banner333

banner309

Başkan Akçay: Deveboynu Kaynak Suyu Şehrimiz İçin Çok Önemli’

İş Dünyası 18.06.2019, 08:51
Başkan Akçay: Deveboynu Kaynak Suyu Şehrimiz İçin Çok Önemli’
banner400

Uzun zamandır ilimize kazandırılması amacıyla her platformda dile getirdiği ve mücadelesini verdiğimiz Deveboynu Yaylası Su havzasının Gümüşhane İl Genel Meclisi tarafından İçme Suyu Havzası olarak belirlenmesinin şehrimiz için çok önemli olduğunu belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, gerekli çalışmaların bir an önce tamamlanarak şehrimizin içme suyuna kazandırılması gerektiğini söyledi.

Deveboynu su kaynağı konusunun sürekli takipçisi olduğunu belirten Başkan Akçay; ‘’ 11 Nisan 2019 tarihinde İl Koordinasyon Kurulu’na sunduğum görüşte Deveboynu Kaynak Suyunun İlimiz Bahçecik Barajına içme suyu olarak alınması ve İl merkezimizle birlikte Organize Sanayi Bölgesi, Arzular Kabaköy, Cezaevi, Tekke ve Yeniyol gibi yerleşim yerlerinin içme suyunun sağlanması ve yazın kuruma aşamasına gelen Harşit Çayına takviye yapılması amacıyla görüş bildirdim ve toplantı karar sonuç raporuna eklenmesini sağladım.Yapmış olduğumuz girişimler neticesinde Deveboynu Su Kaynağı ile bulunduğu bölge İl Meclisimiz tarafından su havzası ilan edilerek koruma altına alınmasıyla ilgili konu İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi. Komisyon tarafından hazırlanan raporlar da İl Genel Meclisimizde görüşülerek oybirliği ile bölge tekrar su havzası ilan edildi.İlk günden itibaren olduğu gibi bundan sonraki çalışmaları da yakından takip edecek ve birlikte elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.

Deveboynu su kaynağını şehrimize kazandırmak şehrimizin gelecekteki su talebini şimdiden öngörmek ve garanti altına almak demektir. Bu nedenle elimizi çabuk tutmalı ve bir an önce ilgili çalışmaları tamamlamalıyız. Şehrimiz için çok önemli olduğunu düşündüğüm ve mücadelesini verdiğim bu konuda ilgili kararın alınması ve gerekli çalışmalara başlanılmasında önemli emeği olan başta Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek olmak üzere İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine üyelerimize ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum’ ’ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
melikşah san 5 yıl önce
deveboynundan alınacak su doğayı mahvetmektir....başka kaynak düşünülmelidir kanımca
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59