banner333

banner309

Üstün Gümüşhane Gündemindeki Konuları Kanal 29'a Anlattı

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Kanal29’da Yüksel Yalçın'ın hazırlayıp sunduğu Yerel Gelişim programında Demiryolu, Havaalanı, Askeri birliğin konuşlanması başta olmak üzere Gümüşhane’yi anlattı.

Siyaset 01.05.2014, 13:48 02.05.2014, 08:57
Üstün Gümüşhane Gündemindeki Konuları Kanal 29'a Anlattı
banner400

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün  Kanal29’da Yüksel Yalçın'ın hazırlayıp sunduğu Yerel Gelişim programında Demiryolu, Havaalanı, Askeri birliğin konuşlanması başta olmak üzere Gümüşhane’yi anlattı. 

Kanal29da Yüksel Yalçın’ın Yerel Gelişim programında konuğu olan Üstün;

Gümüşhane’nin gelişimi açısından önemsediğimiz Havaalanı projesi yatırım programlarında güncel olup, 2015 de Proje Etüd çalışmalarının tamamlanarak ihale aşamasına geleceğini düşünüyoruz.Bu konuda girişimlerimiz bizzat Bakan ve Başbakanımız seviyesinde olup, bu projkenin artık geri dönüşü yok dedi.

Demiryolu konusunda gelinen nokta, Erzincan Gümüşhane ve Giresun Trabzon hattı olarak belirlenmiş  hattın yine 2015 de fizibilite projesinin tamamlanması üzere çalışmalar başlatılmıştır. Havaalanı ve Demiryolu Gümüşhanenin  vizyon projeleridir, her sürecinin takibindeyiz dedi.

Canlı yayında telefon bağlantısı yapılan Güsiad Genel Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın ise, Süleymaniye Projesinin hızlandırılması konusundaki desteğe işaret ederek Güsiad’ın Esenyurtta yaptığı çok amaçlı sosyal tesis hakkında bilgi paylaştı.

İkinci bağlantı ise Federasyon Genel Başkanı Tahsin Söğüt ile yapıldı.Söğüt 8-12 Mayıs’ta yapılacak Gümüşhane tanıtım etkinliklerine İstanbul’daki hemşerilerinden destek beklediğini ifade etti.

Üstün, Süleymaniye Kayak ve Turizm Projesinde her sürecin planlandığı gibi yürüdüğünü o bölgenin artık yatırımcı beklediğini söyleyebiliriz dedi. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde artık Süleymaniye turizmde iz bırakan bir yer olacak dedi.

Feramuz Üstün, Gümüşhanenin spordaki başarılarına da değinerek ilimizin tesisleri ile daha güçleneceğine işaret ederek, Gümüşhane Torul  Voleybol takımının artık ülkede bir yıldız olduğunu futbol takımımızın ise güçlenerek yoluna devam ettiğini,ayrıca her ilçede temelleri atılan ve projelendirilen kapalı spor salonlarının ve Kelkitteki top sahasının bir yıl içinde tamamlanması halinde spor için güçlü bir alt yapı desteği olacağına ancak bu destek yatırımlarının devam edeceğini ifade etti.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46