banner333

banner309

Saraç; “İstihdam Alanlarımız Birer Birer Elimizden Gidiyor”

Gümüşhane’de 2009 yılından beri faaliyet gösteren ve şehrin en önemli istihdam kapılarından biri olan Koza Altın Madeni 30 Nisan tarihiyle tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Gündem 02.05.2024, 12:34
Saraç; “İstihdam Alanlarımız Birer Birer Elimizden Gidiyor”
banner400

Şirketin 30 Nisan tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)’a yaptığı açıklamanın ardından Koza Altın Madeninin kapatılması Gümüşhane’de şok etkisi yarattı. İktidar tarafından olay sessiz bir şekilde karşılanırken,  İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç madenin kapanmasına tepki gösterdi.

Son 10 yıllık süreçte Gümüşhane’de istihdama yönelik hiçbir yatırım yapılmadığına dikkat çeken İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, mevcut istihdam alanlarının birer birer kapandığını söyleyerek “Önce çağrı merkezi, Gümüştaş Maden ve şimdi de Koza Altın Madeni. Zaten sanayisi olmayan ve istihdamı kısıtlı olan şehrimizin var olan istihdam alanlarının da kapanması bizi üzüyor. Gümüşhaneli vatandaşımızın oylarıyla seçilerek meclise giren iki milletvekilimizi de bu tür olaylarda sessizliğe bürünmelerini anlayamadık. Seçim üzeri cadde ve sokaklarda kan ter içinde çalışan vekiller şimdi sus pus oldu. Milletvekillerimizi bu konuda açıklama yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de iktidarın hala kazanma rehaveti yaşadığını kaydeden Saraç, “Kazanma rehavetinden hala çıkamadılar. Cumhur ittifakı şuan seçimi sen kazandın, ben kazandım kavgasında, silkelenip şehirde ne olup bittiğine odaklanamadılar. Burada yaklaşık 200 kişi istihdam ediliyordu, 200 kişi 200 aile demek. Bu aileler şimdi ne olacak, nasıl geçinecekler bunları düşünmek lazım. Siyasi iktidarın sus pus oluşunu asla aklımız almıyor. Seçim dönemi bu şehrin sokaklarını pankartlara afişlere boğanlar şimdi memleketimizin sıkıntılarıyla derhal hemhal olsunlar. Sıkıntılarımızı Ankara’ya taşısınlar” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19