banner333

banner309

Altın Gibi Köylerimiz Giderek Kayboluyor!

irleşen Altın Köyler Derneği eski Başkanı Engin Çelik, üretim olmazsa toprağa sahip çıkılmazsa Gümüşhane’nin yarınları adına daha olumlu şeyler konuşmanın zorlaşacağını söyledi.

Gündem 02.05.2024, 13:57
Altın Gibi Köylerimiz Giderek Kayboluyor!
banner400

Birleşen Altın Köyler Derneği eski Başkanı Engin Çelik, üretim olmazsa toprağa sahip çıkılmazsa Gümüşhane’nin yarınları adına daha olumlu şeyler konuşmanın zorlaşacağını söyledi.


Çelik, toplumun mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Köylüden başlayan tıpkı 1940’ların başında benimsenen köylere geri dönüşün hikayesi çiftçimizin insanımızın üreticimizin yeniden üretime katkı sunması 2024 gerçeğinde artık yadsınmamaktadır” dedi.

Gümüşhane ölçeğinde yapılacak olanların belli olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti, “Geriye dönüş başlasa bile henüz yeteri sayıda değil birde arazi anlaşmazlıkları var. Kaldı ki Hazineden de yer almak eskiye göre daha zor. Köylere gitmeyen, ekmeyen, artık önemsemeyen ahalinin bu duruma gelmesinde uygulanan siyasi politikalarında etkisi büyük. Sosyal yardım altında verilen maaş veyahut ödemeler adeta çalışkan vatandaş hüviyetinden Gümüşhaneliyi arındırmış. Nasıl olsa az da olsa gelir var ve toprağı işlesek ne olur işlemesek ne olur. Üretim olmazsa toprağa sahip çıkılmazsa Gümüşhane’nin yarınları adına daha olumlu şeyler konuşmak zorlaşacak” 

Kaynak: Gümüşkent Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19