banner333

banner309

Ali Ateş, Hem Ercan Çimen'i, Hem de Vedat Soner Başer'i Topa Tuttu

İyi Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ali Ateş, seçim süreçlerinde seçim ekonomisinin dilinin, seçmenin oy verme davranışını etkilemek üzerine kurgulandığını söyledi

Siyaset 17.03.2024, 10:18
Ali Ateş, Hem Ercan Çimen'i, Hem de Vedat Soner Başer'i Topa Tuttu
banner400

İyi Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ali Ateş, seçim süreçlerinde seçim ekonomisinin dilinin, seçmenin oy verme davranışını etkilemek üzerine kurgulandığını ifade ederek, bunun da olabildiğince fazlaca vaat ile sağlandığına şahit olduğunu ve bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

Bu durumun temelde merkezi seçimlerde geçerli olabileceğini, ancak bu seçim vaatlerinin de ülke ekonomisini kötü duruma soktuğunu belirten Başkan Adayı Ali Ateş, “Vatandaşımızın ekonomik durumu ortada iken, adayların bol keseden vaatleri, kaynağı olmayan hayali projeleri insanımızı aptal yerine koymaktır” dedi.

“İkinci Sarıdan Kırmızı Kart Göreceksiniz”

İYİler hareketi olarak bu tür kurgu ve vaatlerden uzak duracaklarını kaydeden Ali Ateş, “Siyasetimizi ülke gerçekleri ve insanımızın istekleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışıyoruz. Zira bizim insanımız zekidir, ferasetlidir, tartmayı iyi bilir. Kimin neyi nasıl yapabileceğinin farkındadır. Bol keseden atanlara, karın doyurmayan yalanlara, içi boş sanal projelere artık prim vermeyecek ve kendisini aldatmaya yönelik bu eylemlere ikinci sarıdan kırmızı kart verecektir. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

“Siz On Yıldır Belediyeyi Yönetmiyor musunuz?”

İktidar milletvekillerinin aday oldukları illerde bol keseden vaat dağıttığına vurgu yapan Ateş, “Bu vaat hastalığı maalesef ilimizde aday olan AKP ve MHP Adaylarına da bulaşmış. On yıldır Gümüşhane belediyemizi yöneten siyasi anlayış Türkiye Ekonomisi güçlü iken yapamadığını bu ekonomik ortamda mı yapacak? Mevcut Başkan, Belediye bütçesi ile yapılamayacak işlere girişmez ve konut projesini TOKİ’ye devir için çabalamaz ve projeyi vakitlice teslim ederdi en azından. Bu gün iktidar belediyesinin yıkıp yapamadığı terminal binasına yeni AVM yapacağını söyleyen Cumhur ittifakının küçük ortağının bu işi hangi para ile hangi imkânlarla yapacağını halkımıza açıklaması gerekir. Ya şehrin en güzel yerinde güzel bir eser olarak inşa edilen Modern Pazar Yerinin ranta dönüştürülerek halktan koparılmasına, bununla da kalmayıp iş merkezinin ve altındaki otoparkın yıllarca atıl bırakılmasına ne demeliyiz. Yer sıkıntısı ve otopark sıkıntısı yaşanan bir kentte bu durumu nasıl açıklayabiliriz?” diye sordu.

“Siz Hükümet Ortakları Değil Misiniz?”

MHP adayı Vedat Soner Başer’in Belediye Başkanı Ercan Çimen’in eksik bıraktıklarını kendisinin tamamlamayı vadettiğini söyleyen Ateş, “Onun yapamadıklarını ben yapacağım. Yani siz yapamadınız, beceremediniz diyor, bununla yetinmiyor belediye bütçesi ile yapılamayacak daha büyük projeleri gerçekleştireceğim diyor. Hangi para ile sorusunun karşılığı yok maalesef. Büyük resme baktığınızda il bazında 81 ilde iktidar ortakları esip savuruyor.22 yıldır neden yapmadınız, elinizi tutan mı vardı. Siz hükümet ortakları değil misiniz?” ifadelerini kullandı.

“Yaşanabilir Bir Kent Hayalimiz Var”

İYİ PARTİ olarak kaynak yaratacak projelerinin, çözüm önerilerinin olduğuna dikkat çeken Ateş, “Küçük dokunuşlarla halkımızı memnun edecek önerilerimiz var, her şeyden önce verdiğimiz sözü tutacak ferasetimiz, insanımıza gösterecek sıcak ilgimiz var. Hayalci olmadan yaşanabilir bir kent hayalimiz var. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için siz değerli hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58