banner333

banner309

Öğrenciler Kutadgu Bilig Okumaları Paneli Düzenledi

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerine yönelik olarak planlanan “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi kapsamında lise öğrencileri tarafından Gümüşhane’de “Kutadgu Bilig Okumaları” paneli yapıldı.

Eğitim 16.02.2024, 13:50 18.02.2024, 09:03
Öğrenciler Kutadgu Bilig Okumaları Paneli Düzenledi
banner400

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerine yönelik olarak planlanan “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi kapsamında lise öğrencileri tarafından Gümüşhane’de “Kutadgu Bilig Okumaları” paneli yapıldı.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Abdulkadir Koç, panelinin açılış konuşmasında proje hakkında bilgi vererek, "Genel Müdürlüğümüzün projesinin hedef kitlesi olan ilimizdeki Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi ve Şiran Fen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla panelimizi yapıyoruz. Projenin ilk aşamasında Kutadgu Bilig Oku-Yorum çalışmaları ile Kutadgu Bilig eseri üzerinden eleştirel okuma becerisinin kazandırılması hedefi doğrultusunda çalışmalar yaparken, birinci aşamayı öğrencilerimizin hazırlayıp sunacağı panel ile sonlandıracağız. İkinci aşamada ise “Yazı-Yorum” çalışmaları ile alanında tanınmış şair-yazar ve akademisyenler tarafından verilecek atölye dersleri ile projeyi ilimiz adına nihayete erdireceğiz" dedi. 


Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Besra Ariç’in başkanlığını yaptığı panelde öğrenciler Hümeyra Aslan “Kutadgu Bilig’de Alegorik Kavramlar”, İkra Ertürk “Kutadgu Bilig’de İdeal İnsanın Özellikleri”, Nergis Çimen “Kutadgu Bilig’den Günümüze Bir Bakış”, Nursima Taflan “Kutadgu Bilig’de Yöneticilik”, Tarık Çelik “Kutadgu Bilig’de Bilgi Kavramının Yeri ve Önemi” ve Umut Yılmaz ise “Kutadgu Bilig’de Sabır” konulu bildirilerini sundular.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Uncu, düzenlenen panel ile ilgili yaptığı konuşmada çalışmalarından ve sunumlarından dolayı öğrencilere, öğretmenlerine ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Müdür Vekili Musa Uncu, "Mutluluk veren kutlu bilgi anlamını taşıyan ve edebiyatımızın ilk siyasetnamesi olan ve günümüze kadar ulaşan en eski Türkçe eserlerimizden olan Kutadgu Bilig kitabının gençler tarafından okunması, incelenmesi ve sunulması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Projenin hedefe ulaşacağına inancım tam, inşallah aranızdan genç yazarlar yetişecek" dedi.

Panel sonunda katılımcı öğrencilere Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Uncu tarafından belge ve hediyeleri verildi. Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda yapılan panele Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamit Tanış, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Şiran Fen Lisesi Müdürü Kurtuluş Ekmen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49