banner333

banner309

Kadın Yok Sayılıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Selvi Demirkıran, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de kadını yok sayma projesinin hızla ilerlediğini öne sürdü.

Siyaset 26.11.2013, 09:07 26.11.2013, 10:55
Kadın Yok Sayılıyor!
banner400
Yaptığı açıklamada dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Türkiye' de de yüz binlerce kadının her gün insan hakları ihlaline maruz kaldığını kaydeden Demirkıran, “Tahminlere göre, ülkedeki kadınların en az üçte birinden yarısına kadarı aile içi fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Bu kadınlar dövülmekte, tecavüze uğramakta ve hatta bazı durumlarda öldürülmekte ya da intihara zorlanmaktadır. Genç kızlar takas edilmekte ve küçük yaşta evlenmeye zorlanmaktadır.” dedi.



Kadınlara yönelik şiddetin, kadınların ve kızların insan haklarının ihlali olduğunu, maddi ve manevi bütünlük hakkı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı, ifade özgürlüğü ve evleneceği kişiyi seçme hakkı gibi hakları ihlal ettiğini dile getiren Demirkıran, “Şiddet, işkenceye, zalimane, insanlık dışı ve onur kırıcı muameleye kadar varan hareketlere yol açabilir ve uç vakalarda yaşam hakkını ihlal edebilir. Kadınlara yönelik şiddet, sağlık ve çalışma hakkı gibi temel hak ve özgürlüklerden tam olarak yararlanmayı engeller. Birleşmiş Milletler Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi kadınlara yönelik şiddeti; "ister kamusal isterse özel yaşamda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı veya ıstırap veren veya verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem veya bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma" (1. madde) şeklinde tanımlamaktadır. Bu tanımın son yorumlamalarına "kurbanı ekonomik ihtiyaçlardan yoksun bırakmak" da dahil edilmiştir.” diye konuştu.



BM kararları ve kanuni düzenlemeler karşın Türkiye’de son yıllarda iktidar eli ile kadını yok sayma projesinin hızla ilerlediğini öne süren Demirkıran, şöyle konuştu: “4+4+4 projesi ile çocuk gelinlerin sayısında önemli bir artış yaşandığı gerçeği ortada iken AK Partililer buna Milli Eğitimde Devrim adını takmışlardır. Bizler CHP kadın kolları olarak diyoruz ki, iktidar eli ile kadın sömürüsüne son verelim ve kurtuluş için CHP bayrağı altında birleşelim.” 




Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
namzet 29 10 yıl önce
chp sana hiç bir şey demeyeceğim, hiç cevap de yazmayacağım...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48