banner333

banner309

Cizre ve Silopi'deki İnfaz İddialarını Meclis Gündemine Taşıdı

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasının infazlar gerçekleştirip gerçekleştirmediğini Meclis gündemine taşıdı.

Siyaset 03.07.2013, 18:08
 Cizre ve Silopi'deki İnfaz İddialarını Meclis Gündemine Taşıdı
banner400
 MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasının infazlar gerçekleştirip gerçekleştirmediğini Meclis gündemine taşıdı. Yeniçeri, 'İnfaz timi' olarak nitelendirdiği sözde asayiş biriminin Ramazan Erkan veMuhammet isimli köy korucularını katlettiği iddialarının açıklığa kavuşturulması için yazılı soru önergesi hazırladı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, geçen hafta ülke gündemini meşgul eden ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasının sözde asayiş birimi kurduğuna dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplandırması amacıyla Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Özcan Yeniçeri, 'İnfaz Timi' olarak adlandırdığı sözde asayiş birimlerinin infaz yapıp yapmadıklarını sordu.

Yeniçeri'nin Soru Önergesi şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

  
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer GÜLER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 03.07.2013
 
  Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ
  Ankara Milletvekili
 
 
  ‘Çözüm Süreci” adı altında terör örgütünün göstermelik olarak sınır ötesine çekilmesi sırasında örgütün‘Asayiş Timleri’ ve ‘İnfaz Timleri’ kurduğu basına yansımıştır. ‘Asayiş Timleri’ ile ilgili görüntüler yazılı ve görsel medyada yer almasına rağmen ‘İnfaz Timlerinin’ faaliyetlerinin kamuoyundan gizlendiği iddia edilmektedir.
 
  Buradan hareketle;
 

1.  21.06.2013 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesi meydanında vatandaşların gözlerinin önünde terör örgütünün ‘İnfaz timlerince’ köy korucusu Ramazan Erkan’ın katledildiği iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır? Yansıtıyorsa, Ramazan Erkan’ın katillerinin belirlenmesi ve adalete teslimi adına yürütülen çalışmalar nelerdir? Bu çalışmalardan elde edilen bilgi ve bulgular nelerdir?

2.  Yine 21.06.2013 tarihinde Cizre ilçesinde Muhammet isimli geçici köy korucusunun ‘İnfaz Timlerince’ sokak ortasında katledildiği iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır? Yansıtıyorsa, Muhammet isimli korucunun katillerinin belirlenmesi ve adalete teslimi adına yürütülen çalışmalar nelerdir? Bu çalışmalardan elde edilen bilgi ve bulgular nelerdir?

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11