banner333

banner309

Hemşehrimiz Taştan, İstanbul AK Parti’den aday oldu

Uzun zamandır İstanbul’da Avukatlık yapan hamşehrimiz Mustafa Taştan, İstanbul birinci bölgeden AK Parti’den aday adayı oldu.

Siyaset 04.02.2015, 19:49 04.02.2015, 19:51
Hemşehrimiz Taştan, İstanbul AK Parti’den aday oldu
banner400
Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan’ın kardeşi olan Mustafa Taştan İstanbul’un Anadolu yakası Maltepe ilçesinden adaylığını açıkladı.

Aday olmasındaki sebepleri açıklayan Taştan,. “Çözüm sürecinin başarıya ulaşması, evrensel hukukun üstünlüğünün tesisi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, insan hak ve hürriyetlerinin, özgürlüklerin muhafazası ve geliştirilmesi, ekonomide kalkınmanın icrası, gelir dağılımında adaletin sağlanması, teknolojik-bilimsel geri kalmışlığın sonlandırılması, insanımızın müreffeh bir hayat seviyesini yakalaması, toplumsal huzur ve barışın sağlanması kısaca dünyada lider ülke olabilmek için gerekli tüm çalışmaların yapılabilmesi için aday adayı olduğumu kamuoyuna saygıyla bildiririm” dedi.

Taştan kimdir?

1981 yılında Gümüşhane’de doğan Taştan, İlkokulu Gümüşhane Merkez Yusuf Çiftçi’de, Ortaokulu Gümüşhane Atatürk ortaokulunda, Lise birinci sınıfı Erzincan Fen Lisesinde, ikinci ve üçüncü sınıfı ise Gümüşhane Merkez Lisesi’nde okudu.

2000 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümüne kaydını yaptıran Taştan, 2. sınıfın sonunda Fizik bölümünden ayrıldı.

2007 yılında İstanbul Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık mesleğini İstanbul ili Kartal ilçesinde devam ettirmektedir.

2010 yılında Özel Hukuk üzerine Yüksek Lisans eğitimi alan Taştan, 2010 yılından itibaren Ceza Hukuku üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Almanya, Fransa, Arabistan ve ABD ülkelerindeki Ceza kanunları ile uygulanması üzerine Türkiye’deki Ceza kanunları ve işleyişi arasındaki farklılıklar üzerine araştırmalar yaptı.

2013 yılında Petrol Piyasası Kanunu üzerine çalışmalar yapan Taştan, Türkiye’de Petrol Piyasası Kanunu’ndaki eksiklikler ve uygulamadaki hatalar üzerine araştırmalar yaparken 2014 yılında değişen kanunla ‘Petrol Piyasası’nda Türkiye’nin eksikliği’ adlı Türkiye’de ilk olacak kitabı da kaleme aldı.

2002 yılından bugüne kadar askerlik ve stajyerliği haricinde İstanbul İli Maltepe ilçesinde ikamet etmektedir. Maltepe’de bulunan, Gümüşhaneliler Derneği’nde de görev alan Taştan. İstanbul Anadolu Gümüşhaneliler Derneği’nin kurulmasına da öncülük etti. Ayrıca 2010-2011 yılları arasında Maltepespor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

İyi derecede İngilizce bilen Taştan, evli bir çocuk babasıdır.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14