banner333

banner309

Çimen: Bu Yürüyüş Asla Durdurulamaz

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Mısır'daki askeri darbenin tüm İslam Dünyası’nda başlayan büyük değişim sürecini engelleyemeyeceğini belirtti.

Siyaset 05.07.2013, 17:33
Çimen: Bu Yürüyüş Asla Durdurulamaz
banner400
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Mısır'daki askeri darbenin tüm İslam Dünyası’nda başlayan büyük değişim sürecini engelleyemeyeceğini belirterek, “Tarihin akışını gerici darbeler asla durduramayacak ve Müslüman halkların özgürlük yolundaki büyük yürüyüşü hedefine muhakkak surette ulaşacaktır. Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olayların, Brezilya'da yaşananların ve bugün Mısırda olanların tesadüf olmadığını düşünüyorum. Mısır konusunda duyarlılık gösteren STK’lara teşekkürlerimizi ifade ederken aynı duyarlılığın Gezi Parkı olayları süresince de gösterilmesinin hayati önemini bu vesileyle buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.
Tarihe şimdiden özgür Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı olarak geçmiş bulunan Cumhurbaşkanı Mursi'nin boyun eğmeyen tavrını dünya halklarının takdirle izlediğini kaydeden Başkan Çimen, Mısır'daki krize ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Başkan Çimen, Mısır’da halkın iradesiyle seçilmiş iktidara karşı önce muhtıra verildiğini şimdi de fiili olarak darbenin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu darbenin dış desteği de var. Bazı batı ülkeleri, Müslüman Kardeşler hareketinin iktidara gelmesini hazmedemediler, hazmetmek istemediler. Önce meydanları hareketlendirdiler, sonra muhtıra verdiler, şimdi de darbeyi yaptılar. Bu olaydan sonra bir kez daha görüldü ki; Batı, evrensel değerlerin savunuculuğunu yapacak temel ahlaki tutum konusunda ciddi kusurlara sahiptir ve insanlığın adalet ve barış idealine hizmet edebilecek samimiyetten yoksundur. Mısır'da içeride zaten çalkantı vardı. Seçimi kabullenmeyen güçler vardı. Demokratik ortama alışık olmayan bir ortam vardı. Batı ülkelerinin samimiyetsiz tavrı, Mısır'ı bu noktaya getirdi" diye konuştu.
Her ne şartta olursa olsun, darbeler karşısında demokratik tavır sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çimen, "Bazı Arap ülkelerinde son yıllarda gerçekleşen Arap Baharı'nın kışa dönmemesi için gelişmiş ülkelerin Arap Baharı'nı yaşayan ülkelere destek vermesi gerekiyordu. Ancak Batı, Mısır'a ekonomi ve demokrasi desteği vermeyerek iki yüzlü bir tutum sergilemeyi seçti" dedi.
Mısır'daki tablonun 1960 ve 1980 darbelerinde Türkiye'de yaşananlarla benzerlik taşıdığını dile getiren Çimen, "Bu, geri kalmışlık göstergesidir, bu tablonun Mısır'da yaşanması bizi üzüyor. Mısır bizim dost ve kardeş ülkemizdir. İslam ülkeleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Batının çifte standardını Mısır konusunda da gördük. Mısır'da halkın seçtiği bir iktidar iş başına geldi. Batı ülkeleri baktı ki Mursi iktidarı ne İsrail'in ne de batının güdümünde hareket edecek bir iktidar değil. Bunun üzerine, iktidara karşı çeşitli senaryolar, suçlamalar üretmeye başladılar. Eğer Müslümansanız, bu suçlamaları 'şeriat gelecek' diye yapıyorlar. Avrupa'da da Macaristan da olduğu gibi kendileriyle uyumlu hareket etmeyen iktidarı, diktatörlükle suçluyorlar. Aynı şeyi Türkiye'ye de yaptılar." ifadesini kullandı.
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Bileğinin hakkıyla" seçimleri kazandığını ve özgürlük ve adalet şiarlarını yükselten bir lider olarak tarihe geçtiğini belirten Çimen, İhvan’ül Müslimin Hareketi’nin tüm İslam coğrafyasının yüz akı olduğunu ifade etti.
Mısır'da gerçekleşen askeri darbenin, Türkiye'de de bazı kesimler tarafından destek görmesinden duyduğu üzüntüyü de dile getiren Çimen, "Bunu utançla izliyoruz. Demokrasiye inanan herkes darbeye karşı dik durmalı. Dualarımız Mısır'da kardeş kanı dökülmemesi için. Biz darbelere, demokrasiye her türlü müdahaleye karşıyız. Çatışma istemiyoruz ama Mısır halkının darbelere karşı tepkilerini, direncini göstermesi gerekiyor. Bu tavır tüm islam dünyasında devam eden değişimin selameti açısından çok büyük önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Süleyman Sırrı 11 yıl önce
Sayın Ercan Çimen başkanım az bile söylemiş bazı yazar ve stk ların ki bunlar demokrasi havarileridir çevrelerine Mısır ve Türkiye karşılaştımaları yapıp azınlığın çoğunluğa tahakümünü uygun görürler kafalarının içinde bunun için anarşi kaos ortamı hazırlarlar sonrada çıkıp bizi kim kurtaracak diye feryadı figan ederler. işin açıkçası dost görünenler sen görmeden eşeği yardan aşağı atar sonrada kurtarmaya seninle beraber gelirler. bunlar sahte dost ve aydınlardır iç dünyalarında hep kavga ,çekememezlik hırçınlık hakimdir bu Ülke bunlar gibilerinden çok çekti yeter artık.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39