banner333

banner309

Destici Gümüşhane'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bir dizi ziyaret ve Gümüşhane’deki tek BBP’li Belediye Başkanını ziyaret etmek için Gümüşhane’ye geldi.

Siyaset 23.07.2019, 08:28
Destici Gümüşhane'de
banner400

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek'i makamında ziyaret eden Destici, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin önemli süreçlerden geçtiğini ve Doğu Akdeniz'de önemli gelişmeler yaşandığını belirten, Kıbrıs adasının 2 toplumlu ve 2 devletli bir ada olmasına rağmen Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan'ın kışkırtmasıyla Avrupa Birliği ülkeleri, Akdeniz'e kıyısı olan diğer Avrupa devletleri ve Mısır'ın Türkiye'yi dışlayarak Doğu Akdeniz'de bir takım girişimler içerisinde olduğuna dikkati çekti.

Türkiye’nin buna seyirci kalamayacağını kaydeden Destici, “Türkiye'de hem Kıbrıs Türklüğünün haklarını korumak adına hem de kendi haklarını koruma adına garantörlük hakkını da kullanarak birtakım girişimlerde bulundu ve dördüncü gemimiz de şu anda bölgede. Gerekirse 5, 6, 7'inci gemiler de gider. Türkiye bu konuda çok kararlı. Dolayısıyla da biz ne Kıbrıs Türk halkının ne de Türkiye'nin haklarını kimseye yedirmeyiz. Avrupa Birliği'nin bu anlamda Türkiye'ye karşı açıklamış olduğu yaptırım kararlarının da bizim nezdimizde de hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.

Bu kararların Türkiye için caydırıcılıktan uzak olduğunun altını çizen Destici, şunları söyledi: “Avrupa Birliği burada taraf olmamalı. Tarafsız olmalı. Taraf olmak istiyorsa da 2 tarafında haklarını koruyarak, Kıbrıs adasının iki toplumlu, iki devletli olduğunu unutmadan herkesin hakkını herkese, Sezar'ın hakkını Sezar'a vererek bu işi yapması lazım. Ama maalesef başından beri yanlı bir tutum içerisinde. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni Avrupa Birliği'ne almalarının altındaki bir sebebin de bugünkü gelişmeler olduğu, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon olduğu, doğal gaz olduğu ortaya çıkmış vaziyette. Ama Türkiye bunlara pabuç bırakacak ya da Avrupa Birliği'nin aldığı kararlarla birlikte attığı adımlardan vazgeçecek bir ülke değildir. İnşallah kararlı bir şeklide yolumuzda yürüyeceğiz.”

HDP'nin TBMM'nin Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konsey Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde açıklanan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol, doğal gaz aramasını durdurmaya yönelik yaptırım kararını telin ettiği bildiriye imza atmamasına tepki gösteren Destici, HDP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olmakla suçladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Türkiye'nin o bölgedeki aramalarına destek ve Avrupa Birliği'nin açıklamalarına karşı bildiriye HDP'nin imza atmamasını, HDP'nin aslında Rum tarafında olduğunun da çok açık bir göstergesi olduğunu kaydeden Destici, “Çünkü HDP, PKK, bunlar Ermeni çeteleri, geçmişteki Rum çeteleri, azınlık çeteleri, bunlar hep birlikte hareket etmişlerdir. Bugün de cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki Osmanlı'nın son dönemlerindeki devleti yıkmak üzerine kurdukları ortaklıklarının bugün de Avrupa ile birlikte el ele bunu götürdüklerinin çok net bir şeklide görmemiz lazım. Buna karşı uyanık olmamız lazım. Buna karşı birlik olmamız lazım” diye konuştu.

Erbil'de şehit edilen konsolosluk görevlisinin katilerinden birisinin HDP milletvekilinin ağabeyi olduğunu dile getiren Destici, “Ben onun da abisinden farklı bir düşünceye sahip olduğuna inanmıyorum. İşte birisi dağda görevli, birisi terör örgütünde görevli, birisi de partide görevli. Bunların hepsi aynı. Bakın HDP sıralarına, yarıdan çoğu dağdan gelme zaten. Kandil'den PKK'dan gelme. Grup başkan vekillerinin kocası biliyorunuz, Kandil'de, dağda. HDP eşittir PKK. PKK'nın ta kendisi. Dolayısıya da devletin buna da böyle yaklaşması lazım. Bu Erbil'deki kanlı infazı gerçekleştiren bu katilin kardeşi başta olmak üzere HDP'li vekillerle ilgili bu tür teröre bulaşmış ki çoğu böyledir. Bunlarla ilgili mutlaka soruşturmaların açılması lazım. Dokunulmazlıkları da kaldırılarak bunlarla ilgili yasal süreçlerin başlatılması lazım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Destici, partisinin tek belediyesi olan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin Ünlüpınar Belde Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09