banner333

banner309

13.07.2013, 17:19

HALİMİZ AHVALİMİZ !

 HALİMİZ   AHVALİMİZ !
Bugün dinimizi rahatça yaşıyorsak bunu Atatürk'e borçluyuz.Din dersleri ile din bilgileri mekteplerde hep okutuldu. Kişilerin kendi insiyatifinden kaynaklanan eksiklikleri,Atatürk'ün etrafındaki bazı şahısların yaptığı eksileri Atatürk'e yüklememek lazımdır.Bugün İslam dünyasına bakınız ,kim nasıl müslüman ,neler oluyor ? Hep karmaşa,müslüman müslümanı boğazlıyor. Atatürk sayesinde (Etrafındaki birileri çomak soksada)en doğru ve temiz Müslümanlığı ,içinde varsa eğer biz Türkler,Türkiye yaşıyor. Onun için Atatürk'e kin duyulmasına gerek yok.


Atatürk'ü Ateizme,kominizme doğru çeken zihniyetle ,şahıslarla Ata'yı karıştırmayın.Çünkü o ''Kominizm görüldüğü yerde ezilmelidir.''diyerek ,zaten hükmü kalmayan bu zihniyete tepkisini koymuştu,akabinde Cumhuriyeti kurarak ,ülkemizi kara günlerden kurtarmıştı.
Ayrıca yapılan her inkılap zamanla durulur ve yerine oturur. Hatalar yapılmıştır,bu hatarın telafisi ise hep sancılı gerçekleşmiştir. Takip ettiyseniz 1925 'ten sonra çıkarılan kanunlar oldukça karmaşa ve yerine oturmamış.Birilerinin Atatürk'e rağmen arabanın tekerlerine çomak sokması ,Türk Milletinin inanç değerleri ile oynamaları Atatürk'ün kurduğu partiyi gözden hep düşürmüştür.Bugün Türkiye ve CHP bunun sancılarını yaşamaktadır.Daha sonraki kanunlarda düzeltmeler yapıldı. Ancak karmaşa hep devam etti.

Şeyhlerin,dervişlerin eline bırakılsa idik ,herkes birbirini boğazlardı.Bazı islam ülkelerinde şu an ve geçmişte hep öyle oldu.Afganistan,Irak,Suriye ,Mısır ve diğerleri din tüccarlarının elinde inim inim inlemekteler.Katliamlar alabildiğine devam ediyor. Türkiye'deki iktidar ise ,her hususta kaybettiği prestijisini İslam Ülkelerindeki bu mezalimlerden dolayı yine mazlumları oynayarak,Türk Milletini kandırıp yine iktidar olmanın peşinde. Cahil sayısının oldukça çok olduğu ülkemizde ,millet geçim derdinde, bunalım içinde.Hükümetin ne yapmak istediği ve dünyada neler oluyor ,insanların bu gidişatı yorumlayacak ,düşünecek durumda olmadığı açıkça gözükmektedir. Ülkemizdeki Cari açığının ne kadar olduğunu,bütçenin durumunu,iç dış ticaretimizin ne durumda olduğunu AKP 'ye oy verenler bilerek mi AKP ye oy veriyor? Bu mevzularla eminimki çok az kişi ilgilenmektedir.Diğer insanların çoğu menfaatini ve makarnasını düşünmektedir.

Bugün durumu tarikatlara ve bazı dini kendine göre yorumlayan kurumlara(Fetullahçı ve diğerleri...)bırakırsanız mezhep ,tarikat kavgaları çıkar ve millet birbirini yer.Bugünlerde maalesef Türkiye oraya doğru gidiyor.Kraldan fazla kralcı kesilenlerin, Müslüman Türk halkının inançlarını hiçe sayan bazı şahıslar yüzünden Atatürk 'ün kurduğu parti doğru dürüst iktidar olamamıştır,olsada insanımızla ters düşen davranışlardan dolayı tökezlemiştir,halada tökezlemekteler.Bunu fırsat bilen menfaat şebekeleri ise ülkemizi soyup soğana çevirmekteler.Türkiye bugün emperyalizmin kucağında inlemektedir,bunları herkes hesaba katmalıdır.Fakir hala fakir ,zengin hala zengin olmaya devam etmektedir.Türk Milleti Müslüman ülkelerdeki kargaşayı iyi tahlil etmelidir. Onbir yıldır iktidarda olan bu hükümet hangi yaraya melhem olmuştur? İkide bir duble yollardan bahseden hükümet ,sağlıktan bahseden hükümet ,bu yapılanlarla tekrar halkın oyunu almak istiyor. Bu yapılanları diğer iktidarlarda yapmıştır,her iktidar bu çalışmaları yapmak zorundadır.Meclis uyuma ,keyf çatma yeri değildir.

Birkaç aydır pkk suskun ,verilen sözlerin sonucunu bekliyor,ve de hükümeti sıkıştırıyor. Verilen sözler uygulanırsa Türkiye bölünmeye doğru yol alacak ,aksi halde pkk eylemlerine başlayacak. Geçen hafta AKP li Ensarioğlu da açıkladı ikibin küsür pkk lı dağa çıktı ,diğerleri şehirlerde sessizce örgütleşiyor diyor.Pkk ya desdek veren dindar Kürtçülerde artmaktalar. Başbakan açıkladı : Şırnaktaki hava alanının adına ünlü pkk'lı Şerafettin Elçi 'nin adı verilecek . Helal olsun, artık birçoklarının soyadını da Kürdistan olarak görebilirsiniz.Yaşasın kömür ve makarnanın getirmiş olduğu yeni aktiviteler...


Nereden bakarsanız bakınız, içte de dıştada Türkiye'yi bekleyen çok sorunlar var. Hükümet onbir yıldır bu sorunları çözemiyor. Özellikle yönetim sorunları olan muhalefeti iyi gözlemleyen AKP, milletin uykulu halini de hesap ederek seçimlere var gücü ile hazırlanıyor. Muhalefet ,özellikle Milliyetçi camia eksileri oynamaya devam ediyor.Bir türlü titreyip kendine gelemiyor ! İnsanların yüzüne bakın mutlu gözüken insan sayısı çok az ...CHP bilinen CHP değişen birşey yok.Açıkçası yandaşlar malı götürüyor 'Zengin daha zengin ,fakir daha fakir olmaya devam ediyor.'Fakirin ağzına çalınan bir parmak din balı,çiçek yağı ,kömür vs meseleyi kökten çözüyor.ABD,İsrail,BOP,Türkiye ortaklığında Müslümanlar heba oluyor,zulmün içinde ,zalimin ayakları altında Müslüman yok olup gidiyor. Farkında mısınız ,Suud Kralına ''Kabeye dokunmayın dokunursanız ,ordularımla aşağıya doğru gelirim .''diyen o beğenmediğiniz Atatürk'e ne kadar ihtiyaç var... Allaha emanet olunuz. Saygılarımla.
Cevat Nas

Yorumlar (4)
devrim 11 yıl önce
sayın yazar yazınız. gümüşhaneden erkekçe bir ses çıksın. Hepsi yamuldular. çıkar hepsini işkembe ipi ile akp ye bağladı.Bari sizler yazın. selamlar.
misafir 11 yıl önce
gönlümüzden geçenleri dökmüşsünüz hala hala anlamak istemeyen görmezden gelenlerin ibretle okumalarını dilerim, teşekkürler..
suzan mermer 11 yıl önce
sayın yazar ve gazeturur verici. Çünkü Gümüşhaneden çıt yok,herkes susturulmuş. Değerli yazarımızın yazısına yeni ulaştım. Gümüşhane gazetelerinde bu ses çok güzel.Yazdıklarınızın hepsi yüzde yüz doğru.Ankaraya gidenler ancak gelip Gümüşhanede yarenlik yapıyorlar. Millet kendi kendine sadece bina yapıyor. Günde 40-50 kg da pestil-köme satılıyor. Sayın yazar ve gazete bu yazıların gazete olarak basılması ve bu gazetenin Gümüşhanede dağıtılması lazımdır. Bunu yaparsanız sesişitilir,eminim yazar -çizerler daha güzel çalışmalar yaparlar. Saygılarımla.
Leman m 11 yıl önce
Sayın gazete ve yazaskı varar,Gümüşhanede idim ,konuştuğum her insan çok mutsuzdu. Kısır bir siyaset var. AKP lilere yağ çekmekle zamanını geçirenlerde var. Neymiş evladına iş bulurlar diye... Ülke zam yağmuru altında,pkk yollarda polis görevi görüyor,ülke bölünmüş kimin umurunda. Bazılarıda camiden çıkıyor pazar yerindeki kahvelerde dedikodu ile meşgul .Hürriyet yok ,iktidar baskısı var memlekette. Gazetenizin orada dağıtılmasını bu birkaç yazarın yazılarının okunmasını isterdim.Saygılarımla...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11