banner333

banner309

Gümüşhaneli Gençler, Pestil Kömeyi AB Katkısıyla Tanıtacak

Burdur'da ikamet eden Gümüşhaneli gençler tarafından oluşturulan Karadeniz Gençliği Grubu, yaptıkları proje ile şehrin pestil ve kömesini tanıtmaya çalışıyor.

Gümüşhane 06.08.2013, 10:11
Gümüşhaneli Gençler, Pestil Kömeyi AB Katkısıyla Tanıtacak
banner400
 Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'yı ziyaret eden grubun yetkilisi Onur Yayla ve beraberindeki heyet, 'Gümüşhane Pestil Kömesini Tanıtıyor' projesi hakkında bilgi verdi. Onur Yayla, projenin Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından desteklendiğini söyledi. Yayla, "Gençlik Programları Eylem 2 kapsamında yürütülecek projemizi, Gümüşhane'de 14-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak Kuşburnu ve Pestil şenliğinde sunacağız." dedi.


Görüşmede, Vali Mayda da geleneksel gıdaların modern teknolojiyle üretilmesi esnasında ürünlerin özelliklerine sadık kalarak, kaliteli ve standart ürün elde edilmesinin önemine dikkat çekti. Vali Mayda, "İl ekonomisine önemli girdiler sağlayan pestil ve kömenin gençler tarafından proje yapılarak tanıtılmasını önemsiyorum. 
Gümüşhane'de sektörleşen pestil kömenin her platformda tanıtılmasını ve yapımının öğretilmesini sektörün gelişmesi adına faydalı buluyoruz. Bu konuda çalışma yapan, proje üreten gençlerimizi tebrik ediyor kendilerine elimizden gelen desteği sağlayacağımızı belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44