banner333

banner309

02.07.2011, 12:57

Ramazan Kahveci Dilinden Vakıf

İnsan ne kadar yaşarsa yaşasın, o kendi yaşamından çok daha uzun bir misyonun sadece emanetçisi olmak durumundadır. . Beşeri alem üzerine yaratılan insanoğlu, kendinden sonra geride bıraktığı hoş seda kadar yaşar. Aşık Veysel’in söylediği gibi;
Ben giderim adım kalır, Dostlar beni Hatırlasın..

Dostlara ad bırakacak iz bırakabildikleri ölçüde anılır gelip-gidenler gidenler. Misafir dünyanın misafir emanetçileri olarak da emaneti ehline vadettiğimiz üzere teslime mecburuz. Verdiğimiz, bıraktığımız paylaştığımız ne varsa iz’in kendisidir. Belki ne mimarlar gelip geçmedi mi bu alemde. Ama üstad Mimar Sinan bir iz bıraktı. Ne dergahlar geldi geçti ama, Yunus bir başka değil miydi? İz bırakmak dedik ya, hepimizden geride kalan bir şeyler olsun diye. İşte Vakıflar bu iz için en büyük fırsatlardır.
Varoluşun sorumluluğunun bilincine varabilen insan türü, devir aldığı ve ürettiği bütün değerlerin gerek bugünkü paylaşımı, gerekse gelecek kuşaklara devrinde inanç, uyruk, cinsiyet, bölge veya siyasi görüş farkı gözetmeden, insan dışındaki bütün canlıların dahi haklarına saygılı olabildiğinde, evrensel bütünlük ve barış süreklilik kazanabilecektir.

Varoluşun sorumluluğunun bilincine varabilen insan türü, devir aldığı ve ürettiği bütün değerlerin gerek bugünkü paylaşımı, gerekse gelecek kuşaklara devrinde inanç, uyruk, cinsiyet, bölge veya siyasi görüş farkı gözetmeden, insan dışındaki bütün canlıların dahi haklarına saygılı olabildiğinde, evrensel bütünlük ve barış süreklilik kazanabilecektir.


VAKIF’IN TARİHİ ve AMACI

Vakıf tarihinin temeli Hz. İbrahim (AS) dayanmaktadır.
Unutmayalımki Kabe’de de insan oğlunun kulluğunu ve ibadetini idrak edebilmesi için vakf edilmiştir.
Osmanlı dünyasında, günümüzün ifadesiyle sivil toplum örgütü diye isimlendirebileceğimiz bir müessese vardır ki o da şu veya bu sebepten dolayı sıkıntıya düşen insanların haklarını korumak ve onlara yardım etmek üzere teşkilatlanmış olan vakıftır. Vakıf kurumu yüzyıllardan beri islam ülkelerinde büyük bir önem kazanmış sosyal ve ekonomik hayat üzerinde derin tesirler icra etmiş olan dini ve hukuki bir kurumdur.

İnsan fıtratında mevcut olan yardımlaşma hissi, şüphesiz ki insanlık tarihi kadar eskidir. Bu his dini emir ve hükümlerle birleşince daha büyük bir fonksiyon icra etmelerinin sebebini burada aramak gerekir. Çünkü “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olan, malın en hayırlısı Allah yolunda harcanan (kısacası vakfedilen ), vakfın en hayırlısı da insanlara en çok duydukları ihtiyacı karşılayandır” prensibinin anlamını çok iyi bilen Müslümanlar bu yolda birbirleriyle yarışırcasına vakıf eserler kurdular. Bu sayade insanlar büyük bir zorluk çekmeden hayatiyetlerini devam ettirdiler.

 Allah’ın selamı ve bereketi önce bizlerle beraber olan hizmet kervanlarında hep önde koşan Şiran’a ve insana hizmet konusu geçince burnunun kemikleri sızlayan o dostları en kalbi duygularımla selamlıyorum  Allah’ta onları mutlu ve huzurlu eylesin kazançları bereketli, yuvaları huzurla dolsun. 

ŞİRAN EĞİTİM ve KALKINMA FAKFI İnsanımızın hizmetinde olacaktır.

                                               VAKIF DUASI

“ Her kimse ki; Vakıflarımın bekasına özen ve gelirlerinin artırılmasına itina gösterirse, bağışlayıcı olan Allahu Teâlâ'nın huzurunda ameli güzel ve makbul olup, mükâfatı sayılamayacak kadar çok olsun, dünya üzüntülerinden korunsun ve muhafaza edilsin...”
Dostluklar birlik olmanın ve paylaşmanın meyveleridir.
Mutluluklarımız yarınlarımız için olsun gönül dostu olmak ümidi ile..

 Selam ve Muhabbetle…
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14