banner333

banner309

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'ndan Mustafa Canlı'ya Cevap

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı’ndan, eski stadyum alanına yapılacak olan Gençlik Merkezi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın yaptığı itiraz çıkışına cevap geldi.

Siyaset 06.12.2013, 16:57 06.12.2013, 16:59
AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'ndan Mustafa Canlı'ya Cevap
banner400

 İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada MHP’li Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın, son aylarda arttırdığı siyasi manevralarının, inandırıcılıktan hayli uzak olduğu belirtildi. Bir belediye başkanının öncelikli görevinin şehrine ve halkına hizmet üretmek olduğu ifade edilirken, bu alanda ciddi zaafları bulunanların işi yeşil alan istismarıyla ters yüz ederek, hedef şaşırtmasına ise asla izin verilmeyeceği belirtildi.

Açıklamanın devamında aşağıdaki ifadelere yer verildi..

 
TESİS, GENÇLERE SOSYAL ALAN OLUŞTURACAK

Hukuki sorunları nedeniyle uzun bir süredir atıl durumda bulunan ve geçtiğimiz Mart ayında Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilen Eski Atatürk Stadyumu’nun, Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi olarak şehre kazandırılması AK Parti’nin önemli hedeflerinden biridir.

Gümüşhane’nin bir üniversite kenti olarak gelişmesine ciddi oranda güç katacak olan söz konusu projenin, şehrin silüetinde de çok önemli estetik bir katkı olacak ve gençlere yönelik olarak geniş bir sosyal alan oluşturacaktır.

 

BAŞKANIN YEŞİL ALAN HASSASİYETİ 14'ÜNCÜ YILDA MI DEPREŞTİ?

Gümüşhane’nin son 15 yılında yaşadığı birçok olumsuzluk ve sorunun müzminleşmesinde, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın meselelere yaklaşım tarzı son derece etkili olmuştur.

 Sayın Başkan 14 yıldır şehrin neredeyse tüm yeşil alanlarını betonlaştırırken gündeminde yeşil alan hassasiyeti yoktu da, şimdi mi bu hassasiyeti depreşti? Bu yeşil alan, kat ve otopark hassasiyeti neden yeni belediye binasında depreşmedi? Devasa bir binayı şehrin göbeğine dikerek oradaki yeşil alan olacak araziyi heba etmedi mi?

 

GENÇLİK MERKEZİ PROJEMİZİN ÜÇTE İKİSİ YEŞİL ALAN

Birçok meselede olduğu gibi bu meselede de Sayın Canlı’nın tutumunu samimi bulmuyoruz. Gümüşhane’miz son 5 yılda bir üniversite şehri olarak adeta şaha kalktı. Bu süreçte üniversite öğrencisine yönelik olarak başta barınma olmak üzere, diğer bir çok alanda vizyon proje üretemeyen bir belediye başkanı, şimdi çıkmış ihale aşamasına gelmiş bir yatırıma yeşil alan gerekçesiyle engel çıkarmaya tevessül etmektedir. Gümüşhane şehir merkezindeki yeşil alanların yok edilmesinde sicili bozuk birisinin şimdi bu hususu istismar ederek gözdağı vermeye kalkışması her açıdan rezalettir. Projesi tamamlanan Gümüşhane Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi’nin bünyesinde her türlü kültürel ve sportif aktivite, benzerlerini ancak büyük şehirlerde gördüğümüz bir ortamda gerçekleştirilecek şekilde planlanmıştır. Öncelikle burası öne sürüldüğü gibi devasa bir bina değildir. 5 Bin 800 metrekarelik toplam alanın ancak Bin 900 metrekaresi inşaat alanı olarak planlanmış, geri kalan yani projenin 3’te ikilik bölümü yeşil alan ve oyun alanları olarak tasarlanmıştır. Bu bina sadece 2 kattır. Dolayısıyla genç nüfusun her türlü kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modern standartlarda planlanan bu projeye, siyasi hamasetle karşı çıkmak, öncelikle gençlerimize karşı bir kötülük olarak görülmelidir. Şehre gelen yaklaşık 4,5 Milyon liralık bir yatırımın önünü kesmeye kalkışan bu anlayışın son 15 yıl içinde ortaya koyduğu çarpık kentleşmenin vahameti gözlerimizin önündedir. Birçok binadan yıllardır otopark harcı alınırken, bu harç ile o binalara yakın mesafelerde otoparklar oluşturmayan Belediye Başkanı, bu alanda otoparkın derdine nasıl böylesine düşmüş olduğunu anlayamıyoruz. Yoksa burada da bir rant kaygısı mı bulunmaktadır.

 

MAĞDUR ETTİĞİN VATANDAŞLARIN KONUTLARI NE OLDU?

 Mordut’ta hesapsız kitapsız başlatılan bir çalışmanın doğurduğu mağduriyetleri hafızalarda hala canlı bulunmaktadır.

Burada mağdur ettiğiniz vatandaşlarımız için yapılan 42 konutluk proje, meclisten el çabukluğu ile kaçırılarak ihaleye çıkarılırken, hangi bakanlık yetkisi ile bu işin yapıldığını Sayın Başkan çıkıp açıklasın. Sözün özü, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bu çarpık zihniyetin insafına asla terk edilemez. Mustafa Bey her ne yaparsa yapsın, AK Parti olarak bizim bu şehirle ilgili hedeflerimizi, bu şehirle ilgili rüyalarımızı asla engelleyemez. Önümüzde seçime kadar yaklaşık 4 aylık bir zaman kalmıştır. Partimize halkımızın teveccühü bellidir. Bu teveccüh Belediye Başkan Adayımız Sayın Ercan ÇİMEN ile birlikte daha da artmıştır. İnşallah 30 Mart 2014’te Saygıdeğer Gümüşhane halkı, kendi kişisel ikballeri için her şeyi göze alan bu anlayıştan bütünüyle kurtulacak, şehirde Allah’ın izniyle yepyeni bir devir başlayacaktır. Gümüşhane Halkı, 4 yıl yatıp bir yıl hizmet üretme görüntüsü altında sahnelenen oyunun nereye ve kime hizmet ettiğini artık çok açık bir şekilde görmektedir.

Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde kaybedeceğini anlayan Sayın Canlı’nın manevraları kendisini daha da büyük bir hezimete doğru sürüklemektedir. Biz AK Parti olarak, Gençlik Merkezi projemizi gerekirse Bakanlığımızın yetkisi ile gerçekleştirebilecek kararlılığa da iradeye de sahibiz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11