banner333

banner309

Kocaeli GÜDEF, Gümüşhane’nin Kurtuluşunu Kutladı

Gümüşhane Dernekler Federasyonu Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıldönümüne özel olarak bir program gerçekleştirdi.

Gündem 16.02.2024, 13:14 18.02.2024, 09:03
Kocaeli GÜDEF, Gümüşhane’nin Kurtuluşunu Kutladı
banner400

Gümüşhane Dernekler Federasyonu Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıldönümüne özel olarak bir program gerçekleştirdi.

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümünü çok anlamlı bir programla gerçekleştirdi. Federasyon başkanı Selami Kolcu ve il, ilçe ve köy dernek başkanlarının öncülüğünde düzenlenen program, 11 Şubat Pazar günü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Düzenlenen programa, MHP Gümüşhane Milletvekilimiz Musa Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bölge koordinatörü İbrahim Pehlivan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, siyasi partilerin gençlik kolları ve kadın kolları başkanları ve yönetimleri, İstanbul GÜDEF Başkanı ve yönetimi, Bursa Gümüşhaneliler Dernek Başkanı ve yönetimi, diğer dernek başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Düzenlenen programda Volkan Şenel tarafından ‘Gümüşhane Tarihi ve Gümüşhanelilik’ adlı sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumun ardından ise Roza tiyatrosu tarafından “Gümüşhane’nin Kurtuluş Tiyatrosu” adlı tiyatro eseri sahnelendi.

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Selami Kolcu, düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, “Ülkemizin her bir köşesinde başlayan düşman işgalleri birbirinden özel kahramanlık destanlarının yaşanmasına sahne olmuştur. Bu destanlardan birisi de 19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane ilimizdir. 1 yıl, 6 ay, 28 günlük süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşayan Gümüşhane halkımız ve ordumuz tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesiyle beraber 15 Şubat 1918 tarihinde ilimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Gümüşhane halkının kurtuluş mücadelesi, ulusal kurtuluş mücadelesinin bir parçası olarak Türk toplumunun dayanışmacı ve mücadeleci ruhunun bir kaynağıdır. Bugün 106’ıncı yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladığımız bu kurtuluş mücadelesi, bizlere atalarımızın yaşadıkları zor şartlarda verdikleri mücadeleyi hatırlatıp geleceğe daha bir inançla ve gayretle adım atmamıza imkân sağlıyor” dedi.

Kolcu, konuşmasının devamında, “Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel ilimizi ve vatanımızı aynı inanç ve güçle koruyarak hak ettiği değerlere ulaştırmak için yılmadan, usanmadan çalışmalı ve üretmeliyiz. Her türlü fedakârlıkla kazanılan bu bağımsızlığımızı, ancak bu şekilde koruyabiliriz. Bir niyazım da şudur ki Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunu gösteren Rabbim en kısa sürede de Filistin’in kurtuluşunun da kutlamasını bizlere nasip eder. Bu vesileyle 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ıncı yıldönümünü kutladığımız bugünlerde Başta Kurtuluş meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyor, Gümüşhanelilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal. Sözlerimi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu sözleri ile bitirmek istiyorum; “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Selami Kolcu, organizasyonun hazırlanmasında ve ihtiyaçlarının giderilmesinde maddi manevi emeği geçen ve ayrıca düzenlenen programa katılan herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:07
Güneş 04:54
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:43
Yatsı 21:23