banner333

banner309

Küçük, “Gümüşhane’yi Cumhurbaşkanımıza Hediye Edeceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, 9 aylık milletvekilliği sürecini, 31 Mart Yerel Seçimleri için yapılan çalışmaları ve vatandaşların MHP’ye olan ilgisini anlattı.

Siyaset 18.02.2024, 23:01
Küçük, “Gümüşhane’yi Cumhurbaşkanımıza Hediye Edeceğiz”
banner400

Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Milletvekili Musa Küçük, göreve geldiği ilk günden bugüne kadar Gümüşhane ile ilgili her türlü sorunla ilgilendiklerini dile getirerek, ileriki süreçte Gümüşhane’nin kalkınması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması noktasında turizm başta olmak üzere daha birçok alanda olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Yaklaşan yerel seçimler hakkında da konuşan Küçük, Gümüşhane’de MHP’ye ve MHP’li belediye başkan adaylarına tahmin ettiklerinin üzerinde bir ilginin olduğu belirterek, Gümüşhane’de seçimleri kazananının MHP olacağını dile getirdi. 

“Turizm de Patlama Olacak”
Seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmek için yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Küçük, “Gümüşhane sadece merkezden ibaret değil. Tüm ilçelerimize; ayrım yapmadan, ayrıştırmadan, elimizden geldiği kadarıyla hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük gayretlerimiz var. Turizmle ilgili özellikle bu sene patlama olacak. Bu da bizim özel çalışmamız, ve özel gayretimizden dolayı gerçekleşiyor. Bunun bir kısmına şahitsiniz, devamı da gelecek. İşsizlikle ilgili çok önemli çalışmalarımız var, çok yakında duyacaksınız ve bu konuda da önemli girişimlerimiz olduğunu göreceksiniz. Gümüşhane hemşerilerimiz duyunca çok sevinecekler. O da son noktaya geldi” dedi.

Küçük, konuşmasının devamında birçok Gümüşhane ile alakalı birçok sorunun hallolması için gayret gösterdiklerini belirterek, “Gümüşhane Devlet Hastanesi anjiyo cihazı kurulması ile ilgili önemli adımlar attık. Bununda yakında müjdesi gelecektir. Yine aynı şekilde Kelkit İlçe Devlet Hastanemize MR cihazı kurulması ile ilgili ciddi bir gayretin içindeyiz. Onu da şartların uygun olmamasından kaynaklı olarak farklı bir şekilde özelden çözmeye çalışıyoruz inşallah onu da çözeceğiz. Sulama göletleriyle ilgili önceki dönemlerde hayata geçirilen fikirleri biliyoruz. Belki çok anlatamadılar ama Gümüşhane sulamasıyla ilgili çok ciddi bir gayretler olmuş. Bunları takibini yapacağız. Yeni projeler ve yatırımlarla ilgili de biz birkaç tane yerin yatırım sürecini inşallah tamamlayıp, bu sene de onları başlatacağız. Telefonların çekmediği bazı köylerimizde yaşayan vatandaşlardan ciddi şikâyetler alıyorduk. Doğrusunu söylemek gerekirse o noktada biz üzerimize düşeni yaptık ve takip ediyoruz. Bu bölgeyi tekrar yatırıma aldırdık. İnşallah o yatırım dönemi Gümüşhane'nin ilçeleri merkez de dâhil telefonlar köylerde çeksin diye yatırımlarını yapacaklar” ifadelerine yer verdi.

“Beldelerimize de Doğalgaz Gelmesi İçin Çalışacağız”
Doğalgaz konusuna değinen Küçük, “Yakın zamanda ilçelerimiz doğalgaza ulaşacak ve rahata kavuşacak. İlçelerimizin doğalgaz sorununu çözdükten sonra beldelerimize de doğalgazın gelmesi için çalışacağız. Çünkü beldelerle ilçelerimizin yakınlığı iyi, bu konuyu da zamanı geldiğinde sonuna kadar takip edeceğiz ama önce bu ilçelerimize doğalgazı getireceğiz. Tersun Tüneli ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yine Kürtün-Tirebolu yoluyla ilgili çalışmamız devam ediyor. Yani buraları mutlaka yatırıma aldıracağız. Onun takibini yapıyoruz, iyi de gidiyor” dedi.

Daha yapacak çok işlerinin olduğunun altını çizen Küçük, “Bu işler birden olmuyor. Böyle ilişkileri kuruyorsun, onu takip ettiriyorsun ve süreci hızlandırıyorsun. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımız rahatlıkla bize ulaşabiliyorlar. Yükümüz çok ağır, 4 tane danışmanla çalışıyoruz. Buna rağmen yetişemediğimiz yerler oluyor ama yine de olumlu sonuçlar alıyoruz. Hem köylerin sorunlarıyla hem beldelerin sorunları ilgilenirken, bize ulaşan vatandaşımızın işlerini de gayretle takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Madencilikte İş Sahalarını Güçlendirmeliyiz”
Gümüşhane’nin gündeminde olan madencilik konusu ile ilgili bakanlıklar ile görüşülerek ciddi adımlar atıldığı belirten Küçük, “Madencilikle ilgili bakanımız ve bakan yardımcımız ile şahsi olarak görüşmemizden sonra buraya bir heyet gönderildi. Doğaya zarar vermeden, Gümüşhaneli hemşerilerimizi rahatsız etmeden, madencilik sektörünün Gümüşhane’de dünya standartlarına uygun bir şekilde yapılmasının tarafıyız. Bu işte duygusallığa gerek yok. Dünya bunu yapıyor. Amerika’da yapıyor, Fransa’da yapıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de madencilik var. Almanya'da kömür çıkarıyorlar ve enerji üretiyorlar. Bizim de bunu değerlendirmemiz lazım. Bu iş sahalarını güçlendirmemiz lazım. Bu konuda yeni yatırımcılar da var. Onlarla iletişime geçerek, elimizden geldiğince şehrimize zarar vermeden madenciliği yapacağız” diye konuştu.  

“Gümüşhane’nin Doğasını Mahvetmeyeceğiz”
Vatandaşlar tarafından önlerine getirilen her türlü soruna ivedilikle çözüm bulma arayışına girdiklerini söyleyen Küçük, “Torul’da köylerimizi sıkıntıya sokan bir taş ocağı vardı. Burada yaşanan sorunu engelleyen ve durduran benim, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Biz kimsenin ekmek kazanmasına karşı değiliz ama benim oradaki muhtarlarım rahatsızsa, benim köylüm bahçesine rahat gidemiyorsa o da orada rahat edemez. Buna da dikkat edeceğiz. Su kirletiliyorsa, hava kirletiliyorsa buna da göz yummayacağız. Köylümüzü de, buradaki insanımızı da mağdur etmeyeceğiz. 20 kişi çalıştırıyor diye Gümüşhanemizin doğasını mahvetmeyeceğiz” dedi.

“Sınır Sorununu Titizlikle Takip Ediyoruz”
Torul’da balıkçılık kooperatifiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini aktaran Küçük, “Onlara alan açıyoruz. Çünkü alanın tamamını özel işletmelere vermişler. Çok da güzel balık yetiştiriyorlar ama bizim insanımız; “Biz de kooperatifiz ve biz de bunu yapmak istiyoruz” diyor. Onlara da yardımcı oluyoruz. Yine Kelkit’te tarım organize sanayisi ile ilgili çalışmamız var. Şiran'da ki bu küçük sanayi sitesinin içinde ki yolların asfaltlamasını bitirdik. Belediyemiz, özel idaremiz ve bizimde yukarıdan desteğimizle o konuda da çok uğraştık ama başardık. Kışın oluşan o çamurdan şehirde ki esnafımızı kurtardık. Bunların dışında Tekke köyünün yeniden belde olabilmesi içinde çalışmalarımızı gayretle tamamladık. Kürtün’de ki yayla meselelerinin hepsiyle yakından ve titizlik ile ilgileniyoruz. Tabii ki aynı şekilde tüm sınır sorunlarımız ile ilgili ciddi bir gayretin içindeyiz. Bu yoğun çabamız meyvelerini veriyor, güzel sonuçlar alıyoruz. Şu anlık her şey bizim lehimize gidiyor diyebilirim. Yani oralarında çok yakın takibindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Gümüşhane ile ilgili yaşanan her sorunu kendilerine meseleleri olduğuna değinen Küçük, “Çözüm için uğraşıyoruz. Burada ki asıl mesele istekli olmak, hevesli olmak, başarmaya çalışmak. Mecbur gitmek zorundasın ama şehri dinlemezsen, ulaşılamaz konuma gelirsen teşkilatını ve vatandaşını dinlemiyorsan bakanlarla çok bir işin olmuyor. Fakat buradaki meseleler ve sıkıntılar sana dert oluyorsa mecbur çözüm noktası bakanlıktır. Bakanlığın kapısına, bakana gitmek zorundasın. Ben Musa Küçük olarak teşkilatım ile birlikte çok daha güçlüyüm. Bunu da Gümüşhane için sonuna kadar kullanıyorum” dedi.

“Ayırmadan, Ayrıştırmadan Çalışıyoruz”
Konuşmasının devamında yaklaşan seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Küçük, “Yapılacak olan seçimler hem şehrimize, hem de ülkemize hayırlı olsun. Tabii ki biz aynı zamanda cumhur ittifakının bir paydaşıyız. Türkiye'nin her yerinde seçime giriyoruz. Bazı yerler ittifak, bazı yerlerde ise yarış oluyor. Genel Başkanımızın talimatıyla İstanbul’a görevlendirilen 3 milletvekilinden birisi olarak İBB Başkan Adayımız Murat Kurum için çalışıyoruz. Gümüşhane’de ise bir yarış var. AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında geçecek bir yarış. Diğer adaylara da başarılar diliyorum. Şehrimize hangi isim olursa olsun hayırlısı olsun ama ben şuna inanıyor ve şunu görüyorum, biz güzel bir birliktelikle uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz zümrenin adamı olmayışımızı, herkese eşit mesafede oluşumuzu, ayırmadan ve ayrıştırmadan milletimize yaklaşıyoruz. Biz başta Vedat Bey olmak üzere ilçe belediye başkan adaylarımıza ve il genel meclisi üyesi adaylarımıza sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

“İttifaka Hassasiyet Göstermeliyiz”
Küçük Gümüşhanelinin nasıl çalıştıklarını gördüğünü belirterek, “Çalışmalarımızı bu yoğunlukta sürdürür, vatandaşımız da bizlere sahip çıkarsa biz MHP olarak Gümüşhane'de zafer kazanacağız. Cumhur ittifakının 2 tane adayı yarışıyor. Bu ittifakının hassasiyetini gözetmek zorundayız. Sonuçta CHP’li veya başka partili değil. MHP’nin adayı bizim adayımız ama biz de kazanırsak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kazanmış olacak. Biz Gümüşhane’yi Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyoruz. Gümüşhane Belediye başkan adayımız benim umduğumun üstünde bir ilgi ve alaka gördü. İl Genel Meclisi kadromuza da güveniyoruz. Seçimin kazananı MHP ve Gümüşhane olacak” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27