banner333

banner309

Çimen: Erbakan, Gümüşhanevi Mektebi'nin Ulu Bir Çınarıdır

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, Eski Başbakan Milli Görüş'ün lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 3’üncü yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Güncel 27.02.2014, 23:49 27.02.2014, 23:51
Çimen: Erbakan, Gümüşhanevi Mektebi'nin Ulu Bir Çınarıdır
banner400

Açıklamasında, 28 Şubat Darbesi ile Hocalı katliamına da değinen Çimen, “Millet iradesine kumpas kuranlar asla muvaffak olamayacaktır.” dedi.

Milli Görüş Hareketi’ne gönül vermiş herkese taziyelerini sunan Çimen, merhum Erbakan’ın çerçevesini çizdiği mücadelenin bu gün çok daha derinlikli olarak her kesim tarafından anlaşılmaya başlandığını vurguladı.

Millet iradesine karşı gerçekleştirilmiş en hain saldırılardan biri olarak tarihe geçmiş bulunan 28 Şubat Darbesi’nin yıldönümüne de bir gün kala 27 Şubat 2011’de Dar-ı Bekaya göç eden Merhum Erbakan’ın, inandığı değerler uğruna yılmadan mücadele etmenin sembol şahsiyetlerinden biri olduğunu hatırlatan Çimen, “Gümüşhanevi Mektebi’nin bu ‘Ulu Çınarını bugün vefatının 3’üncü yıl dönümünde minnet ve şükranlarımızla bir kez daha anıyoruz.” dedi.

MERHUM ERBAKAN, MİLLİ SİYASETİN ÖNCÜSÜYDÜ

Çimen, merhum Erbakan ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Türk siyasetinin, etkileri halen devam eden tecrübeli devlet adamı ve ‘Milli Görüş Uyanışı’nın ulu çınarı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 3’üncü yıldönümünde hocamıza Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret diliyor, milletimize ve İslam alemine bu vesileyle bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Merhum hocamızın ortaya koyduğu mücadelenin mahiyeti bu gün çok daha iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Türkiye’de Prof. Dr. Necmettin Erbakan üzerine ilk ve tek akademik çalışmayı yapan Dr. Işıl Arpacı’nın 'Türk Siyasal Yaşamına Etkileri Bakımından İslamcılık ve Necmettin Erbakan' konulu tezi, bu nedenle öne çıkmaktadır. Söz konusu çalışmada, biz Gümüşhaneliler açısından en dikkat çekici hususların başında, Necmettin Erbakan’ın siyasal uygulamalarının kökeninde, İslam düşüncesinin Ehli Sünnet kaynaklarından besleniyor olmasından bahisle, Parti teşkilatlanmasından, yönetim biçimine, aldığı kararlara kadar her konuda referansın Sünni siyasal anlayışta odaklanmasına yer veriliyor. Bu yüzden hocamızın siyasal tavrı çatışmacılıktan uzak bir rota üzerinde gelişmiştir. Yazar tez çalışmasında Gümüşhanevi Dergahı’nın, özellikle Abdülaziz Bekkine ve M. Zahit Kotku’nun Erbakan Hoca’nın düşünce sistemine etkisine özellikle vurgu yapıyor. Gümüşhanevi Hazretleri’nin, “Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Böylece hem dünya hem de ahiret saadetine erişir” sözü, 200 yıldır milletimizin yolunu aydınlatıyor. Bu nedenle Merhum Erbakan’ın kurmuş olduğu ilk yerli motor fabrikasının adı, ‘GÜMÜŞ MOTOR’ olmuştur. Siyasal mücadelesini Hak-Batıl eksenine oturtan merhum hocamız, ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ demiş ve ‘Ağır Sanayi’ Hamlesiyle tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu vesile ile Gümüşhanevi Yolu’nun bu ulu çınarına Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, kederli ailesi ile meşruiyetini milletimizin derin ruh köklerinden alan tüm hizmet erlerine başsağlığı diliyorum.”

28 ŞUBAT DARBESİ HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK

Açıklamasında,28 Şubat Darbesi ile Hocalı katliamlarına da değinen Çimen, “Bu ülkede 17 yıl önce millet iradesini ahlakdışı yöntemlerle akamete uğratan bir darbeye şahit olduk. 28 Şubat sadece siyaseti seçilmişleri hedef alan bir darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza memurlara öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacak. 28 Şubat müdahalesi 2001 krizinin oluşumuna hazırladığı zeminle Türkiye’nin kazanımlarını heba eden bir girişim olarak hafızalardan asla silinmeyecektir.”dedi.

HOCALI ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Karabağ’da 106’sı kadın 83’ü çocuk 613 kişinin Ermenistan kuvvetleri tarafından,22 yıl önce 26 Şubat’ta şehid edildiğini hatırlatan Çimen, “Katliamda hayatını kaybedenler Azerbaycan’ın evlatları olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Bu büyük acıyı bizler de yüreklerde yaşıyor, Hocalı’da katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54