banner333

banner309

Aydın Mecliste Konuştu

Mecliste söz alan Gümüşhane milletvekili Kemalettin Aydın şunları söyledi.

Siyaset 22.05.2013, 19:10
Aydın Mecliste Konuştu
banner400
 Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Gümüşhane ili ulaştırma yatırımları üzerine gündem dışı söz almış bulunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN GÜMÜŞHANE SPOR’A TEBRİK

Öncelikle, geçtiğimiz hafta bir üst kümeye şampiyon olarak çıkan ve son şampiyonluk maçında da Yozgat'ta beraberce horon oynayıp halay çektiğimiz Gümüşhanespor'u yürekten tebrik ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

GÜMÜŞHANE ŞEHİR BAĞLANTILARINDA İHALE BEKLEYEN DUBLE YOL KALMADI

Konumuz olan Gümüşhane'nin ulaştırma yatırımlarına gelecek olursak, "Hayaldi, gerçek oldu." dediğimiz projeler bir bir Gümüşhane'de yer bulmaktadır. Özellikle kara yolları ulaştırması açısından Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu ve Orta Anadolu'ya bağlayan kavşak noktasındaki Gümüşhane'miz, maalesef, yıllardır ihmal edilmiş olup 2002 yılına kadar 1 kilometre duble yol olan şehir, bugün 27 kilometre duble yola ihale edilmiş ve yapılmakta olan projelerle de 150 kilometre duble yola ulaşmış olacak ve böylece de Gümüşhane, il merkezinden komşu iller olan Trabzon'a, Erzincan'a ve Bayburt'a duble yolla bağlanmış olacaktır.
Ayrıca 2002 yılına kadar on yılda 245 milyon harcama yapılırken, sadece geçtiğimiz yıl Gümüşhane'de 192 milyon Türk lirası kara yollarına harcanmıştır. Duble yollar olarak özellikle Köstere-Gümüşhane yani Zigana Dağı-Gümüşhane arası 26 kilometre, Gümüşhane merkez-Kale arası 19 kilometre, Kale-Bayburt arası 16 kilometre, Pirahmet-Kelkit 26 kilometre, Kelkit-Erzincan 60 kilometre olarak şu anda tümünün ihalesi yapılmış olup, şehir bağlantılarında ihalesi yapılmamış olan ve bekleyen herhangi bir duble yol söz konusu değildir. 
İl yolu olarak da yıllardır sorun olan Kelkit-Şiran yolunun 30 kilometresi tamamlanmış, Şiran-Çamoluk yol ayrımının 27 kilometresi tamamlanmış, İkisu-Şiran yolu ki, 1997'de ihale edilmiş, yaklaşık on altı yıldır yapılmakta olan yol, bu yıl Allah'ın izniyle Tersun Dağı da asfaltlanarak iki ilçe birbirine bağlanacaktır. 
Arzular-Yağmurdere ve Köse-Bayburt yolları da devam eden yollar arasındadır. 

ÇEVRE YOLU SAYIN BAŞBAKANIMIZIN GÜMÜŞHANE’YE HEDİYESİDİR

Yine, şehir çevre geçişi olmayan ve Gümüşhane'nin kuzeyinden Kuşakkaye eteklerinden geçecek olan 11,5 kilometrelik şehir çevre yolu ihale edilmiş olup, bu yolun 6 kilometresi tünel, 1,5 kilometresi viyadük olmak üzere tamamlandığında bugünkü ihale bedeliyle yaklaşık 500 trilyonluk bir ihale bedeliyle, yani 500 milyona ihale edilmiş olup, Gümüşhane'nin cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en büyük ihalesidir, Sayın Başbakanımızın takdirleri ve Ulaştırma Bakanlığımızın çalışmalarıyla Gümüşhane'ye hediyedir. 

YENİ ZİGANA TÜNELİ YIL SONUNDA İHALE EDİLECEK

Yine, 1980'li yıllarda başlanıp 1.820 kilometrelik Zigana Tüneli yapılırken on yedi yılda tamamlanmış, 4 müteahhit iflas etmiştir ama şimdi, duble yollarda 9 kilometre, çevre yolunda 6 kilometrelik tüneller altı, yedi aylık bir süre içerisinde açılmaktadır. Zigana Dağı tüneli de 13 kilometrelik 1.300 rakımdan giren ve çift dubleli tünel projesi tamamlanmaktadır ve yıl sonuna Allah'ın izniyle bu da ihale edilecektir.

II. Abdülhamit'in rüyası, Mustafa Kemal Atatürk'ün de vasiyeti Demiryolu Gerçek Olacak

Gümüşhane sadece kara yollarıyla değil, tabii ki, II. Abdülhamit'in rüyası, Mustafa Kemal Atatürk'ün de vasiyeti olan Erzincan-Gümüşhane tren yolu da, avam projesi ihale edilmiş olup, bu proje de tamamlanmıştır. 220 kilometrelik proje, Kelkit, Gümüşhane ve Torul'dan sonra Karadeniz sahil yoluna ulaşacaktır. İnşallah da kısa süre içerisinde uygulaması ihale edilip, 2023 vizyonu içerisinde de halkımızın kullanımına sunulacaktır. 

GÜMÜŞHANE HAVAALANI HİZMETE SUNULACAK

Havaalanı açısından baktığımızda da, 1998'de yapılmış olan Salyazı Havaalanı etüt projeye koydurulmuş olup halkın yolu hâline getirilen havaalanları da Gümüşhane'de de bu hizmetten yararlanacaktır. Hükûmetimiz döneminden önce 25 havaalanı kullanılırken bugün 49 havaalanına ulaşılmış olup 50'nci havaalanı, Allah'ın izniyle, Gümüşhane Salyazı olarak, Hükûmetimizin gayretleriyle yerine ulaştırılacaktır. 

Tabii ki köy yollarına da 120 milyon ve Doğu Karadeniz turizm master planına da 7 milyon para harcanmıştır. Diğer taraftan, Atatürk'ün "Her gittiğim yerde köylüler benden okul ve yol istedi." dediğini hatırlayarak bu doğrultuda da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan "Ulaştırma, enerji ve haberleşme, kalkınmanın temel altyapısıdır. Yol medeniyettir." demiştir. İşte, Mustafa Kemal Atatürk'ün o gün çizdiği, Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirerek medeniyeti Gümüşhane'ye taşıdığı bir süreçte mutluluklarımızı Hükûmetimizle paylaşıyorum.

AYDIN GÜMÜŞHANE GÜNLERİNE MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DAVET ETTİ
Tüm Türkiye'de yaşayan insanları ve Meclisimizdeki milletvekili arkadaşlarımızı yarın açılacak olan Atatürk Kültür Merkezî'ndeki Gümüşhane günlerine davet ediyoruz.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
köksal 11 yıl önce
bir kaç nokta hariç gümüşhane 15 yıldır aynı gümüşhane rize ye yapılan yatırımlarla kıyaslayın zaten art niyeti anlarsınız
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46