banner333

banner309

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Çimen'den 18 Mart Mesajı

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Siyaset 17.03.2014, 13:45 18.03.2014, 07:54
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Çimen'den 18 Mart Mesajı
banner400

Mesajında, “Milletimize ve ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz.” diyen Çimen, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, bundan 99 yıl önce "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğine, tarihe yeni bir yön tayin ettiğine vurgu yaptı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşu ve istiklal mücadelesi için de umut ışığı olduğunu belirten Çimen, bu ruhun dün olduğu gibi bugünde aynı güçte olduğunu söyledi.

Çimen şunları kaydetti: "Hiç şüphesiz, bu destansı zafer, mazlum ve esaret altındaki bütün toplumlar için de emsal teşkil etmiştir. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.


Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla ülkemizi şehrimizi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz iman, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Millet olarak yokluklar içindeyken bile Çanakkale geçilmez dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Çanakkale Zaferi sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bu düşüncelerle, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla bütün Gümüşhaneli kardeşlerimi en samimi duygularımla selamlıyor, 30 Mart’ta gerçekleştireceğimiz seçimlerin, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini yüce Allah’tan bir kez daha niyaz ediyorum. Ayrıca; bu anlamlı günde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Sayın Numan KURTULMUŞ’UN katılacağı Zafer Meydanı’ndaki AK Mitingimize tüm hemşehrilerimi buradan bir kez daha hürmetle davet etmek istiyorum."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49