banner333

banner309

Hemşerimiz Ali Metin Esen Profesörlüğe Yükseldi

Gümüşhaneli değerlerimizin hemen her alanda kazandıkları başarılar ve yükseldikleri makamlar bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Kardiyoloji alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren hemşerimiz Ali Metin Esen oldu.

Gurbet 31.05.2013, 08:34 05.10.2013, 15:03
Hemşerimiz Ali Metin Esen Profesörlüğe Yükseldi
banner400

  Gümüşhaneli değerlerimizin hemen her alanda kazandıkları başarılar ve yükseldikleri makamlar bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Kardiyoloji alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren hemşerimiz Ali Metin Esen oldu.

Oldukça mütevazı bir kişiliğe sahip olan Ali Metin Esen, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Profesör ünvanı aldı. İstanbul Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimliği görevini  de üstlenmiş olan  hemşerimiz Prof. Dr. Ali Metin Esen, 2012 yılından beri İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak görev yapmaktadır. Hemşerimize başarılar diliyoruz. 

Prof. Dr. Ali Metin ESEN kimdir? 

15.04.1971 tarihinde Gümüşhane Karşıyaka Mahallesi’nde dünyaya geldi. Babası Gümüşhane Eğitim Araçları Müdürü Ahmet Hami Bey, annesi Nimet Hanım. İlk ve ortaöğrenimini Gazipaşa İlkokulunda başlayıp, Üsküdar Şemsipaşa İlkokulu, Üsküdar Ortaokulu ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Ege Tıp Fakültesinde gerçekleştirdi. 1996–2001 arası Şişli Etfal Hastanesi İç Hastalıklar Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde Kardiyoloji İhtisası yaparak Kardiyoloji Uzmanı olmaya hak kazandı. 2002–2003 yıllarında Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda önce Uzman daha sonra Yardımcı Doçent kadrosunda çalıştı. İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji Doçentliği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Profesör unvanı alan Ali Metin Esen eğitim aldığı kurumlar haricinde İstanbul JFK Hastanesi (Uzman Doktor), Kocatepe Üniversitesi (Yardımcı Doçent Doktor), Bezmiâlem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Klinik Şef Vekili) kurumlarında hizmet vermiştir. İstanbul Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimliği görevini üstlenmiş olan Prof. Dr. Ali Metin Esen, 2012 yılından beri İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak görev yapmaktadır. Kardiyoloji alanındaki ulusal ve uluslararası dergilerde 90 civarında bilimsel makalesi yayınlandı. Halen Koşuyolu Heart Journal Dergisi Editör Yardımcısıdır. Kardiyoloji alanının en saygın klasik kitaplarından biri kabul edilen ve toplam 2000 sayfa içeriğiyle kardiyolojinin tüm konularını kapsayan HURST’s The Heart isimli İngilizce kitabın çeviri editörlüğünü ve toplam 6 bölümünün de bizatihi çevirisini yaptı. Tıp dışında iyi bir Beşiktaş taraftarı, Klasik Türk ve Batı Müziği dinleyicisidir. Özellikle otobiyografi ve yakın tarih okumayı seven Doç Dr Ali Metin Esen evli ve bir çocuk babasıdır. İstanbul Ataşehir’de ikamet ediyor.

Kaynak: www.gumusportreler.com

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (3)
turgay kesler 11 yıl önce
kendısını cok yakın degıl ama gumushanelı oldugunu bıldıgımden tlf la gorusuruz. gercekden ıyı bır doktor olmanın yanında cok beyfendı ve ıyı bır ınsan oldugunu bılıyorum . kendısıne ınsanlık adına cıkmıs oldugu bu yolda basarılar dılıyorum....allah yar ve yardımcısı olsun
Yunus OK( maltepe başıbüyük) 11 yıl önce
Bizlere bir gurur abidesi ve hem doktor hem de hemşeri olmanın sevincini yaşıyoruz hayatında başarılar dilerim
metin tural 11 yıl önce
hala oglu seninle gurur duyuyoruz allah yar ve yardımcın olsun.başarılarının devamını diliyorum...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11