banner333

banner309

Merakla Beklenen Listeler Açıklandı; Değişiklikler Dikkat Çekti

AK Parti Gümüşhane Teşkilatı iki gündür saklanan listeleri açıkladı

Siyaset 23.02.2024, 00:06
Merakla Beklenen Listeler Açıklandı; Değişiklikler Dikkat Çekti
banner400

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin Gümüşhane Merkez İlçe Kadrosu belli oldu. Listelerin verilmesinin ardından iki günlük değişiklik imkanını kullanan AK Parti teşkilatının İl Genel Meclisi 4'ncü sıra adayını değiştirmesi dikkat çekti.

AK Parti Torul Belediye Başkan Aday Adayı Osman Karabulut'un istifası, oğlu Hamza Karabulut'un Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) listelerinde seçilebilecek bir sıradan belediye meclis üyesi olarak yazılmasının ardından yaşanan değişiklik manidar bulundu. İl Genel Meclisi sıralamasında 3 ve 4'üncü sıralara Torullu isimlerin yazılmış olması AK Parti Gümüşhane İl Teşkilatının merkezci söylemlerden kurtulabilme hamlesi olarak değerlendirildi. Lakin listede yer alan her iki Torullu ismin seçilme ihtimallerinin zayıf olduğu sıralardan adeta  listeyi doldurmak üzere yazılması, bu hamlenin başta bizzat o isimler olmak üzere ilçelerden olan vatandaşlar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.

Öte yandan; listeler üzerinden iki gündür AK Parti siyasetçilerine gösterilen büyük tepkinin ardından Belediye meclis üyeliği kontenjanında yer alan Gürsel Şeyhoğlu isminin çıkartılarak yerine Zülfikar Bal'ın dahil edilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Kulislerden edinilen bilgilere göre; bazı isimlerin, listede yer bulamamalarının ardından Milletvekili Celalettin Köse, İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Belediye Başkanı Ercan Çimen başta olmak üzere partinin önemli isimlerine sert tepki gösterdiği öğrenildi. Bazı değişikliklerin de bu sebeple yapıldığı kaydedildi.

MERKEZ İL GENEL MECLİSİ ÜYELİĞİ ADAY LISTESI

1 EŞREF BALKİ

2 MİHDAT UÇAN

3 MAHMUT ZENGİN

4 ABDULLAH KARABULUT

BELEDİYE MECLİSİ UYELİĞİ ADAY LISTESI

1 ÖZCAN ULUTAŞ

2 ALPER CELİL VARAN

3 FAZIL CEYLAN

4 MURAT ARAZ

5 MERVE KULLUKÇU KÖPRÜLÜ

6 KEMAL DABAĞ

7 NEŞEGÜL SELVİ

8 NECİP ALKAN

9 MEHMET OKAN DALDABAN

10 AHMET ERGİN

11 SEBAHATTİN UÇAR

12 İSMAİL CANLI

13 HASAN AKBAĞ

KONTENJAN

ZÜLFÜKAR BAL

ALİ ŞİŞMAN

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07