banner333

banner309

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas Koçhan’a Seslendi

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas son günlerde Gümüşhane gündeminde önemli bir yer işgal eden Kadırga Yaylası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyaset 26.05.2021, 21:17
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas Koçhan’a Seslendi
banner400

Kadırga Yaylasının Gümüşhane’nin ve bölgenin önemli değerlerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Ziya Nas, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a seslenerek Gümüşhane ve Trabzon halkı arasına nifak tohumu ekecek bu tür girişimlerden uzak durulmasını istedi.

Trabzon halkı arasında yaylacılık kültürünün yaygın bir şekilde sürdürüle geldiğine işaret eden Nas, “Trabzonlu kardeşlerimiz, Gümüşhane sınırları içerisinde birçok yaylayı tamamen ya da kısmen olmak üzere uzun yıllardır kullanmaktadır. Üstelik birkaç yıl öncesine kadar bu kullanım karşılığında kiralama bedeli olarak belli bir miktar para yaylanın bağlı bulunduğu köy muhtarlıklarına ödeme yapılmaktaydı. Bu minvalde ki komşuluk ilişkilerimiz kardeşlik hukuku içerisinde devam ede gelmiştir. Bu ilişkiler sonucu gençlerimiz arasında gerçekleşen evlilikler ile hısım akraba bağları dahi oluşmuştur. Öte yandan Trabzon nüfusuna kayıtlı birçok kardeşimiz toprak alarak köy nüfusuna kayıt olmuş ikametini Gümüşhane’ye aldırarak adeta Gümüşhaneli olmuştur. Yine Trabzon ilimizde 80 bine yakın Gümüşhanelinin yaşamakta olduğu da bir vakıadır. Açıkçası onlar bizden, bizler de onlardan son derece memnunuz. Hal böyleyken Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın sosyal medya aracılığıyla Kadırga Yaylası ile ilgili yaptığı paylaşımlar “haddini aşan” niteliktedir” dedi.
 

Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın yaptığı açıklamalar ile iki şehir halkı arasına gereksiz bir şekilde nifak tohumları ekmekte olduğuna dikkat çeken Nas, “Koçhan’ın birilerine şirin gözükmek mi yoksa siyasi anlamda çıkar sağlamak amacıyla mı bu tür bir cehalete imza attığını bilemiyoruz. Ancak yaylalarımız üzerinden bazı siyasi aktörlerin bu işlere alet olduklarını üzülerek görmekteyiz. Birçok nokta itibari ile beraber ağlayıp beraber güldüğümüz Trabzon halkı ile aramıza setler çekmekten lütfen uzak durun. Tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bu tür girişimlerin hiç kimseye faydası olmayacaktır” diye konuştu.

Güçlü olduklarını zannedenlerin her şeyi hakları olarak görmek gibi bir yanılgı içerisinde olabildiklerini dile getiren Nas, “Yeniden Refah Partisi olarak bizler güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir düzenin savunucusuyuz. Bu noktadan hareketle haklı olduğumuz bir konu ile ilgili olarak da gerekeni gerekli mecralarda, gereği gibi yapmayı bir sorumluluk olarak addederiz. Lütfen Kadırga veya benzeri konuları kaşımayın. Birlik ve beraberliğimize halel getirecek girişimlerden uzak durun. Siyasetinizi halkın yararına olacak konularda yapın. Gümüşhane il sınırları içerisinde bulunan Kadırga Yaylası bölge insanının kardeşlik hukuku içerisinde kullanmakta olduğu bir yayladır. Bizim içinde tüm Karadenizliler içinde simgesel bir özelliğe sahiptir. Hep birlikte bu değerimize sahip çıkalım. Küçük hesaplar ile hareket etmekten vaz geçelim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38