bakanısınız. Verdiğiniz sözler unutulmadı. Çakırgöl, İmera Manastırı, Karaca Mağarası yollarının karayolları ağına alınacağı sözü hâlâ tutulmamıştır. Oysa sırf Trabzon turizmi için Santa Harabeleri-Taşköprü yolu bir günde karayolları ağına dahil edilmiştir. Bu tutumunuzu, Gümüşhane’ye karşı sergilenen çifte standardın açık bir örneği olarak görüyoruz.”

Gümüşhane halkının bu iki yüzlü yaklaşımları asla unutmayacağını söyleyen Başkan Nas, sözlerini şöyle tamamladı: “Hakkımızı her platformda aramaya devam edeceğiz. Sayın Bakan’a ve yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz: Gümüşhane sahipsiz değildir. Gümüşhane halkı bu niyetlere asla geçit vermeyecektir. Bu devran böyle gitmeyecek. Gün olacak devran dönecek, Gümüşhane’yi sudan bahanelerle oyalayanlar hak ettikleri cevabı alacak. Gümüşhane sizleri ve sessizliğinizi unutmayacak.”

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 18 Ağustos 2025
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35