banner333

banner309

Çimen: 'Kendi Halkına Kurşun Sıkan Orduyu Lanetliyorum'

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılarak yüzlerce sivil insanın ölümü ve binlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların sessizce geçiştirilecek bir mesele olmadığının artık bütünüyle görüldüğünü belirterek, ‘Kendi halkına silah doğrultanları her kim olurlarsa olsun nefretle lanetliyoruz’ dedi.

Siyaset 29.07.2013, 17:29
Çimen: 'Kendi Halkına Kurşun Sıkan Orduyu Lanetliyorum'
banner400
 AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılarak yüzlerce sivil insanın ölümü ve binlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların sessizce geçiştirilecek bir mesele olmadığının artık bütünüyle görüldüğünü belirterek, ‘Kendi halkına silah doğrultanları her kim olurlarsa olsun nefretle lanetliyoruz’ dedi.

Çimen, savunmasız, silahı olmayan, şiddete başvurmayan, sadece temel hak ve hürriyeti konusunda sandığına, seçtiği iradeye sahip çıkabilmek için iddiasını ortaya koyan ve fedakarlıkta bulunan bir halka, insanlık dışı bir saldırıda bulunmayı dünyanın neresinde ve hangi evrensel kural olursa olsun kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, düşmanlarına karşı hiçbir başarısı olmayan Mısır Ordusu’nun kendi halkına karşı adeta aslan kesilmesinin üzerinde iyice düşünülmesi gereken vahim bir trajedi olduğunu dile getirdi.

Çimen, 
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün tarafından Kelkit İlçe Merkezi’nde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz onuruna verilen iftar yemeğinin ardından yaptığı açıklamada, İslam toplumlarındaki devletlerin ordularının kendi halklarına karşı ortaya koydukları düşmanca tavrın ebediyyen süremeyeceğini belirterek, Mısır’da halkın iradesine karşı darbe yapan bir ordunun şimdi de katliama kalkışmasının insanlık  tarihinin kara lekelerinden biri olarak hep anımsanacağını söyledi.

Çimen, "Biz şu an huzur içerisinde burada iftarımızı yapmaktayız ama dost ve kardeş ülke Mısır'da maalesef insanlar kendi ordusu tarafından düzenlenen bir saldırıyla katledilmiş. Şehitlerimiz için Kemaliye Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılarak, Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu dile getirdik. Adeviyye Meydanı ile Zafer Meydanı bizim nezdimizde aynı medeniyetin aynı coğrafyanın parçalarıdır. Bunu buradan ifade ediyoruz. Önce halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı'nı darbeyle devireceksin, şimdi de 'halk itaat etmiyor' diye katliam yapacaksın. Bu kabul edilebilir birşey değil. Ben burada huzurunuzda kendi halkına silah doğrultanları nefretle lanetliyorum" diye konuştu.

Mursi'yi başa getiren Mısır'daki halk iradesinin bugün kendi iradesine ölüm pahasına sahip çıktığını vurgulayan Çimen, "Bu halk öldürmemektedir ama demokrasiyi savunmak için ölümü göze almaktadır. Dünyada geçmiş yıllardan beri görüyoruz ki, darbe yapanlar hep aynı yöntemlerle darbeyi gerçekleştiriyorlar. İnsanların gözüne baka baka o vahşi duygularını, içgüdülerini o insanların üzerinde tatbik etmeye çalışıyorlar. Ama sadece burada kabahat bulacağımız darbe yapanlar değil, yıllardan beri o toprakları sömürge olarak kullanan ülkeler de hep aynı sokak senaryolarıyla meseleyi bir noktaya taşımak istiyorlar. Arap Baharı'nı, yani kendi başlamış bir insiyatifi geriye çevirmeye çalışan, onu bir şekilde başarısız kılmaya çalışan bir Batı aklıyla bu gün maalesef karşı karşıyayız. Bizde Gezi Parkı Olaylarıyla sahnelemeye çalışılanlara çanak tutanların aslında kendi çıkarlarından başka düşündükleri hiçbir hassasiyetlerinin olmadığı görüldü. Küresel sistem tüm meşruiyetini kaybediyor. Artık yeni bir medeniyet inşasının arifesindeyiz. "dedi.

Türkiye'nin geçmişte benzer olayları yaşaya yaşaya bugünlere geldiğini ifade eden Başkan Çimen, "Ülkemizde de geçmiş günlerde buna benzer oyunlar oynanmak istendi ama halkımız buna müsaade etmedi. Gerek iktidarımız gerek teşkilatlarımız gerek halkımız duruşuyla bu oyunu bozdu. Türkiye çok güçlü durumda, öyle projelere imza atıyoruz ki, 27 Nisan'da ihalesi yapılan 2 projenin tutarı, Türkiye'nin 2002'deki bütçesine yakın. Bir günde yapılan 2 ihalenin tutarından bahsediyorum. İstikrarımız sayesinde dünyanın en büyük projelerini tek tek hayata geçiriyoruz, bu hızla ve azimle yükselen bir ülkeye Allah’ın izniyle kimse bir şey yapamaz ama bu arada saflarımızı sıklaştırmalıyız ve birliğimizi, dirliğimizi korumalıyız. Sizlerin emeği, alın teri ve uykusuz geceleri var, sizlere teşekkür ediyorum ama çalışmaya da devam etmemiz gerektiğini vurguluyorum. " ifadelerine yer verdi.

Çimen, Ramazan ayının son günlerine girdiğimiz bu günlerdeki Kadir Gecesi’nin tüm halkımıza, Mısır halkına ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisiyle sözlerini noktaladı.



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
İsmail Hakkı 11 yıl önce
Aslan başkanım, sizi tebrik ediyorum. Ülke gündemini aştınız dünya gündemi ile ilgileniyorsunuz. Evet kendi milletine kurşun sıkan ordulara lanet olsun. Ama amarika müslüman toplumlara bırak kurşunu bomba yağdırırken, ırzına geçerken amirkan piçlerinin ülkelerine sağ salim dönmeleri için dua edersiniz. Bu nasıl bir çelişki. Gerçekten AKP'yi ve siz temsilcileri anlamakta güç. Birde yüzyıldır Doğu Türkistanda ve diğer bölgelerde Türk ve Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm ve katliamlar için tıkınız çıkmıyor. Acama siz Türk değilmisiniz? diye aklıma gelmiyor da değil. Yine de bu insani hassasiyetinizden dolayı tebrikler.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39