banner333

banner309

Gümüşhane’nin Turizm Hassasiyeti Tabelalardan Belli

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ karayolları güzergahında yer alan yönlendirme tabelaları ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

Kültür Sanat 21.03.2024, 15:19
Gümüşhane’nin Turizm Hassasiyeti Tabelalardan Belli
banner400

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ karayolları güzergahında yer alan yönlendirme tabelaları ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

“Şehrimizde turizme verilen önem, bu tabelaların büyüklüğü kadardır” ifadeleri ile tabelaların ebatları ile ilgili itirazını gündeme taşıyan Kent Konseyi Başkanı Demirağ, Gümüşhane'nin, bölgedeki illeri kıskandıracak kadar fazla turistik alanlara sahip olduğunu ancak bu destinasyonların yeterli tanıtılamadığına dikkat çekti.

İl genelindeki karayolu kenarlarına konumlandırılmış olan yönlendirme tabelaları çok küçük olduğuna vurgu yapan Başkan Demirağ, “Otoyolda ortalama 100 kilometre hız ile seyreden otomobillerdeki turistlerin bu tabelaları görmesi mümkün değil. Es kaza gördüğünü varsayalım, üç dilde yazılmış olan bu tabelalardaki yazıları okumak için araçtan inip tabelanın yanına kadar gitmeleri gerekiyor” dedi.


Gümüşhane’nin tanıtımı açısından yönlendirme tabelalarının önemli olduğunu kaydeden Demirağ, “Tabelaların sipariş edilirken verilen ölçüsü mü yanlıştı, yoksa kanunda mı bu ölçü ile ölçülendirilmiş bilemiyorum ama il genelinde bulunan ve kim bilir kaç liraya mal olmuş olan bu yüzlerce tabelanın ufacık ebadından dolayı şehrimizin turizmine hiçbir katkısı olmayacağı aşikardır” ifadelerini kullandı.

Yüzlerce tabelanın yerleşim yerlerinde kullanılabileceğini aktaran Demirağ, “Tabelaları görenler tarafından gülünç duruma düşmemek için bu tabelaların otoyollardan sökülerek, şehrimizdeki muhtelif turizm tesislerindeki yürüyüş yollarında değerlendirilmesi daha makul olacaktır. Bu tabelaların yerlerine de daha büyük ölçülerde, hatta üzerinde kare kod ile konum ve tesis bilgilerinin de olduğu tabelaların yerleştirilmesi daha yerinde olacaktır” açıklamasında bulundu.

Tabelalar ile birlikte fotoğraf veren Demirağ, “Burası her gün binlerce aracın geçtiği Gümüşhane- Bayburt- Erzurum- Erzincan güzergahında bulunan, Karadeniz’i Güneydoğuya bağlayan şehirlerarası yol. Bu yolda bırakın böyle küçük tabelayı, yol kenarlarında devasa totem tabelalar yapılarak tanıtımlar yapılmalıdır” dedi.

Araştırmacı yazar Adem Ezber ise yaptığı değerlendirmede, “Yoldan arabayla hızlıca gittiğinizi düşünün. Bu tabelanın yanından geçiyorsunuz, acaba ne yazıyor diye merak ediyorsunuz ama gözleriniz dürbün olmadığı için geçip gidiyorsunuz. Bu fotoğrafta bile tabelada ne yazdığını seçemiyorum, tabelaya para mı yetmedi, yoksa şehir içi standartları her yerde uygulanıyor mu? Yazık. Sanki kimse gidip görmesin diye amaçlanmış. Gidin birde Bursa’yı görün, mor tabela görmekten başınız dönüyor.  İlla gidip görün diye baskı yapıyor tabelalar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49