banner333

banner309

Neden yazılım firmaları ile çalışmalısınız?

Güncel 30.10.2019, 09:19 30.10.2019, 16:53
Neden yazılım firmaları ile çalışmalısınız?
banner400

Pek çoğumuzun aslında ne olduğunu bile bilmediği ama hayatımızın büyük bir alanında karşımıza çıkan yazılım firmaları ne iş yapar? Yazılım firmalarından alabileceğiniz destekler ve yazılım danışmanlığı için sahip olmanız gereken nitelikler nedir?

Güven veren, başarılı bir marka olmak için sahip olmanız gereken en önemli özelliklerden birisi de güçlü bir yazılım ağıdır. Sizin ve markanızın prestijini ortaya koyan bir web sitenin de yolu, elbette yazılım firmalarının elinden çıkan harika çalışmalardan geçer.

Günümüzde freelance olarak da pek çok yazılımcı mevcut olsa da başarılı bir ekibi bulunan yazılım firmaları ile çalışmanız size ilk olarak zamandan tasarruf ettirecektir. Güvenirliği de daha fazla olan bu şirketlerle, önce toplantı düzenleyip ekibi tanıma fırsatı bulabilir; istediklerinizi anlatıp fikir alabilirsiniz. Bu süreçte yazılım firmasının sahip olduğu vizyonu anlamış olacaksınız.

Toplantı sonrası çizilen yol haritası ile birlikte artık devreye kodlar girer. Arzu edilen yazılım oluşturulur, eksikler görülür ve ihtiyaçlar tamamlanır. Süreç boyunca ekiple iyi bir iletişim kurabilmek ve sürekli etkileşim sağlayabilmek oldukça önemlidir. Bu durum işin kısa zamanda başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlar.

YAZILIM FİRMALARI DESTEKLERİ NELERDİR?

2017 senesinde anayasada yapılan değişiklikler ile yazılım geliştirme amaçlı hibe destekleri sunulmaya başlanmıştır. Yazılım firmaları ve yazılımcılara verilen bu destek, KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla belli koşullar ve kaideler üzerinden verilmektedir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde verilen bu desteklerle; yazılım alanında büyüme, gençlere iş alanı oluşturup büyütme ve onların önünü açma, sektördeki standartları yükseltme, uluslararası rekabete varacak şekilde bir atılım beklenmektedir.

YAZILIM DANIŞMANLIĞI İÇİN SAHİP OLMANIZ GEREKENLER

Yazılım firmalarında çalışabilmek, bu alanda başarılı çalışmalar yürütebilmek için taşımanız gereken bazı nitelikler mevcut. İlk olarak üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği bölümlerinden mezun olanların adım atabileceği bu sektörde, diplomasız da iş yapabilirsiniz. Kodları öğrenip yazılım oluşturmaya hakimseniz, konu ile ilgili bir kurs ya da eğitime katılarak bilgilerinizi pekiştirerek yazılım danışmanı olabilirsiniz.

Bunun için müşterinin yazılımla alakalı ihtiyaçlarını belirlemek, teknik planı yapıp yürütmesini sağlamak, standart ve kaidelere uygun yol çizmek, yazılımın öncesi ve sonrasında gerekli olabilecek konularla ilgili kişilerle iletişim halinde olmak, arzu edilen şekilde yazılımı teslim etmek ve sonrasında da karşılaşılan herhangi bir sorunda hızlı bir şekilde sorunları çözebilmek gerekmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09