banner333

banner309

MHP GÜMSAŞ Mağdurlarıyla Bir Araya Geldi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in geçtiğimiz cuma günü basına açık yaptığı toplantıda, GÜMSAŞ konutlarının hemen arkasındaki alanı TOKİ'ye sattığını ve oradan gelecek parayla GÜMSAŞ konutlarının yapılacağını gündeme getirmişti.

Siyaset 11.03.2024, 12:37
MHP GÜMSAŞ Mağdurlarıyla Bir Araya Geldi
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in geçtiğimiz cuma günü basına açık yaptığı toplantıda, GÜMSAŞ konutlarının hemen arkasındaki alanı TOKİ'ye sattığını ve oradan gelecek parayla GÜMSAŞ konutlarının yapılacağını gündeme getirmişti.

MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ecz. Vedat Soner Başer’ ise projelerini tanıttığı basın kahvaltısının ardından yine Ramada otelde GÜMSAŞ mağdurları MHP teşkilatı ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, Ülkü Ocakları Başkanı Sadık Coşkun, MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, Teşkilat üyeleri, GÜMSAŞ mağdurları ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda GÜMSAŞ Mağdurları adına konuşan GÜMSAŞ Mağdurları platform başkanı Nuri Öztürk, “Bugüne kadar bize GÜMSAŞ Yaşam Evlerini TOKİ’nin yapacağı iddia ediliyordu. Şimdi alanın ikiye bölüneceği dile getiriliyor. Birinci parsel GÜMSAŞ mağdurlarına ait, ikinci parselde TOKİ'ye satılacak 60 dönümlük yer. Bu 60 dönümlük yer TOKİ'ye nakit olarak satılacak. Satılacak yerden alınacak para ile GÜMSAŞ mağdurlarının evleri yapılacak. 170 GÜMSAŞ mağduru, 80 toprak sahibi ve 70 tane de belediyeye bırakılacak toplamda 320 daireyi TOKİ’den alınacak parayla GÜMSAŞ yapacak” dedi.


Mağdurların toplamda 170 kişi olduğunun GÜMSAŞ yönetim kurulu başkanı tarafından ifade edildiğini aktaran Öztürk, “Bunların 80 tanesi Gümüşhane Merkez, 90 tanesi ise şehir dışına satılanlardan ibaret. Öte yandan İngiltere’de 100 daire satıldığı sürekli ifade edildi.  İngiltere'ye satış yapıldığına dair bize bilgi verilmedi. 22 Eylül tarihli gazetede böyle bir durum olduğu söyleniyor. Gümüşhane kaynaklarını heba etmeyin. Ben şahsım 476 bin lira para yatırdım. Arkadaşım 466 bin lira para yatırdı. Bunların bir kısmını 2020'de bir kısmını 2022'de yatırdık. Biz o dönemde Gümüşhane'de daire alabiliyorduk. Başkanın Gümüşhane kaynaklarını 10-15 kişiye heba etmem demesi çok yanlış. Aradan geçen 4 yıllık süreçte Gümüşhane'de bir daire 10 katı artmışken başkanın çıkıp "ne verdiniz ki" demesi çok yanlış. Biz mağdur olduk” dedi.

Toplantıda söz alan Av. Hasan Köprülü ise, GÜMSAŞ İle ilgili sıkıntıları en çok mağdur olan üyelerin yaşadığına vurgu yaparak, Belediye Başkanı Ercan Çimen hakkında ağır sözler sarf etti. Başkan Çimen’e, GÜMSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt üzerinden yüklenen Köprülü, “GÜMSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt, Ercan Çimen'e yıllarca muhasebe müdürlüğü yaptı. Ercan Çimen ile parasal ilişkileri olan bir isim. Gümüşhane'de bu işi yapabilecek başka insan yok muydu da Eyüphan Özyurt bu şirkete yönetim kurulu başkanı seçildi” dedi.

Aralarında engelli amcasının bulunduğu onlarca insanla Eyüphan Özyurt’un şahsi firması adına kat karşılığı anlaşma yaptığını dile getiren Köprülü, “Eyüphan Özyurt, burada inşaat yapamadı. Kira ödemesi yapacaktı onu da yapmayarak onlarca vatandaşın senelerdir mağdur olmasına neden oldu. Sonrasında, Eyüphan Özyurt amcama inşaatı yapamayacağını, Gümüşhane belediyesi tarafından yapılacak GÜMSAŞ yaşam evlerinin içerisinde diğer arsa sahipleri ile birlikte kendilerine ev verileceğini söyledi. Amcam arsasını geri almak istediğinde ise Eyüphan Özyurt arsayı kendisine geri vermeyeceğini, belediyeye vereceğini söyledi. Biz de 2017 yılında amcam adına dava açtık Sonuçta davayı kazanarak tapuyu geri aldık. Ancak tapu üzerinde 5 Milyon lira Banka ipoteği bulunuyordu. 2018 yılındaki bu ipoteğin şahsi kefili ise Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’di” ifadelerini kullandı.

Gelinen noktada Başkan Çimen’in, sorunun TOKİ üzerinden çözüme kavuşturulduğuna yönelik açıklamasının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Av. Hasan Köprülü, fark talebinde bulunan GÜMSAŞ’a ödemesini tamamlayan vatandaşların fark ödememeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuyla ilgili Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer GÜMSAŞ şirketinin zor durumda olmasının onların sorunu olmadığını dile getirerek, "Başkan seçildiğimiz zaman bu mağduriyeti gidereceğiz. Ne bir eksik olacak ne de bir fazla. GÜMSAŞ şirketinin zor durumda olması beni bağlamaz. Beni halkımızın devletine olan güveni bağlar sizin attığınız imzalar bağlar. Burada sizin mağduriyetiniz beni alakadar eder. Konu ile ilgili olarak da sizin tüm mağduriyetinin giderilmesi için canla başla çalışacağım" diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14