banner333

banner309

Aydın:Artık 28 Şubatlara Demokrasi Hakim

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın 28 Şubat Darbesinin Yıl Dönümünde Darbecileri ağır bir dille kınayarak “Milletimizin iradesine zincir vurulamaya çabalarının beyhude olduğunu ifade etti.”

Siyaset 27.02.2013, 15:53
 Aydın:Artık 28 Şubatlara Demokrasi Hakim
banner400
 Doç. Dr. Kemalettin Aydın açıklamasında 28 Şubat süreci ile milletin sırtına yüklenen maddi ve manevi yüklerin tarifinin mümkün olmadığını belirtti. Sadece maddi yükü katrilyonlar ile ifade edilen sürecin manevi tahribatının vicdanları sızlatan bir kambur olarak 
kalmaması için AK Parti hükümetlerinin yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Doç. Dr. Kemalettin Aydın “AK Parti’nin darbe ve darbecilerin millet ile yüzleşmesine olan inancı çerçevesinde yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında ve her şeyin kamuoyu ile millet ile paylaşılması gerektiğine düşüncesiyle kurulmuş olan TBMM Darbeleri ve Muhtıraları araştırma komisyonu da bunların en önemli göstergesidir dedi.”

Milletin ve Ülkenin gelişmesi, büyümesi için; gerçek demokrasinin tam anlamı ile vücut bulması için ömürlerini vakfetmiş değerli Siyaset adamlarının yok edilmeye çalışılması dün olduğu gibi bugünde kabul edilebilir bir durum değildir. Milletin evlatları olan Adnan MENDERES’in idamı Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın ve dönemin siyasetçilerinin yaşadıkları milletin gönül defterinde haklı yerlerini almış, her daim ülkemiz demokrasisine kazandırdıkları için kendileri dua ve rahmet ile yad edilmektedir.

28 Şubat sürecinde siyasetçiler mahkeme kapılarında süründürülmüş, Yargı siyasallaşmış, öğrenciler üniversite kapılarında ağlatılmış, Vatandaşlarımız inançları nedeniyle fişlenmiş bütün bunlar olurken birileri de milletin alın terini bankalar vasıtasıyla hortumlamıştır. . 

28 Şubat süreci ile milletin iradesi yok sayılmaya çalışılmış, iradenin temsilcisi meclis ve hükümetin görevini yapması engellenmeye çalışılmıştır. Sırtına tanklara dayayanlar namlularını milletin iradesine doğrultmuştur. Milli iradeyi yok sayanlar irtica brifinglerinde konu mankenliği yapmışlardır.

Tüm bu gelinen süreçte daha önce yaşanan Darbelere ve yok sayma girişimlerine dur diyen Milletimiz karanlığa karşı aydınlığı seçmiştir ve AK Parti demiştir. 

Kurulduğu günden bu yana Millete hizmetkar olmaktan başka düşüncesi olmayan AK Kadrolar, Millet ile el ele milletin çizdiği çizgide ülkemizin her geçen gün daha demokratik, daha refah yarınları için çığır açan çalışmalara imza atmıştır. Milletimizin onayı ile hayata geçen referandum oylaması da dahil olmak üzere darbecilerin yargılanmasına olanak tanınmıştır. Saygıdeğer Başbakanımızın da ifade ettiği üzere“Bu tür müdahaleler göle maya çalmak gibi akıl dışıdır, güneşi üfleyerek söndürmeye çalışmak gibi mantık dışıdır. 28 Şubat müdahalesi karşısındaki cesur ve sabırlı duruşumuz, kararlı mücadelemiz, oyunu bozmuştur. 
”Vesayetçi anlayışı, darbeci zihniyeti, müdahaleci yaklaşımı tamamen tasfiye edene kadar, hukuki ve siyasi çabalarımız devam edecektir Demokrasiye müdahale girişiminde bulunan, bunun tasavvuru ya da hayali içinde bulunan herkes, her kurum, er ya da geç, milletin mahkemelerinde yargılanacağını, hesap vereceğini aklında bulunduracaktır"

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27