banner333

banner309

BBP Lideri Destici Gümüşhane'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim meydanlarında milletin gündeminin konuşulmadığını söyledi.

Siyaset 17.03.2014, 23:12 17.03.2014, 23:14
BBP Lideri Destici Gümüşhane'de
banner400

 Yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Gümüşhane Belediye Başkan adayı Yrd.Doç.Dr. Turgut Şahinöz’e destek vermek amacıyla Gümüşhane’ye gelen Destici, Zafer Meydanında vatandaşlara seslendi.

“SEÇİM MEYDANLARINDA MİLLETİN GÜNDEMİ KONUŞULMUYOR”

Seçim meydanlarında milletin gündeminin konuşulmadığını savunan Destici, “Suriye, Kırım, Kıbrıs, Doğu Türkistan, işsizlik, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik konuşulmuyor. İnsanların hangi zorluklarla yaşadıkları, hangi problemlerinin olduğu, hangi taleplerinin olduğu konuşulmuyor. Milletimiz kamplaştırılıp çatıştırılıyor. Biz onlara inat birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, barış diyeceğiz.” dedi.

“ÖZERK BÖLGE RÜYASI GÖRENLERE SESLENİYORUM: AKLINIZI BAŞINIZA ALIN”

PKK’nın siyasi sözcülerinin bölgelerinde “Bu bir yerel seçim değil? Özerklik referandumu” dediklerini kaydeden Destici, “Adamlar oralarda iş, aş, ekmek, su demiyor. Bayrakları asmışlar özerk yönetim diyorlar. Ne bizim iktidardan, ne muhalefetten ses yok. Ama herkes şunu bilsin ki bu millet sabırlıdır. Bu büyük Türk milleti hoşgörülüdür. Ama bıçak kemiğe dayandığı anda bu millet vatanı için kanını da verir, canını da verir, malını da verir ama vatanını bırak karış bir toprağını bir çakıl taşını dahi kimsenin almaya gücü yetmez. Özerk bölge rüyası görenlere buradan da sesleniyorum: Aklınızı başınıza alın. Hayallerinizi kabusa çevirir, heveslerini kursağınızda bırakırız. Onun için aklınızı başınıza alıp birlik ve beraberlikten yana olun. ” diye konuştu.

“PKK’NIN BİTMESİNİ 30 YILDIR İSTEMEDİLER”

Türkiye’nin 30 yıldır PKK belası ile uğraştığını dile getiren Destici, “Türkiye’yi yönetenler eğer isteselerdi 30 yılda bu işi 30 kez bitirirlerdi. Ama istemediler, gerçek anlamda mücadele etmediler. Mücadele ediyormuş gibi yaptılar.”  dedi.

“BAŞBAKAN RAKAMLARIN SADECE OLUMLULARINI SÖYLÜYOR”

Türkiye’de yaşayan 75 milyonun 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığını öne süren Destici, bunu herkesle her ortamda tartışabileceğini belirterek, şöyle konuştu: “Hiç kimse bunun aksini iddia edemez. Başbakan rakamların sadece olumlu kısımlarını sizinle paylaşıyor, olumsuzları paylaşmıyor. Türkiye’de dış ticaret açığı 100 milyar doları geçti ama bunu söylemiyorlar. Millet gırtlağına kadar borca saplandı.”

“BAŞBAKAN’IN DÜŞMANI DÜNE KADAR FAİZ LOBİSİYKEN BUGÜN PARALEL YAPI OLDU”

Başbakan Erdoğan’ın yeni düşmanının paralel yapı olduğunu ifade eden Destici, “Bütün olayların ve olumsuzlukların müsebbibi paralel yapı. Bundan birkaç ay önce bütün bu hadiselerin müsebbibi faiz lobisiydi.” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Destici, “Biz kimseyi ayırmıyoruz. Herkese adalet vaat ediyoruz, çünkü her şeyin başı adalettir. Hiç kimse adaletten korkmamalıdır. Demokrasi vaat ediyoruz. Herkes için demokrasi vaat ediyoruz. Seçim kanununu liderlerin belirlediği bir demokrasi değil, tam demokrasi vaat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Destici, mitinginin ardından Zafer Meydanında bulunan esnafı ziyaret ederek bir kahvehanenin önünde vatandaşlarla çay içti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39