banner333

banner309

Bakan Elvan Kelkit ve Şiran'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ülke genelinde 120’den fazla tünel projesi yürüttüklerini söyledi.

Siyaset 16.03.2014, 11:25 16.03.2014, 11:32
Bakan Elvan Kelkit ve Şiran'da
banner400
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ülke genelinde 120’den fazla tünel projesi yürüttüklerini söyledi.

Gümüşhane temasları kapsamında karayoluyla Erzincan’dan Kelkit ilçesine gelen Bakan Elvan, burada partisinin seçim bürosunda vatandaşlarla buluştu.

Beraberinde Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Belediye Başkan Adayı Ünal Yılmaz’la birlikte vatandaşlara seslenen Bakan Elvan’a bu sırada Saim Türkan adlı bir vatandaş tarafından 2001 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kelkit ziyareti sırasında çekilen bir fotoğrafı hediye etti.

Burada vatandaşlara seslenen Bakan Elvan, AK Parti iktidarları ile Kelkit’in sorunlarını tek tek çözdüklerini söyledi. Bakan Elvan, en önemli sorunlardan birisi olan sulama sorunun Sadak barajı ve ilçede yapılan 30’a yakın göletle çözeceklerini belirtti.

Türkiye’nin dört bir tarafının bölünmüş yollarla örüldüğünü dile getiren Bakan Elvan, demiryolu konusunda da Karadeniz bölgesinin Gümüşhane ve Kelkit üzerinden Erzincan’a bağlanacağını, bununla ilgili hazırlanan avam projenin bittiğini ve uygulama projesi üzerinde çalışıldığını söyledi.

Ülkenin bütün bu yatırımlarına devam edebilmesi için kavgaya değil de birlik, beraberliğe yani istikrar ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bakan Elvan, “Recep Tayyip Erdoğan herkesi kucakladı. 2002'den beri milli iradeden umudunu kesenler, artık sandıkta hiçbir umudu olmayanlar, birtakım yasal olmayan gayri ahlaki, gayri hukuki yol ve yöntemlerle sayın başbakanımızı, AK Parti'yi ve hükümetimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Sizlerin desteği olduğu müddetçe AK Parti bayrağını yere düşürmeyeceğiz.” dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLARDAN İSTİKLAL MARŞI SÜRPRİZİ 

Bakan Elvan, akşam namazını kılmak üzere ilçede bulunan Küçük Cami çıkışında ise Suriye savaşından kaçarak Kelkit ilçesinde eğitim görüp yaşamını devam ettiren minik çocukların kendisi için hazırladığı sürprizle karşılaştı. İlk olarak ilahi seslendiren Suriyeli çocuklardan birisi daha sonra bir adım öne çıkarak İstiklal Marşı’nın iki kıtasını ezberden vurgulu bir şekilde okudu. Bakan Elvan ve beraberindekiler daha sonra Kelkit Devlet Hastanesine geçerek, hasta ziyareti gerçekleştirdi. 

BAKAN ELVAN ŞİRAN İLÇESİNDE 

Kelkit temaslarının ardından Şiran ilçesinde partisi tarafından Belediye Düğün salonunda düzenlenen programa katılan Bakan Elvan, burada da kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşlara seslendi.

Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ın yapımı devam eden İkisu-Şiran karayolu üzerinde bulunan Tersun Dağına tünel talebini değerlendiren Bakan Elvan, Gümüşhane genelinde 20’den fazla tünel çalışmalarının olduğunu belirterek, “Önceki hükümetler döneminde bırakın tüneli, yol yapamıyorlardı” tespitinde bulundu.

Türkiye’de Bolu tünelinin 20 yıl boyunca bitmesinin beklendiğini dile getiren Bakan Elvan, şuanda ülke genelinde 120’nin üzerinde tünel projesi sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Elvan, milliyetçiliğin lafla olmayacağını, ülkeye hizmet etmekle olacağını belirterek, “Bu ülkeyi seviyorsan halkın sesi olacaksın. Halkın bu ülkeyi yönetmesinden, milli iradeden rahatsız olanlar var. Onlara en güzel cevabı sandıkta vereceksiniz.  2008’den beri Avrupa’da kriz var. İşsizlik artıyor, büyüme geriye gidiyor. Biz ise hala büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. Dünyada ses getiren projelere imza atıyoruz. Bundan rahatsız oldular. Türkiye’nin büyüme ve güçlenmesinden rahatsız oldular. Onlara bir de yerli işbirlikçiler dahil oldu. Siz bu istikrarı bozdurmayın.” dedi.

Türkiye’de olumlu gelişmeler olsa da sosyal medyada çok değişik mesajlar gördüklerini, yaşanan bu gelişmelere karşın olumsuz mesajlar gördüklerini ifade eden Bakan Elvan, “İstikrarsız bir Türkiye, vesayet altında, işsizler ordusu, yatırım yapılmayan, bir çivi çakılmayan ülke demektir. Muhalefet partileri sandıkta yenemeyince kaçak güreşmeye başladılar. Bunların hiç projeleri var mı? Hergün bize ve Başbakanımıza saldırıp hakaret ediyorlar. Biz işimize bakarız. Bu ülkenin insanına hizmet ederiz.” diye konuştu. 

İlçe temasları sırasında yolu üzerinde bulunan MHP seçim bürolarına da uğrayan Bakan Elvan, buradaki vatandaşlara başarı dileklerinde bulundu. Elvan’ın bu hareketi hem AK Parti’li hem de MHP’li vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
yıldız 10 yıl önce
sayın bakan gümüşhaneyi ziyaret etti ama sadece yoldan geçerken uğradı bakan ziyareti bölgenin sorunlarının tespit edilip gerekli çalışma ve açıklamanın yapılması ile olur ne trenyolu ne hava alanı nede tersun dagı hakkındaki soruları yanıtladı bolu dagı tüneli dedi gitti bu durumda onlar giden bizler bakan olduk
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11