banner333

banner309

İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin Önündeki Engel Kaldırılacak

Trabzon-Gümüşhane-Erzurum Karayolu üzerine yapılması planlanan İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin önündeki engel kaldırılacak.

Gündem 11.03.2024, 12:31
İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin Önündeki Engel Kaldırılacak
banner400

Trabzon- Gümüşhane- Erzurum Karayolu üzerine yapılması planlanan İpekyolu Turizm Ticaret Merkezinin önündeki engel kaldırılacak.

Konu ile ilgili Gümüşhane Valiliğinin girişimlerini sürdürdüğü, hali hazırda işgalci konumundaki müteahhit firmanın bulunduğu yerden kaldırılarak İkisu Köyü 125 Ada 1 parsel ile bitişiğinde bulunan tapulama harici A parselin Ticaret Merkezi yapımı için TOKİ’ye tahsis edileceği öğrenildi.

Gümüşhane turizminin gelişmesi noktasında kritik öneme sahip projede yaşanan tahsis sorunu hakkında Gümüşkoza’nın sorularını yanıtlayan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bahse konu firmanın bulunduğu yerdeki faaliyetlerinin sonlandırılacağını söyledi.

Önceki yıllarda TOKİ nezdinde anlaşmalar yapıldığını ancak yer tahsisi nedeniyle bir türlü projenin hayata geçirilemediğini kaydeden Vali Tanrısever, “Burayla ilgili TOKİ’nin bir girişimi olmuş. İlk İş Yerim Projesi kapsamında TOKİ orayı bizden talep etmiş. Bizim derdimiz de orayı bir an önce TOKİ’ye vermek ve projenin hayata geçirilmesini sağlamak” dedi.


Firmanın yol şantiyesi olarak işlevini tamamlamasının ardından aynı yerde ticari faaliyetlerde bulunduğunu belirten Vali Tanrısever, “İkisu-Şiran yolu inşaatı yıllar önce tamamlanmış. Firma şantiye alanında ticari faaliyetlerde bulunuyor. Alanı boşaltmaları için girişimler oldu. Onların gitmek istedikleri bir yer vardı ancak orayı da biz uygun görmedik. Sonuç olarak biz onları oradan çıkaracağız.. Alemdar inşaatın yapabileceği en fazla bizim kararlarımıza karşı dava açmak. Ancak bu şekilde de bir sonuç alacaklarını sanmıyorum, en fazla süreci uzatırlar o kadar” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27