banner333

banner309

Tarihçi Volkan Şenel, “Derince” Kitabı ile Kocaeli Kitap Fuarında

Derince`nin tarihinin ilk kez kitaplaştırıldığı Gümüşhaneli Tarihçi Volkan Şenel, yazdığı “ Tarihi yönüyle Derince” kitabı 5. Kocaeli kitap fuarında büyük ilgi gördü.

Gurbet 15.05.2013, 10:58
Tarihçi Volkan Şenel,  “Derince”  Kitabı ile Kocaeli Kitap Fuarında
banner400
5. Kocaeli Kitap Fuarına; ilkçağlardan Osmanlıya kadar uzanan ve Cumhuriyet dönemini de kapsayan önemli tarihi bilgilerin yer aldığı “Derince” kitabı ile katılan Volkan Şenel, kitabın önemli bilgileri ve belgeleri kapsadığını söyledi.
 Derince standını ziyaret eden dağcı dostu, tarih gönüllüsü Rıdvan Şükür’e kitabını imzaladı. Şükür böyle eserler konusunda çalışmalar yapan Şenel’i tebrik etti.
Tarihi Yönüyle Derince kitabında Mustafa Kemal Atatürk’ün Derince ziyaretleri ayrıntıları ile yer alıyor. Atatürk’ün yaveri Derince’de çiftliği olan Cevat Abbas bey ile ilgili anıları dışında Derinceli Milli Mücadele kahramanı Beşdivanlı Rıza bey gibi önemli şahsiyetlerde ele alınıyor. 470 sayfalık kitap derin tarih incelemesi ile fuarda tarih meraklılarının karşısına çıktı. Tarihi Yönüyle Derince` kitabına ilk gün büyük ilgi gösterilirken, yaklaşık ben bin kişi Derince`nin tarihini yansıtan bu önemli kitabı inceleme imkanı buldu. Yoğun ilginin olduğu kitap konusunda volkan Şenel tarih meraklılarına bilgi verdi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49