banner333

banner309

Bilime İz Bırakan Gençler

36 Proje, 94 öğrenci ve 26 Öğretmenin hazırladığı TÜBİTAK Bilim Fuarının ikincisi Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde açıldı.

Dernek 15.05.2013, 18:48
Bilime İz Bırakan Gençler
banner400
Anadolu Sağlık Meslek Lisesi spor salonunda açılan bilim fuarı yoğun ilgi gördü.

 

Protokol üyeleri ile birlikte tüm stantları gezerek öğrencilerden hazırladıkları projelerle ilgili bilgi alan Vali Dr. Yusuf Mayda; Özellikle son yıllarda getirilen düzenlemelerin en iyi örneklerinden birisi de bu TÜBİTAK projeleri. Çocuklarımızın performansını geliştirmeye yönelik ve üreticiliklerini, yenilik getirme alanında kendilerini geliştirici, kendilerine güveni artırıcı bir çalışma tarzı. Öğrencilerimizin ürünleri gerçekten orijinal. Yani kendi akıllarını, kendi ferasetlerini kullanmak suretiyle alanlarına da katkı sağlayacak şekilde çalışmalar yapmışlar. Hem öğrencilerimizi, hem öğretmenlerimizi ve okul idaremizi tebrik ediyorum. Bunların artarak devamını diliyorum.

 

ARTIK KENDİNE GÜVENEN, KENDİNDEN EMİN, ANALİZ EDEBİLEN, PROBLEM ÇÖZEBİLEN BİR GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

 

Görüyoruz ki bu da kendinden emin bir şekilde yetişerek geliyor. Artık bizimde globalleşen dünyada iddialı olmamız ve belli alanlarda yenilikler getirmemiz ve Türk isimleri ile yer alan yeni buluşları da dünya kültür envanterine katmamız lazım. Bunların bizim entelektüel sermaye dediğimiz; fikir üretme, buluş oluşturma, yenilik getirme çalışmalarına ciddi katkıları olacaktır. Bu tür etkinlikler hem il düzeyinde hemde ülke düzeyinde yapılıyor. İnşallah bunun karşılığını da 5-10-15 yılda göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bütün insanlarıyla kendinden emin, iddialı ve çevreyi etkileyen bölge ve dünya ülkesi olduğunu da gösterecektir.” Dedi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş;  “ Bilim kültürünün geliştirilmesi bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması ve bilim kültürünün tabana yayılması maksadıyla Bilim Fuarları Destekleme programı açılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK arasında yapılan protokol gereği Ülke genelinde belirlenen 1000 okulda bilim fuarları düzenlenmektedir. İlimizde de bu maksatla bir tane Ortaokul olmak üzere 5 Lisemizde bu faaliyetler yapılmaktadır. Bilim fuarı oluşturan okullarımız 5 Bin TL’lik bir ödenekle desteklenmektedir. 1 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında fuarlar düzenlenip öğrencilerimizin ve halkımızın ilgi ve alakasına arz edilmektedir. Burada Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamaya aldığı proje tabanlı müfredat uygulamalarının bir yansıması olarak düşündüğümüz bu etkinliklerin öğrencilerimizin bilimsel çalışma yapma isteklerini artırarak özgüven kazanmalarına neden olacaktır diye düşünüyorum.

           

İlimizde bu çalışmaları yapan okul idarecilerimizi öğretmen arkadaşlarımı ve öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum.  Bu faaliyetlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. Gelecek eğitim öğretim yılında daha çok okulumuzun ve öğrencimizin katılacağı verimli bir sezon olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bilim Fuarını gezen protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan proje stantlarını gezdi.

 

94 öğrenciye ait projelerin tanıtımının yapıldığı açılışa Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Taş, Nusret Bulut, Kemalettin Karabulut, Murat Eskicioğlu, İsmail Hayal, Aynur Bilgin ve Bülent Ağaç,  Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Müdürü Yunus Yalçın, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem Arslan, okul-kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45