banner333

banner309

25.10.2023, 09:01

Nice Yüzlü Yaşlara Çok Yaşa Cumhuriyet

Önümüzdeki pazar günü cumhuriyetimizin 100.yaş gününü kutlayacağız.

Yazılarımızı salı günü yazdığımızdan dolayı cumhuriyetimizin 100.yaş gününe ait düşüncelerimizi bugünden yazmak durumda kaldık.

Değerli milli okurlar; hava kadar kıymetli, ekmek kadar mukaddes ve su kadar aziz olan cumhuriyetimiz 100 yaşında.

Karanlığın üzerine güneş gibi doğduğu, ana yurdun dört bir yanının demir ağlarla örüldüğü, medeniyetin, uygarlığın, demokrasinin insanca yaşamanın temeli bugün 100 yaşında.

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yüce Türk milletine hak ettiği yönetim şeklini ilan ettiği günün bayramıdır. Hepimize kutlu olsun.

Emperyalizm ‘in dize getirildiği, son sözü; küresel kan emicilerin, para babalarının ve bir araya gelmiş çıkar odaklarının değil, milletin ta kendisinin söyleyeceğinin, halkın egemenliği üzerinde başka bir şey tanımayan yönetim anlayışının dünyaya ilan edildiği gün 100 yaşında! Kutlu olsun.

Kula kulluk edenlerin kıymetini anlamayacağı, bazı din tacirlerinin engellemeye çalıştıkları bir bayram! İnsan onuruna saygı duyan, aydınlık düşünceli ve ülkenin itibarını isteyen insanların 100 yıldır coşkuyla kutladıkları bayram. Kutlu olsun!
Koruyup yaşatmak, can bu bedende olduğu sürece boynumuzda borçtur. Bazı kesimler yok yere heyecanlanıp salyalarını akıtmasın. Kıyamete kadar payidar olacaktır.

Bu böyle biline!

Hele ki şu İslam dünyasının kukla yöneticilerini, ortadoğu bataklığını, önünü göremeyen liderlerini, ülkeleri ve rejimlerini gördükten sonra! Cumhuriyet oksijen çadırımız!

Bugün Gazze'de yaşananlar cumhuriyetin 100.yılının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Biliyoruz ki; cumhuriyet bu topraklarda çok zor koşullarda, çok kanlar akıtılarak kurulmuş.
Ve gördük ki; cumhuriyeti korumak sandığımızdan hayli zormuş. Cumhuriyeti özümsememiş, sindirim zorluğu çekenlere tavsiyemiz kafalarını kaldırıp dünyaya bakmaları.

Kendi ülkemizde fikri hür, vicdanı hür yaşama hakkını bize tanıyan cumhuriyet ebedî olsun.

Sen kıyamete kadar çok yaşa cumhuriyet.
Cumhuriyetin ilanına giden kutlu yolda Ata’mızın yanında vatan için can veren ve hala bölücü terör örgütleriyle amansız mücadelede can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve de şükranla anıyoruz.

100 yıl öncesine gittiğimizde bakınız Atatürk cumhuriyet hakkında neler söylemiş!

30 ağustos 1924 tarihinde Afyon’a gelen Atatürk, başkomutanlık meydan muhaberesini idare ettiği Zafer Tepe’ye anıt dikmek için geldiğinde kendisini coşkuyla karşılayan halka ve bilhassa gençlere hitap ederek; “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisini, fikir hürriyetinin kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

Yeni nesil demişken cumhuriyetin 100.yılında bugünü benim için daha da anlamlı ve kıymetli kılan bir detayı yazmadan geçmek istemedim. Üç oğlumu da cumhuriyet değerleri ve erdemleriyle, Atatürk sevgisiyle yetiştirmek bir ebeveyn olarak bizi gururlandırmakta ve bir o kadarda duygulandırmaktadır.

Ata’mızın bir diğer sözü; “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.”

Aynı şekilde;

“Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.”
ve Ata’mızın asla unutmamamız gereken şu sözleri: “ Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Son söz… Hepimizi kuşatan, bir çatı altında bir yürek bir bilek yapan  bu kıymetli üst değeri cumhuriyetimizi  daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmalıyız.

Cumhuriyete yürekten bağlı, vatansever, inançlı nesiller yetiştirmeliyiz. Gerisi lafı güzaf!

Yazımızı bugüne özel yazılan anlamlı bir şiirle bitirelim.

Maziden istikbâle yükselmek şiâr bize
Ay yıldızlı bayrağın gölgesi diyâr bize
Yedi bölge yurdumun, her köşesi yâr bize
Senin olsun Türkiye'm ilelebet hürriyet
Yüz akımız, sevdamız yüz yıllık cumhuriyet

Tek millet tek devletiz, ezelden çatımız bir
Hudutsuzdur gönlümüz, doğumuz batımız bir
Zafer dolu dünümüz, aydınlık atimiz bir
Senin olsun Türkiye'm ilelebet hürriyet
Yüz akımız, sevdamız yüz yıllık cumhuriyet

Bu mukaddes toprakta nice şehidim yatar
Onurlu tarihimiz gücümüze güç katar
Seksen üç milyon yürek, vatan aşkıyla atar
Senin olsun Türkiye'm ilelebet hürriyet
Yüz akımız, sevdamız yüz yıllık cumhuriyet.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57