banner333

banner309

Kelkit'te Davul Zurnalı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi

Kelkit Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

Kelkit 28.04.2014, 09:39 28.04.2014, 09:50
Kelkit'te Davul Zurnalı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi
banner400
 Kelkit Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

Hükümet Konağı önünden  başlayan ve Kiptaş  Parkı'na kadar süren yürüyüşe, Kelkit Kaymakamı, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı. 
 İlçe Sağlık Müdürü Dr.Hakan Kıymık, gazetecilere yaptığı açıklamada, obezitenin en önemli nedenlerinin başında yetersiz beslenme ve hareketsiz yaşamın geldiğini söyledi. 
Obeziteyle mücadele edilmezse kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları ve benzeri hastalıklara zemin hazırlanacağına dikkati çeken Kıymık, dünyada obezite görülme sıklığının gün geçtikçe arttığını bildirdi. 

Yürüyüş ve spor aktiviteleri yapıldığında depresyon ve kaygı bozukluğu riskininin de azaldığını belirten Kıymık, şöyle konuştu:
"Düzenli bir yürüyüş kalp ritmini düzenler, kan basıncını azaltır. Yürüyüş ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve kalorileri yakar. Yürüyüş dayanıklılığı artırır. Vücudun su, tuz, mineral kullanımını dengeler. Kasları güçlendirir, kas gerginliğini azaltır. Kemikleri sağlamlaştırır. Sindirime ve atıkların atılmasına yardımcı olur."
Yürüyüşe katılan Kelkit Belediye Başkan vekili  Devrim Çakar'da vatandaşların spor yapabilecekleri sosyal alanları artırmak için çalışacaklarını kaydetti.




Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27