banner333

banner309

Gümüşhane'de Dernekleşme Kararı Alan Kürtünlüler, İftarda Buluştu

Gümüşhane’de yaşayan Kürtünlülerin kurduğu Kürtünlüler Platformu, iftar yemeği organize etti.

Gündem 21.03.2024, 15:13
Gümüşhane'de Dernekleşme Kararı Alan Kürtünlüler, İftarda Buluştu
banner400

Gümüşhane’de yaşayan Kürtünlülerin kurduğu Kürtünlüler Platformu, iftar yemeği organize etti.

RAMADA Otelde düzenlenen iftar yemeğine il merkezinde yaşayan Kürtünlüler yanı sıra Kürtün İlçesinden de çok sayıda katılım oldu. gerçekleşti. iftar programına Kürtünlü öğrencilerden de geniş bir davetli katıldı.

Öncesinde Kürtün ile ilgili barkovizyon gösterimi yapılan iftar programının sunumunu Faruk Ünlü gerçekleştirdi. Özgür Sevindik’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından iftar yemeği yenildi.

İftar yemeğinin ardından platform başkanı Kemal Şükrü Sevindik’in bir konuşma gerçekleştirdi. Sevindik konuşmasında; “Kürtün tarihi derinliği, eşsiz coğrafi güzelliği ve kültürel hinterlandı itibariyle çok müstesna bir yerdir. Karadeniz’in Türkleşmesini ve İslamlaşmasını sağlayan Çepni Türkleri tarihte Kürtün’ü merkez edinmişlerdir. Bizler de bugün Kürtünlüler arasında birlik beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve tanışıklığımızı artırarak güzellikler inşa edebiliriz. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ın manevi ikliminden bu yönde yararlanabiliriz. Platform olarak hem hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve hem de ilçemizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Programda son olarak kemençe sanatçısı Murat Güner sahne aldı. Güner yöresel türkülerden bir potpuri sunumu ile başladığı programına horon havası ile devam etti. Konuklar Güner’in kemençesi eşliğinde coşku ile horon oynadılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52