banner333

banner309

"Desteğimiz Kurumsal ve Sürekli Olacak"

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Özgün, Belediye ve spor kulüpleri arasında kurumsal bir ilişkinin olması gerektiğini söyledi.

Siyaset 07.12.2023, 23:52
"Desteğimiz Kurumsal ve Sürekli Olacak"
banner400

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Özgün, Belediye ve spor kulüpleri arasında kurumsal bir ilişkinin olması gerektiğini söyledi.

Yeni Gümüşhane Vizyonu kapsamında Belediyenin sporla ilgisini kişisel ilişkilerden soyutlayarak kurumsal bir çerçeveye taşımak istediklerini dile getiren Özgün, “Bu kurumsal ilişki her türlü sportif faaliyetler için oluşturulmalı ve güçlü bir bağ kurulmalıdır. Her ne branş olursa olsun ekonomik destek noktasında yapılanlar bireysel olduğu sürece günü kurtarmaktan öteye geçmeyecektir. Elde edilen hiçbir başarının sürdürülebilirliğinden söz etmek mümkün olmayacaktır” dedi.

Gümüşhane’nin profesyonel spor kulüplerinden, amatör branşlara kadar çok çeşitli yaş gruplarının spora ilgi duyduğu müstesna şehirlerden biri olduğunu kaydeden Özgün, “Tabi ki takım sporlarımızda ki konumumuz da ciddi bir potansiyeli taşıyor. Şehrimizin spor potansiyelini amatör ve profesyonel olarak iki başlığa ayırıyoruz. Amatör branşlar ve alt yaş gruplarındaki sportif faaliyetlerde şehrimizde futbol okulları ve amatör spor kulüpleri özelinde bir gelenek de mevcut olduğunu ifade edebiliriz. Bu geleneği daha ileriye taşımak ve kurumsal bir zemine kavuşturmak önceliğimiz olacak” diye konuştu

Amatör branşların yalnızca İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Üniversite eli ile sürdürülmesinin yeterli olamayacağına vurgu yapan Özgün, “Biz ise bu kurumlarımızla işbirliği halinde olarak, Gümüşhane’nin çocuklarına spor kültürünü aşılayacak, sportif branşlarda çeşitliliği sağlayacak, bunu yaparken de sürdürülebilir bir kurumsal miras oluşturacak bir çaba göstereceğiz” sözleri ile bu alana verdikleri değeri anlattı.

Gümüşhane’de ki profesyonel kulüplerin gerek Belediyenin, gerek İl Özel İdaresinin ekonomik katkılarına kısmen de olsa bağımlı olduğunu aktaran Özgün, “Bu kurumlarımızın katkısı sınırlı olmaktadır. Haliyle bu kulüplerimiz sürekli ekonomik sorunlarla boğuşan kulüp yapısıyla gündemde oluyor. Haliyle bu durum, hem bu kulüplerimizin algısına zarar veriyor hem de Belediyemizin de kulüplerle olan ilişkilerini belirsizlik içine sokuyor. Biz bu noktada bu kulüplerimizin de şehrimizi tanıtıcı misyonuna katkı sunacakları ve geçlerimizi de spora teşvik edici etkilerini göz önüne alarak gerçekçi ve herkesin de tatmin olacağı, diğer yandan da öngörülebilir bir ilişki modeli kurmayı hedefliyoruz. Bunu sağladığımız takdirde de kulüplerimiz önlerini görme şansını yakalayacak, popülizmle oluşan istikrarsız ekonomik yapının önüne geçilerek oluşan tartışmalara da son vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:09
Güneş 04:56
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:41
Yatsı 21:20