banner333

banner309

Dudak estetiği fiyatları ve uygulama yöntemleri

Sağlık 30.10.2019, 09:22
Dudak estetiği fiyatları ve uygulama yöntemleri
banner400

Son yılların en popüler estetik operasyonlarının başında gelen dudak estetiği yöntemlerini ve dudak estetiği fiyatlarını araştırdık.

Her işlemde olduğu gibi dudak estetiği operasyonları da farklı yöntemlerle yapılabiliyor. Bunun için en çok tercih edilen tekniklerden birisi dudak dolgusudur. Ameliyat ile yeniden dudak şekillendirme vb. yöntemler de bulunmaktadır.

DUDAK ESTETİĞİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Dudak yapınıza ve arzu ettiğiniz yeni dudak şekline göre uygulanacak olan yöntem belirlendikten sonra sıra diğer ayrıntılara geliyor. Tercih ettiğiniz dudak estetiği operasyonunun gerektirdikleri doğrultusunda genel ya da lokal anestezi verilir. Ufak düzeltmelerde ise kimi zaman lokal anestezi bile kullanılmaz.

İnsan bedenindeki en hassas yerlerden birisi olan dudak ve çevresi, kolaylıkla deforme olabilir, yan etki gösterebilir. Uygulanan tekniğin yapısına göre işlem günü ve sonrasında dudaklarınızda şişme, morarma gibi etkiler görülebilir. Bunlar kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama bir hafta içerisinde geçecektir.

Dudakların dolgu maddesi ile şekillendirilip dolgunlaştırılması, günümüzde en sık tercih edilen işlemlerden biri olarak biliniyor. Uygulama, dolgu maddesinin dudaklarda operasyon öncesi belirlenen yerlere yeteri kadarıyla enjekte edilmesinden ibarettir. Ayrıca ucuz ve ulaşılabilir olması, hızlı ve pratik yapılabilmesi, sonrasında dinlenme için ayrı bir döneme ihtiyaç duyulmaması bu yöntemin ilgi çeken diğer yanlarından bazılarıdır. Dezavantajları içinse dolgu maddesinin kimi insanlarda alerjik reaksiyon göstermesini ve etkisinin maksimum 7-8 ay süreceğini söyleyebiliriz. İşlem toplamda 15 dakika kadar sürmektedir.

Dudaklara kişinin kendi bedeninden alınan yağ vb. dokulardan dolgu maddesi yapılması ise, diğer dolgu maddelerinde oluşabilecek alerjik reaksiyonları azaltmak amaçlı tercih edilir. Kalıcılık süresi de diğerine göre çok daha fazladır. Ancak bu yolu kullanacakların işlemleri ameliyathanelerde gerçekleştirilmektedir.

Ameliyat ile dudak estetiği yaptıracak olanlarınsa ileride hiçbir izi kalmayacak olan kesilerle dudaklarına yeniden şekil verilir, belirginliklerinin altı çizilir. Kalıcılık açısından bu yöntem elbette çok daha iyidir. Ancak ameliyathanede gerçekleştirilen bu operasyon, sonrasında birkaç gün dinleme gerektirir. Hafif bir his kaybı da yaşatabilir.

DUDAK ESTETİĞİNDE 2019 FİYATLARI

Yaptıracağınız herhangi bir dudak estetiği fiyatı; işlemin ameliyathanede yapılıp yapılmayacağına, operasyon sırasında kullanılacak dolgu maddelerinin cinsine, kalitesine vb. özelliklerine göre değişkenlik gösterir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:06
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:32
Yatsı 21:06