banner333

banner309

İkinci El Motolu Kara Taşıtı Alım Satımı Ticareti Yapanlar İçin Son Fırsat

İkinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan işletmelerin, satış işlemlerini yapabilmeleri için yetki belgesi zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren 1.derece yetki belgesi olmayanların ikinci el oto alım satımı yapamayacağını söyledi.

İş Dünyası 19.06.2019, 09:08
İkinci El Motolu Kara Taşıtı Alım Satımı  Ticareti Yapanlar İçin Son Fırsat
banner400

İkinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan işletmelerin iş ve işlemlerinin aksamaması için 13 Ağustos 2019 tarihinden önce ilgili mesleki yeterlilik belgelerini almaları gerektiğini ifade eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, GTSO olarak MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi A.Ş  (MEYBEM) ortaklığı ile 2015 yılından itibaren belgelendirme hizmeti sunduklarını, Mesleki Yeterlilik belgesi hakkında ilgili bilgi ve belge almak isteyenlerin Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat edebileceklerini söyledi.

İlgili yönetmelik hakkında da bilgi veren Başkan Akçay, yaptığı açıklamada, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretine İlişkin usul ve esasların düzenlendiği yönetmelik 13 Şubat 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti İşletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılacağından işletmelere yetki belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Yetki belgesi ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğü tarafından verilir, yenilenir, iptal edilir. Bu kapsamda yapılacak denetimler Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yürütülür. Yönetmeliğin noterlerin yükümlülükleri başlıklı 21. maddesinin a bendinde 'ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden işletme adına tescilli taşıtların satışı ile bu İşletme aracılığı ile ikinci el motorlu kara taşıtı satışlarında işletmenin yetki belgesine sahip olduğunun doğrulanmasını, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti bilgi sisteminden yapmak, devir işlemini gerçekleştirecek kişinin yetkili olduğunu gösteren belgeyi istemek ve yetki belgesi numarasına satış sözleşmesinde yer verir' denildiğinden yetki belgesi almayanların noter satışı yapamayacağı da belirtilmektedir dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37