banner333

banner309

MHP Şiran Adayı Ömer Yeniçeri

Şiran'da MHP iftarda bir araya geldi. Ömer Yeniçeri'nin daveti ile biraraya gelen Şiran'lılar iftar programı sonrası MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman'ın 2014 yerel seçimlerde Şiran Belediye Başkan Adayı Ömer Yeniçeri arkadaşımızdır demesi ile, Yeniçeri için yerel seçim süreci başlamış oldu. Yeniçeri, Şiran için şimdiye kadar planladığı çalışmalardan bir kısmını katılımcılarla paylaştı.

Şiran 06.08.2013, 01:21
MHP Şiran Adayı Ömer Yeniçeri
banner400
İftar programı sonrasında bir konuşma yapan Ömer Yeniçeri siyasetin rekabet değil, iyiliklerde dostane ve milet için hizmet esaslı bir yarış olduğuna dikkat çekti. 
Adaylığının açıklmasının ardından kürsü alan Ömer Yeniçeri'nin notlarında şu başlıklar yer aldı;
Çok kıymetli dostlarım, hemşerilerim, kardeşlerim..
Öncelikle iftarımıza iştirakınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyorum.  Bir mübarek ramazanı da hep birlikte ifa etmenin manevi hazzını yaşıyoruz.Mevlam, sağlık sıhhat ve afiyet içinde  ülkemize, ve bilcümle İslam alemine nice ramazanları nasip eylesin.
Değerli Kardeşlerim,  Ramazan iftar programı olması hasebi ile fazla zamanınızı almayacağım.Ancak izninizle değinmek istediğim birkaç detayı sizlerle paylaşmak istiyorum.  Burada doğup burada yaşayanlar olarak…,  her Şiran evladı  gibi bizlerde bu güzel ilçe  Şiranın,  tüm değerleri ile yükselmesini, daha güzel kent estetiği ve iyileştirilmiş yaşam şartları ile  gerek Gümüşhanenin gerekse bölgenin yıldız kenti olsun arzusundayız.  
..
Malumunuz, 2014 yerel seçimleri yaklaşmaktadır. Bu seçimde her medeni cesareti olan Şiranlı hemşerimin aday olmak hakkı olduğu gibi ben de bu konuda bir girişimde bulundum. Nasip olursa, bu konudaki hizmet yarışında Şiranda MHP den partimizin teveccühü ile  aday olmak üzere sürece dahil olduk.Allah hüsnü niyetle yola girecek olan aday kardeşlerimize de yardım eylesin. Her kim kazanırsa kazansın Şiran ve Şiranlılar kazansın diyoruz..  
Eğer bir köy, ilçe,şehir  gelişecekse orada yaşayan insanların  hep birilikte fikir-görüş ve proje katkıları ile mükemmelliği yakalanır.Bu hem farklılıkları, ayrılıkların ortadan kalkmasına katkı sağlar  hem de bir gönül birlikteliği tesis edilmiş olur.Bu sebeple bizler de ne yapacaksak birlikte yapacağız.  Şiran için şimdiye kadar çalıştırılmamış, Kent Konseyini kurarak ve çalıştırarak kendi insanımızın sesine kulak vereceğiz. Yani ne yaparsak beraber, birlikte yapacağız… …  
..
Şiran küçük ve şirin bir ilçe.. bu ilçeyi şirinleştiren, insanlarımızın birbirine olan bağlılığı komşuluğu ve akrabalığıdır. Akraba olmayanların bile en az akrabalık hukuku kadar birbirine düşkünlüğü vardır. Bizler bu maya ile yetişmiş insanlarız. Bizler birbirimizle rekabet eden değil, peygamberimizin hadisinde ifade ettiği gibi,” iyiliklerde yarışınız” lütfundan bu işe talibiz. Nasip olur seçilemez isek , hazırladığımız bu çalışmalarımızı  kazanan arkadaşımızla paylaşmaya, kardeşlik hukuku içinde destek vereceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın, ve diyorum ki, şimdiye kadar Şiran için gayret koymuş herkesten Allah razı olsun. 
..
Değerli arkadaşlarım,  Şiranın gelişimi için mühendis ve teknik arkadaşlarımızla 6 ayı aşkındır bir takım teknik çalışmalar yürütüyoruz. İlerleyen günlerde bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya çalışacağız. Elbetteki yerel yönetimler kaynakları ölçüsünde çalışma yapabilirler.Ancak kaynak bulunması ne kadar önemli ise de, başarılı projeler üretmek te o kadar önemlidir.
 Öncelikle, Şiranın kentsel tasarımı başta olmak üzere,  tarım-hayvancılık-turizm ve küçük ölçekli atölyeleri ile kısa  vadede projelerimiz var. Bu çalışmalarda epey yol aldık.
..
Kösede havaalanı projesi için teknik hazırlıklar devam ederken bizlerde havaalanı için gereken alt yapı yatırımlarını  hazırlamamız gerekir.Hizmete açıldığında gerek inerken gerekse kalkan uçakların en iyi görüş alanında olan Şiran olacak. Bu yüzden nasıl bir Şiran görmek istiyorsak öyle bir Şiran hazırlayacağız.   Bunun için gelişmiş kentleri inceleyerek, kısa sürede gelişmiş kent modellerini inceleyerek oralarda gelişmişliğe dönük başarılı uygulamaları çok kısa sürede Şiran’a adapte etmeye çalışacağız. Örneğin, Ürgüpteki doğal yapıyı bozmayan bir yapılaşma tekniği  gibi Şiranında özgün kent mimarisi çizgisini tanımlayarak projelerimizi bu doğrultuda yapmak istiyoruz.  
..
Tarım ve hayvancılığın gelişimi için halka açık pratik uygulama eğitimleri, pilot uygulamalar yapmak istiyoruz.  Bölgemizde turizmin kalbi olarak bilinen Tomara’dan en iyi şekilde istifade edecek, ilçemize kaynak sağlayacak TOMARA TURİZM destek projelerimiz var ki, turizmde ilçemizi Anadolunun marka ilçeleri arasında hak ettiği yeri aldıracaktır.  Eskişehire her yıl 1 milyon turist getiren Eskişehir Turizm modelini  çalıştık. Büyükerşen hocamızla temaslarımız oldu, kendilerini buraya davet edeceğiz. Türkiyenin Turzim alanında en gelişmiş 5 ilçesi ile kardeş İlçe ilan ederek oralardaki bilgi-tecrübe şehircilik planlarını Şirana taşıyacağız. Yine Şirandan her yıl en az 4-5 olmak üzere 1 aylık Turizm Yatırımcılığı konusunda girişimci eğitimi yapacağız.   ..
..
Koperatif ve katılımlı işletme oluşumlarını destekleyecek programlar üretip Şiranın süt ve peynir üretiminde bir Hollanda modeline geçmeyi projelerimiz arasına koyduk. Bu proje kapsamında,  her yıl 3 girişimcimizi Hollandaya eğitim için gönderme projesi yaptık.  İlçemizde GELİŞİM PROJELERİ BİRİMİ kurarak burada kendi kaynaklarını yaratan kent modeli ile sürekli proje üreten bir ilçe yönetimini burada tesis edeceğiz. …
..
Şiran ikisu yolu, Şiran için önemli.Bölge için önemli, bu konuya biz Şiran adına sahip çıkmaya çalıştık. Bu yüzden ki o afişlere ne bir şahıs ne de bir siyasi figür koyduk.Açıkcası biz bu benzeri konularda seçilmiş olsak da aynı hassasiyetleri  göstereceğiz.  
Demiryolu konusunda yürüyen çalışmalar var. Şiran bu projede nasıl etkilenecek bunu ortaya koymamız lazım. Bu konuda, demiryolu, havayolu ve karayolunu için alan ŞİRANIN ULAŞIM GELECEĞİ PANELİ üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.  

Şiranlılar başta İstanbul ve Ankara olmak üzere son derece seçkin iş sahalarına sahipler.Allah hepsine daha çok versin.  Buradan şunu paylaşmak istiyoruz, Şiranda atölye veya küçük imalatla birlikte istihdam sağlayacak her girişimi hemşerimize gereken her türlü desteği  tüm bürokratik ve operasyonel işleri kendileri adına takip edeceğimizi buradan taahhüt ediyoruz.
..
Kelkit organik tarım konusunda Türkiyede marka bir yer. Biz bunu geliştirerek organik tarım uygulamalarını  Kelkit Vadisi diye tanımlayıp Şiran’ı da içine alacak şekilde yapmak istiyoruz.  Belediyemize MYO dan danışma kuruluna resmi prosedürünü hazırlayarak üye talep etmek istiyoruz. Dünyanın bir çok yerinde üniversiteler yerel yönetimlere çok ciddi akademik ve bilgi desteği sağlıyorlar. Biz de bu konuyu geliştirmeye kararlıyız.
 Değerli hemşerilerim,  Bu bayram sonrası nasip olursa tüm projelerimizi sizlerle paylaşacağız.  Seçilirsek, icra etmek için arkasında olacağız. Gayretle işimize sarılıp Şiran’ı az önce de söylediğimiz gibi yıldız yapmaya niyetliğiz. Seçilemez isek, yine hemşerilerimin desteğidir, saygı duyar seçilmiş kardeşimize destek için çalışırız.  
Bilmenizi istiyoruz ki, bu yolculukta  programlarımızla  biz hazırız, dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (27)
özlem 11 yıl önce
hayatımda gördüğüm en pasif insan...
Sonmez. Ozturk 11 yıl önce
Siran icin vizyonu duzgun bir isim basarili olacagina inaniyorum

murat öztürk 11 yıl önce
Sayın abim biz sana güveniyoruz. Yolun bahtın açık olsun. Cok az kaldı inşallah ALLAH utandırmaz başarıyla cıkarız bu yarıştan...
kara 11 yıl önce
oncelıkle gerek sayın ziya amcaya ve ömer abiye hayırlara vesile olmasını diliyorum her ikiside şiranda parmakla gösterilecek eserleriyle övünülecek insanlar dün gece yemekteki tabloyu görünce herkes anladiki şiran yeniden kazandı eski belediye baskankarından adaylarından muhtarlarından toplumun her kesımının nasıl huşu ve hevesle yola cıktıgını şiranı bır gurur gorenlerın ellerını semaya dorultup dıledıklerıne ve amın dedıklerıne canı gönülden katılıyor bir buyugumuzun dediği gibi mazbatalarını almasını bekliyoruz
ahmet demir 11 yıl önce
ŞİRAN İÇİN DÜŞÜNÜLEN EN GÜZEL İSİMLER ALLAH HAYIRLI UGURLU ETSİN.... İKİSİNİN KALİTESİ DE DÜRÜSTLÜGÜDE TARTIŞILMAZ... ŞİRAN ESNAFI OLARAK YANLARINDAYIZ...
ALİ YILMAZ 11 yıl önce
Ben bravo diyorum. Benim için şirana kiin aday olacağı önemli değil, kim ne hazırlıkla gelmiş o önemli. Ömer Yeniçeri, hollanndaya özel yetiştirilmek üzere girişimci göndereceğini beyan etti. Şiran süt firmamız vr mesala.Onların teknik adamları gidebilir.Bence bu fikrini şiran süt ile paylaşsın.şiran için bunlar güzel adımlar hayırlı olsun.
tolga polat 11 yıl önce
Simdiden tebrik ediyorum sayin baskanlarimizi
ülkü 11 yıl önce
Ömer bey, hafızam benimi yanıltıyorsa, ailenle birlikte bir zamanlar anapta, bir zamanlar dypde bir zmanlar dp de bir zamanlar akp de ve şimdide mhp demi bayraktar oldun. hadi oldun diyelim başkanlığıa sıvamadan paçaları evvela yargıdaki soru işaretlerinden arın ve sonra gel. Bu saf temiz şiranlıların yorumlarını okuyorum, ne tebrikler geliyor, ne bravolar hayırlı olsunlar.... bende hayırlı olsun diyorum şiran adına.....ama bu ufkum dediğin projelerin bir çoğunu yıllardır şiranda dile getirenler zaten vardı ve halen de var...
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45