banner333

banner309

16.11.2012, 18:59

KARDEŞLİĞİMİZ VE BİRLİĞİMİZ

 KARDEŞLİĞİMİZ VE BİRLİĞİMİZ
    Suriye, sınırındaki karakollardan 30 tanesini PKK nın oradaki kolu olan PYD ye teslim etti. 5-10 kişilik guruplarla pyd liler, Suriye'nin onlara bıraktığı uçaksavarlar,piyade tüfekleri,100BXCotomatik tüfekler  ve diğer askeri malzemelerle birlikte sınır karakollarına yerleşmiş oldular. Esad Türkiye'ye daha çok zarar verebilmek için aklına gelebilen her hinliği uygulama peşindedir. Aylardan beri kendi ülkesinin insanlarına kan kusturmaktadır. Oysa başbakanımızla'' kardeşim ''rolünü ne de güzel oynuyorlardı. Bırakın Türkiye'nin başbakanı ile kardeş olmayı ,adam kendi halkını acımadan yok ediyor. Ben sözü Müslümanların birbirini tutmalarının,korumalarının ne kadar gerçekle ilgisi olduğunu görmek istiyorum. İslamdaki kardeşlik duygularının çağımızda ve geçmişte ne kadar uygulandığını anlamak istiyorum. İslam Birliği düşüncesi ne kadar uygulanabilir ? Bugünkü globalleşilen dünyada yaşanılanlarla ,yaşadıklarımızla İslam Birliği ne kadar örtüşüyor? Zaten geçmişte kurulmamış mıydı? Biz kendimize güveniyoruz''Allah'ın dediği olur''diyoruz da,karşıdaki muhataplara ne kadar güvenebiliriz?

    20 küsür Müslüman Arap ülkesi, herhususta kültürleri aynı olmalarına rağmen bir araya gelemezken,araya birde diğer topluluklar girerse nasıl olacak bu birliktelik? Aynı evde iki kardeş birbiri ile yeri geliyor birbirine düşman kesiliyor. Osmanlı bu birliği tesis etmişti ancak yürütemedi. Bazı  Arap toplulukları(Bazı Araplar ise Halifenin  Cihat çağrısına uymuşlardır.) İngilizlerle birleşerek Osmanlı'yı arkadan hançerlemişlerdi,bunu herkes biliyor.Haçlı ordularının bize verdiği zulümden fazlasını ,bu güvendiğimiz( bazı guruplar)Arap kardeşlerimiz, bizi içten ve arkamızdan  vuran azınlıklarla bir olarak  Osmanlı Devleti'nin yıkılmasına zemin hazırlamadılar  mı? Bizler Türk Birliği derken bize müslüman değilsiniz gözüyle bakanlar , Türk Milletinin kardeş sanılanlar  tarafından hançerlenmesi hakkında  ne söyleyebilirler ? 1980 li yıllardı Konya -Beyşehirde bir köyde öğretmenlik mesleğimi yapıyordum. İran -Irak savaşı patlak verdi ,Saddam'ı binlerce Türkmen'i ve Müslümanı öldürtmesinden dolayı sevmiyordum. Yaşadığım köy küçük bir köydü,4 aile hariç gerisi Humeyni'yi ,yani İran'ı tutuyorlardı. O  dört aileden ikisi çocuklarını Süleymancı  guruba ait Kur-an Kursuna vermişlerdi. Ve bu dört aileye yapmadıkları düşmanlık kalmamıştı. Birgün İran'a yardım için bendende para istediler.Bende dedim ki Müslüman Müslümanın kardeşidir,biz müslüman kardeşlerimizi sevmedikçe hakiki müslüman olamayız. Ben İran'a vereceğim para ile İran silah alıp, Iraktaki Müslüman kardeşlerimi öldürmeyecekler mi? İran da Irak'ta cephede ön safa sürdüğü askerler Türkmenler ve Azeri Türkleri değil mi? Ben bu yardımı bir Müslüman Türk olarak yapmayacağım dedim.Sonra bana da düşman kesildiler,Allah'tan tayinimi başka bir kasabaya yaptırdım da bu sıkıntılardan ,başımıza geleceklerden kurtarmış olduk. Ancak ben o köyden giderken bu baskı altındaki dört ailenin fertleri  gece gizlice evime geldiler ,bana sarılıp Hocam bizi bırakma deyip ağlamışlardı. Bu hususlar beni çok etkilemişti,çok üzülmüştüm. Türk kelimesine düşman hale getirilen bu insanların  ,İslam adına hareket ettiklerini sanmaları ,birileri tarafından beyinleri yıkanarak Türk'e düşman olmaları,hatta ordaki İlkokulu dahi istememeleri,Atatürk,Cumhuriyet gibi değerlerimizle alay etmeleri ne kadar düşündürücü ve ne kadar acı vericidir.

    Filistin'de hergün İsrail keferesi masum Müslümanları katlederken,şu an Gazzeyi yapılacak seçimlerde daha fazla oy alma adına yine bombalayıp,masum Müslümanları öldürürlerken, Arap dünyası ne yapıyor? TV de o çocukların halini ,o insanların çektiklerini gördükçe insanın yaşama arzusu kalmazken,Arap Kralı ve diğer zenginler,ABD uşaklığı yaparak,zevk içinde yaşayanlar, tüm Müslüman ülkeler ne yapıyor? Toplantı yapıyorlar . Peki sonuç ne? Kocaman bir sıfır.ABD ye göbekten bağlı olanlar acaba hiç vicdanları sızlamıyor mu? Şimdi Kardeş Esed ,çocuk katili pkk ya karakolları ,silahları teslim ederek daha çok Müslüman Türk 'ün  öldürülmesini sağlıyor.Hani birzamanlar kardeşti ,sarmaş dolaştık... ABD ve AB ülkelerinin istediği zaten Ortadoğuda Türkiye ve çevre ülkelere karşı ,petrolleri daha kolay sömürmek için bir tampon kullanabilecekleri Kürt Devleti kurmak değilmiydi ? İşte  Suriye'nin  Kuzeyi  tamam,  Irak 'ın  Kuzeyi tamam,sağolasın kardeş ESED .Kaldı Türkiye'nin Güneyi ,orasıda Mecliste hallediliyor.Şehitlerimiz dizi dizi gelirken,benzine ve tüm diğer vergilere zamlar gelirken,halk SİSTEMİN getirdiği psikolojik ve maddi prağmalarla boğuşurken ilgisiz ve bu hain tuzaklardan uzak,farkında değil. Türk Milleti bilmiyor ki Federasyonlarla Türkiye'nin bölünmesi iyice kolaylaşacak.Halkın gündeminde bu tehlike  hiç hesapta  yok. Sadece cılız bir muhalefet kanadının (Milliyetçilerin) çabaları var. O da yetmiyor. Yıllarca  ABD ve diğer Emperyalistler Türkiye'nin  istenilen  bölünme kıvamına gelinmesini adım adım ilerleyerek sağladılar.

Oysa herşeyiyle (Diniyle ,diliyle,kültürüyle,Ülküsüyle vs.) bir olan Türk Dünyası , ortaya atıldığından beri Türk Birliğine önem verseydi ,Dünya'nın neresinde olursa olsun, tüm müslümanlara bu zulümler yapılabilir miydi? Türk Dünyası , Dilde birlik,işte birlik,fikirde birlik Ülküsünü, bugünkü şartlarda topluluklar ve kurulan Türk Cumhuriyetleri ile yeniden atağa kalkarak ,tazeleyerek (Ekonomik,siyasal,Dil ve ortak kültür,askeri yardımlaşma vs.) yakınlaşma ,birlikte hareket etme çabalarını gündemde tutarak ,görüşmeler yaparak ,devletler arası paktlar oluşturarak Türk Birliğine kapı aralanmalıdır. Yeterli alt yapı ve kurumlar mevcuttur.Yeter ki beyinlerimizi ,yüreklerimizi bu kutsal meseleye açık tutalım .Müslüman müslümanın kardeşidir emrini unutmadan !!!  
 
      Saygılarımla...
       Cevat Nas


Yorumlar (4)
yasin 11 yıl önce
Dediğiniz gibi siz onları kardeş görüyorsunuz ,başbakanın esadı gördüğü gibi ,ancak onlar seni sırtından hançerliyor. Arap çöllerinde ,filistinde ,yemende Arapların ingilizlerden yana çıkıp Osmanlıyı hançerlemasi gibi. Siz onları seviyorsunuz ama onlar sizi hançerliyor. Böyle kardeşlik olur mu? Ancak Müslüman Türk 'n kardeşliği ,ancak samimi müslümanların kardeşliği mümkün olabilir. Aksi taktirde Başbakanımız gibi,Esatsız kalırsınız. Sayın yazara ve gazeteye teşekkürler.
Elif 11 yıl önce
Türk birliğinden başka yol yok. Osmanlı milliyetçilik yapmadı.Kaymağı hep azınlıklar yedi. Araplar Peygamberimize dahi bir çok işkenceler yaptılar ,İngilizlerle bir olup bizi sırtımızdan vurdular. Esatın düşmanlığı normal. Müslüman Türk birliği kurulmadıktan sonra ABD,AB bizi rahat bırakmayacak. sayın yazar ve gazete ye teşekkürler. Sayın gazete bu tür yazarların yazılarını bize sunduğunuz için sizlerden Allah razı olsun..Selamlar...
Kemal 11 yıl önce
haber29un duvarında tartışan arkadaşlar yazarın yazdıklarını tam okuyup anlamadan tartışıyorsunuz. Yazar diyor ki Önce Müslüman Türk birliği,(Bir bayrak altında değil)Ekonomik,siyasi,eğitim,kültür vs. alanlarında ,birlikler ,paktlar oluşturularak diyor. Türk birliği ortaya atılalıdan beri önem verilse idi diyor.Elçibey gibi liderler Türki Devletlerinin başında olursa bu birliktelik oluşur.İkinci planda samimi müslüman ülkeler(ABd Uşaklığı yapmayanlarda ) lede Çeşitli paktlar kurularak birlik oluşturulur. AB değişik milletlerden oluşmadımı. Türk Birliği(EKONOMİDE,İŞDE,DİLDE,FİKİRDE,KÜLTÜRDE,ASKERİ YARDIMLAŞMADA VS)birlikteliği anlatıyor,kasdediyor yazar. Sizler kafanızdakileri ifade ediyorsunuz. Yazar yazısını.''Müslüman müslümanın kardeşidir .''Emrini hatırlatarak tüm samimi müslümanların birbirine yardımını anlatıyor. Sayın yazar yüreğine sağlık.
Rubil DEMİR 11 yıl önce
Bugüne kadar akıtılan müslüman kanını vebalini islamı bölüp parçalayan münafıkların olduğunu anlayamayan ve hala senin benim cemaatim deye müslümanları parçalayan hainlere destek veren saf insanların olduğu bu ülkede çok daha müslüman kanı dökülecek. Cevat hocam teşekkür ederiz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45