banner333

banner309

Turhan 25 yıldır yazdıklarından 3 kitap yaptı

ümüşhaneli köşe yazarı Hüseyin Turhan, 25 yıldan fazla yerel ve ulusal gazeteler ile dergilerde yayımlanan yazılarını “Göre Ne Köre Ne” adıyla üç cilt halinde kitaplaştırdı.

Güncel 12.01.2024, 12:05
Turhan 25 yıldır yazdıklarından 3 kitap yaptı
banner400

1998 yılından bugüne kadar yazdığı tüm yazılarını kitaplaştıran Hüseyin Turhan’ın kitapları bin 500 sayfaya ulaşırken “Göre Ne Köre Ne” adıyla çıkan kitaplardaki yazılar birçok ulusal ve yerel gazeteler, haber siteleri ile dergilerde yayımlandı.

Gümüşhaneli olup halen Eskişehir’de ikamet eden Turhan’ın ilk köşe yazısı Köylünün Sesi gazetesinde Gümüşhane’de 1998 yılında "Bakış Açısı" başlığıyla yayımlanmıştı.

Yazar birinci cildi annesi merhum Sabiha Turhan'a, ikinci cildi merhum babası Hasan Turhan'a ve üçüncü cildi ise yazarın doğduğu yer Gümüşhane içerisinden geçen Harşit Çayı ile yazarın doyduğu kent olan Eskişehir'in ortasından geçen Porsuk Çayı'nın dostluğuna ve kardeşliğine vurgu yapan ‘’Porsuk ile Harşit’in Dostluğuna” ithaf etti.

Kitapların önsözlerini eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu başta olmak üzere Şair-Yazar Ahmet Urfalı ile Yazar Mehmet Sadık Bozkurt yazdı. 


Yazarın adını verdiği kitaplara başlık olan “Göre Ne Köre Ne” deyimi ise “Her şey görebilen kimse için anlamlıdır. Göremeyen için hiçbir şey anlam taşımaz” anlamına geliyor.

Ulusal yayım yapan Yeni Mesaj başta olmak üzere Köylünün Sesi, Ekin Gazetesi, Kuşakkaya, Demokrat Gümüşhane, Eskişehir Yenigün, Kelkit Haber, Şiran Gündem, Haber 29, Olay Gazetesi, www.eskişehirdenhaber, www.gumushane.gen.tr haber sitelerinde halen yazıları çıkan Hüseyin Turhan, kitaplarıyla ilgili olarak, “Duygularımı kalemime mürekkep yaparak yazdığım yazılarımı bir kitap haline getirmek hep hayalimdi. Bugün bu hayalimin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum. Adeta üçüz evladım olmuş gibi sevinçliyim. Köşe yazmama 25 yıl önce vesile olan ama bugün aramızdan ayrılan merhum Şahinde Turhan hanımı rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum” dedi.

Kitaplarını dostlarının tavsiyesine uyarak üç cilt halinde bir araya getirdiğinin altını çizen Turhan, “25 yıldan fazla köşe yazarlığım süresince yerel ve ulusal anlamda değişik konulara, köşe yazarlık refleksiyle güncel, toplumsal sorunlara temas etmeye çalıştım/çalışıyorum. Kitaplarımın hazırlanmasında emeği geçen başta Şair Yazar Ahmet Urfalı Bey olmak üzere Defne Yayınevi Müdiresi Rukiye Özdemir hanıma çok teşekkür ediyorum. Köşe yazan tüm gazeteci arkadaşlarıma buradan çağrıda bulunarak mutlaka yazılarını kitaplaştırsınlar. “Söz uçar yazı kalır” derler ama insan göçer eserleri kalır diyorum” diye konuştu.

Hüseyin Turhan kimdir?
Hüseyin Turhan 1969 yılında Gümüşhane’nin Dörtkonak (Edire) Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra Ortaokul ve Liseyi Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünden onur öğrensici olarak 1991 yılında mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.Vatani görevini yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptı. 

Gümüşhane’de Köylünün Sesi adlı aylık yayımlanan gazete ile başlayan köşe yazarlığı serüveni aralıksız 25 yıldan fazla ulusal ve yerel gazeteler, birçok internet haber siteleri ile dergilerde devam etti. 

2004 Yılında Gümüşhane Köy Hizmetlerinde  görev yaparken Eskişehir’e tayin oldu. Halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde çalışmaktadır. 

Hemşire Meral hanımla 1994 yılında evlenen yazarın üç erkek evladı bulunmaktadır. Büyük oğlu Enes,Eskişehir Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Ortanca oğlu Emre, Koç Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi 4.sınıfta tam burslu olarak okumaktadır.Küçük oğlu Haktan Hasan ise Ortaokul 8.sınıfta eğitim hayatına devam etmektedir. 

Yazar bugüne kadar gerek mesleki yaşamında ve gerekse sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği başarı ile çok sayıda takdirname, teşekkürname ve plaketin sahibidir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27